Vierde klasse A (zaterdag)- SJZ is lekker bezig na de winterstop. Vier duels leverden tien punten op en 2019 werd ook al met winst afgesloten. Dit keer werd FC Boshuizen met 0-2 verslagen op Leids grondgebied. Groots was het allerminst van de kant van de ploeg uit Zoeterwoude, maar doelpuntenmaker Guus de Goede zat daar achteraf niet erg mee.

,,Ik moet eerlijk zeggen dat het er in de eerste helft niet uitzag bij ons. Wij creëerden niets en zij kregen wel de nodige kansen. Eenmaal werd zelfs onze doelman omspeeld, maar de desbetreffende speler gleed vervolgens uit. We zijn in de eerste helft goed weggekomen en kregen ook een flink portie kritiek van onze trainer en van meegereisde supporters. Er was ons dus alles aan gelegen om in de tweede helft beter voor de dag te komen.”

De Goede vervolgt: ,,We hadden moeite met het drassige veld, maar ook met de beweeglijkheid van spelers van FC Boshuizen. Daar hadden we eigenlijk geen antwoord op en we werden regelmatig uit elkaar gespeeld en de afstanden werden te groot. Het was dan ook nogal verrassend dat we toch met 0-1 de rust in gingen. Mitchel Hensing onderschepte een aanval en stuurde Hans Coret weg. Hij werd bijgehaald, maar kon de bal nog wel bij Jesse Grossat krijgen. Ik kwam onder hem en krulde uiteindelijk de bal binnen.”

Na de pauze had SJZ de zaken beter voor elkaar. Groots was het nog steeds niet, maar met twee verdedigende middenvelders kwam er meer grip op de tegenstander en van de Leidenaren kwam steeds minder gevaar af. ,,Na de 0-2 van Ricardo Rietkerken, die de bal over de keeper hen tilde, was het wel gedaan met de weerstand en konden we het duel eenvoudig uitspelen. Dit was zeker niet een van onze beste wedstrijden en eigenlijk ronduit slordig. Dat neemt niet weg dat de resultaten de laatste tijd niet verkeerd zijn. Voor de winterstop hadden we een slechte serie, maar we kruipen nu toch weer richting de top vijf en daar willen we graag uitkomen. Op zich is dit een overgangsjaar, maar we doen niet onder voor ploegen die net boven ons staan dus we gaan vol voor een hogere positie. Eigenlijk zijn we enkel tegen SJC weggespeeld.”

Arie van Duijn werkt met een vrij kleine groep, maar er wordt keihard gewerkt voor elkaar. ,,Dit keer was Marc Griffioen er niet bij. Die ligt met zijn luie gat in Thailand met zijn vriendin. Hij is nog een week weg, maar kan er in maart dus weer bij zijn en daar worden we niet minder van. Ook is de club al druk doende met volgend seizoen en door de komst van Bryan Hilders en Niels van den Berg ziet het er goed uit. Zij gaan een meerwaarde zijn hier en passen denk ik ook heel goed bij onze dorpsclub. Dus SJZ timmert zeker aan de weg voor de toekomst. Okay, deze wedstrijd was niet best en misschien is het een gestolen zege. Belangrijker is echter dat we er wel elke week hard voor blijven knokken. Dat loont gezien de resultaten.”

Basisopsteling SJZ: Brinks, Hulsebos, Plooij, Versteegen, Van der Hoorn, Grosssat, De Goede, Hensing, Rietkerken, Coret, Karreman.