Vierde klasse A (zaterdag)- En wederom een mooi affiche op het programma, de Rijndijk derby oftewel Bernardus tegen Meerburg. De heenwedstrijd werd een walk-over met maar liefst een uitslag van 8-0 in het voordeel van de Zoeterwoudenaren. Nadien is er in beide kampen toch wel het een en ander veranderd. De thuisploeg staat bestuurlijk gezien weer als een huis en het vlaggenschip is na de trainerswisseling zeker beter gaan voetballen. De bezoekers staan er goed voor in de tweede periode al heeft er afgelopen week intern wel een stormpje gewoed maar staan de neuzen wel meer dezelfde richting op en kan de focus weer op het voetballen worden gericht. De jeugdige ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa stapte met drie verdiende punten van het veld en heeft, door uitslagen op andere velden, winst van de tweede periode volledig in eigen hand.

In de eerste helft domineerden de bezoekers, gesteund door de vroege 0-1 van Barry Verboon die profiteerde van weifelend ingrijpen van de defensie van de thuisploeg. Ondanks heel veel balbezit kon Meerburg niet doordrukken, de thee werd dan ook opgezocht met een minimale voorsprong. In de tweede helft veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld, al kwamen de gasten wel slap en ongeconcentreerd uit de kleedkamer. Invaller Jesse Jasperse had de 0-2 op zijn schoen maar keeper Luuk Enter kwam als winnaar uit de strijd. Hierna volgde een fase waarin de gelijkmaker zomaar had kunnen vallen. De beste kans was voor Daniel van Leeuwen maar hij vond keeper Patrick Bom op zijn weg. Vanaf een meter of veertig (!) verdubbelde Nigel Henssen de voorsprong en in blessuretijd was het Jasperse die de eindstand op het bord zette.

De sterk spelende aanvoerder Christiaan Laan na afloop: ,,Het was mede door de wind een rommelige pot maar we hadden wel de controle over de wedstrijd en winst is dan ook volkomen verdiend. Echter krijgen zij nog wel twee dotten van kansen op bepalende momenten. Door de uitslagen op de andere velden voelt deze overwinning natuurlijk extra lekker. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Football Factory, bij winst pakken we een prijs en dat mag eigenlijk niet meer fout gaan. Maar als we naar het verleden kijken dan reken ik onszelf zeker nog niet rijk. Als we de volgende pot winnen dan drinken we een drankje en gaan we op dezelfde voet verder want we willen ook zo hoog mogelijk eindigen.”

Zaterdag 7 maart moet het dan thuis gaan gebeuren, hopelijk gesteund door de MSC want het kan natuurlijk geen toeval zijn dat de huidige prestaties en de fanatieke steun hand in hand gaan. Een periodetitel zou een bekroning zijn voor iedereen die Meerburg een warm hart toedraagt. Feit is dat de ingeslagen weg met spelers vanuit de jeugd nu al zijn vruchten blijkt af te werpen en dat is een compliment waard naar alle betrokkenen.

Bernardus – Meerburg 0-3 (0-1) 11. Verboon 0-1, 86. Henssen 0-2, 90. Jasperse 0-3. Scheidsrechter: Farhane.

Opstelling Bernardus : Enter, Wesseling, Verbeij (84. Knobbout), Van der Zon, Van Tol, Moors, De Boer, Pet (69. Van Leeuwen), Van der Heiden, Oudshoorn, Kersseboom.

Opstelling Meerburg : Bom, Sierat, Hazenberg, Laan, Van de Ven (61. Jasperse), Abbach, Van der Meer, Klumperman, Verboon, Van Zijp (67. Henssen), Weijers (67. Paap).