HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Effectieve eerste helft bezorgt Meerburg de zege tegen LSVV’70

Effectieve eerste helft bezorgt Meerburg de zege tegen LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het is voor trainer Huig-Jan Heeringa en assistent Cor Varkevisser de laatste weken puzzelen geblazen om elf spelers op het wedstrijdformulier te krijgen. Voor aanvang van de wedstrijd tegen de Leidse studenten waren het er zelfs twaalf en namen er tijdens de wedstrijd nog een aantal spelers uit de hoogste jeugd op de bank plaats. De Rijndijkers zijn nog volop in de race om de tweede periodetitel en een klassering binnen de top vijf behoort zeker tot de mogelijkheden, prioriteiten stellen in deze lijkt dan ook een punt van aandacht.

De ploeg van Freek Jansen en Jan Nonkes kent deze personele problemen niet op die manier. Puttend uit een groot aantal spelers is het iedere week wel weer een verrassing welke namen op het formulier staan maar dit zorgt intern absoluut niet voor enige frictie. Dit voetbalaffiche zorgt altijd voor vertier en doelpunten, zo ook deze middag want na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk nog 3-2 en was het de laatste tien minuten billenknijpen geblazen voor alles met een wit-zwart hart.

De wedstrijd begon gelijk opgaand, zowel de thuisploeg als de bezoekers zochten de aanval en ontstond er een boeiend schouwspel waarbij er mogelijkheden over en weer waren. Uit een scherp aangesneden vrije trap van Ramon Weijers was het, volgens de beheerder van het twitteraccount Martin Meijer, uiteindelijk Julian van Haaster die de 1-0 binnen werkte al was hier na afloop nog wel wat discussie over want was de bal wel aangeraakt en zo ja door wie?

Hierna was het tijd voor de Richard Versteden show, inmiddels luid aangemoedigd door de harde kern van de MSC, wist hij voor rust zijn doelpuntentotaal met twee op te vijzelen waarbij dient te worden aangetekend dat beide goals van grote schoonheid waren. De 2-0 was er zelfs een uit het boekje, de trainingsarbeid werpt dan wel zijn vruchten af. En de gasten? Die waren echt niet de onderliggende partij, kregen zelf ook een paar goede kansen en zagen zelfs een doelpunt terecht afgekeurd worden in verband met buitenspel.

Het initiatief na rust lag bij de gasten, maar LSVV’70 kon zeker in de beginfase nauwelijks gevaarlijk worden. Hier kwam verandering in toen de centraal achterin spelende Jos van Beuningen naar het front werd gedirigeerd en daar had de thuisploeg het moeilijk mee. LSVV’70 ging opportunistischer voetballen, hoge ballen op Van Beuningen en via de aansluiting zorgen voor gevaar en dat strijdplan pakte goed uit want het was eerst Van Beuningen zelf die scoorde gevolgd door Paulus Egberts. Toen stonden er inclusief blessuretijd nog tien minuten op de klok.

Keeper Patrick Bom hield in die fase zijn ploeg op de been, al lag er voorin toch ook heel veel ruimte waar slecht gebruik van werd gemaakt. Natuurlijk stond de thuisploeg onder druk, maar er lag ook heel veel ruimte om vanuit de omschakeling te profiteren. Na een aantal hachelijke situaties vanuit standaardsituaties was daar dan uiteindelijk toch het verlossende eindsignaal van de man in het geel en boekte Meerburg een uiteindelijk verdiende maar zwaarbevochte zege tegen een voetballend niet minder LSVV’70, alleen werden de doelpunten te makkelijk weggegeven door de bezoekers.

,,Vanaf onze kant een aparte wedstrijd. Na een halfuur spelen hadden we best leuk gespeeld en ook wat kansen gehad maar staan we toch met 3-0 achter. Keer op keer geven we zo makkelijk doelpunten weg en daarmee doen we ons spel tekort. Na rust hebben we er gelukkig nog een wedstrijd van kunnen maken door opportunistischer te gaan spelen en vanuit een soort alles of niets werd het bijna nog 3-3. Dit seizoen hebben we een abonnement op onszelf dom uit de wedstrijd te spelen. Meerburg heeft echt een leuke ploeg maar we waren vandaag ook zelf weer onze grootste tegenstander”, aldus een toch wel teleurgestelde Jansen.

De winnende trainer Heeringa: ,,Over de gehele wedstrijd gezien vond ik het een verdiende overwinning, maar wel eentje met samengeknepen billen. Na wat mindere weken qua resultaat is het dan wel lekker dat je bij rust ietwat geflatteerd voor staat, je ziet dan in de tweede helft dat je als ploeg op een gegeven moment op twee gedachten gaat hinken en dat de slotfase nog moeilijk wordt.”

Het laatste woord is aan Jurgen Bouwman, speler van LSVV’70 en eind oktober 2018 zwaar geblesseerd geraakt en tegen Meerburg verdienstelijk actief als assistent-scheidsrechter. ,,Het is vijftien maanden geleden dat ik die ernstige blessure opliep en het gaat eigenlijk steeds beter. Het kappen en draaien voelt nog wat onwennig aan en ik ben ook nog wel angstig maar ik ben blij dat ik nu weer op het veld kan staan. Ik ga niets forceren en focus me volledig op volgend seizoen en alles wat ik meer mee kan pakken is meegenomen.”

Door het puntenverlies van concurrenten Woubrugge en Hazerswoudse Boys bedraagt de achterstand van Meerburg op ‘koploper’ Woubrugge slechts een punt. Woubrugge moet volgende week naar Hazerswoudse Boys en daarna wacht Roodenburg en de Zoeterwoudenaren moeten naar Bernardus en ontvangen Football Factory. Een spannend slot in de strijd om de tweede periodetitel wacht ons.

Meerburg – LSVV’70 3-2 (3-0) Van Haaster 1-0, Versteden 2-0, Versteden 3-0, Van Beuningen 3-1, Egberts 3-2. Scheidsrechter: Van der Ploeg.

Opstelling Meerburg : Bom, Hazenberg, Van de Ven, Abbach (Jasperse), Van der Meer, Versteden,  Henssen (M. Klumperman), Verboon, Van Haaster (Sierat), Weijers, Van Zijp.

Opstelling LSVV’70 : T. Waasdorp, Casteel, Van Luxemburg, Van Beuningen, Kamp, Wijnakker, Van der Graaf, Baarda (Van der Meer), Egberts, Lagas (Leugering), Loos (Vissers).

Foto’s: Eric van de Wijngaard (een fotoreportage volgt later!)