Gijs Brinks, doelman van SJZ, baalde stevig toen er een streep door het seizoen ging in maart. Natuurlijk in algemene zin, maar het voortijdige einde betekende ook het slot van een ongemeen fraaie serie van zijn club: ,,We kwamen natuurlijk van de zondag en moesten echt wennen aan een ander soort voetbal. Ook kenden we de tegenstanders niet zodat je je moeilijker kon instellen op de opponent. Na de winterstop ging het echter crescendo en dan is het zuur om zo te eindigen.”

Dat Sint Jan Zoeterwoude niet te temmen was bleek uit de alleszeggende cijfers van de serie na de winterstop: vijf gespeeld, dertien punten; veertien doelpunten voor, vier tegen. Het was een indrukwekkende serie. In dit nog prille seizoen zijn de resultaten vooralsnog wisselend.

Brinks: ,,Tegen Warmunda verloren we weliswaar, maar je kunt rustig stellen dat we meer verdiend hadden. Zeker, de club uit Warmond is terecht een der favorieten, maar wij waren toen minimaal gelijkwaardig. Jammer dat we voor het doel te weinig slagvaardig waren.”

Ook tegen Koudekerk dolf SJZ het onderspit. De club uit Zoeterwoude was een maatje te groot voor Kickers’69, maar de zege op Meerburg smaakte het best. De doelman nog eens: ,,Meerburg tegen SJZ is natuurlijk een dorpsderby en dan gaat het sentiment een rol spelen. Eerlijk gezegd ken ik amper spelers van die club, maar je merkt in de voorbereiding al dat het meer is dan een gewone wedstrijd. We hadden als groep ook echt het idee dat we na de zege op Meerburg weer in een flow terecht zouden komen, misschien vergelijkbaar met vorig jaar. Tja, en zijn we weer gedwongen tot niets doen.”

Wat overigens niet helemaal waar is. Er mag in groepjes van vier getraind worden met in acht neming van alle coronaregels natuurlijk. Trainer Arie van Duijn heeft de selectie verder gevraagd de conditie zo goed mogelijk bij te houden, maar het zal behelpen blijven. Voor een doelman zal het conditionele aspect minder belangrijk zijn, maar het gebrek aan wedstrijdritme zal wel een rol kunnen gaan spelen.

Over zijn positie op het veld: ,,Sinds de F-jes sta ik met veel plezier tussen de palen. Natuurlijk is het wel eens afzien. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de wedstrijd tegen Meerburg toen het werkelijk met bakken uit de hemel kwam en het nog koud was ook.” Dat plezier beleeft de vierdejaars student chemie ook bij de club zelf. ,,Zeker! Het is een echte dorpsclub en iedereen kent iedereen. Het is een hechte en warme groep mensen daar op Sportpark Haasbroek.”

Tenslotte waagt Brinks zich aan een voorspelling, voor wat het waard is natuurlijk: ,,We zijn er sterker op geworden met Bryan Hilders en Niels van den Berg. De laatste pikt makkelijk zijn goaltje mee en de andere ex-speler van Voorschoten’97 brengt een brok ervaring mee. Zijn rust en overzicht geeft onze defensie zeker iets extra’s. Een plaats bij de eerste vijf acht ik realistisch en met wat geluk is ook een periodetitel mogelijk. Eerst maar door deze zure appel heen bijten.”