Vierde klasse A (zaterdag)-  Football Factory eindigde de laatste twee seizoenen als hekkensluiter van de vierde klasse. Ook dit seizoen wil het nog niet vlotten met de Leidse universiteitsploeg, want de mannen van coach Youcef Boukhedmi verzamelden voor de winterstop uit elf wedstrijden slechts één schamel puntje.

De rood-zwarten togen dit weekend voor de eerste competitiewedstrijd  van het nieuwe kalenderjaar naar Hoogmade, waar MMO, slechts één plekje hoger op de ranglijst dan de Leidenaren, wachtte. Na afloop stonden de bezoekers  opnieuw met lege handen. De gastheren wonnen met 2-0 en drukten de Leidenaren nog vaster op de laatste plaats.

Wie in het weekend het complex van MMO bezoekt waant zich in lang vervlogen voetbaltijden. In Hoogmade geen hypermodern clubhuis of exquise stokbroodjes op de menukaart, maar in de ouderwets gezellige kantine kunnen de bezoekers zich nog steeds te goed doen aan een lekker balletje mayo. De schemerige kleedkamers ademen de geur van voetbal en op het doorgaans zompige natuurgras wordt onder goedkeurend oog van de belendende molen met een hartverwarmende inzet gevoetbald.

Aan inzet bij de sportieve wedstrijd tussen MMO en Football Factory was ook zeker geen gebrek, maar voor de liefhebber van verzorgd voetbal viel er zaterdag niet veel te genieten in de winderige Hoogmadese polder. Beide ploegen ploeterden op het slechte veld dat het een lieve lust was, maar ondanks alle goede bedoelingen van de acteurs werd het vooral een wedstrijdje ‘hard hollen met de bal’. Aan de kant van de thuisploeg liet Jelle van Tol wel regelmatig leuke dingen zien en toonde namens de bezoekers routinier Mo Naciri aan nog steeds een aardig  balletje te kunnen trappen.

De gastheren kwam via een kopbal van Van Tol al vroeg op voorsprong. MMO, vorig seizoen nog uitkomend op de zondag, kreeg voor rust kansen op meer maar Football Factory-keeper Gijs Minnema hield zijn doel schoon. In de tweede helft besliste een kwartier voor tijd invaller Tom Disseldorp de wedstrijd (2-0).

Football Factoy-middenvelder Maikel van Doorn na afloop:,, Het was inderdaad niet best vandaag. We hadden gehoopt om tegen MMO wel een resultaat te kunnen boeken, maar we creëerden nauwelijks kansen. Ook dit keer misten we door blessures diverse spelers en dat gemis kunnen we met onze smalle selectie moeilijk opvangen. Ik denk dat we dit seizoen ook teveel kwaliteit hebben ingeleverd.  Jammer, maar het is niet anders. Hopelijk volgende week beter dan maar’’, aldus de 25-jarige Leidenaar.

Door de verdiende zege op Football Factory steeg MMO naar de elfde plaats en zakte Roodenburg af naar de een na laatste plek. Volgende week weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen voor de Leidse studenten, dan staat de stadsderby Roodenburg – Football Factory op het programma.

MMO – Football Factory 2-0 (1-0). 15. Van Tol 1-0, 75. T. Disseldorp 2-0. Scheidsrechter: Haasnoot.

Opstelling MMO: Van Wieringen, J. van de Meer, Visser, Van de Hoorn, Vlieger, M. van de Meer, Van Tol, Zwaan, Van Goozen, J. Disseldorp (70. T. Disseldorp), Bakker.

Opstelling Football Factory:Minnema, Den Broeder, Ernst, Rilla, Tijsen, Van Doorn, Collhoff, Pieterse, Naciri, Sels, Downy (54. Van Schie).