Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Vorig seizoen hebben we twee keer van SJC gewonnen dus dat schiep verwachtingen, ook na een winterstop waar de kerstbal centraler stond dan de lederen variant. Sta je tien minuten voor tijd met 1-2 meer dan terecht voor en verlaat je na twee echte Italiaanse counters toch nog met een 3-2 nederlaag het gemeentelijk sportpark van koploper SJC.  Verloren, maar met opgeheven hoofd want het was onze beste wedstrijd van het seizoen. En als Freek Jansen onze voetbaltrainer dat met droge ogen zegt, dan komt dat binnen bij je”, aldus de enthousiast verhalende middenvelder Peter Kamp van LSVV’70 na afloop.

Natuurlijk had iedereen, die  het bijna immer slim spelende LSVV’70 een warm hart toedraagt, de hoop dat ze de goede lijn van de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het hooggeplaatste Woubrugge zouden kunnen doortrekken. Want de huidige achtste plek met 17 uit 12 was zeker te verbeteren. Maar zou dat lukken tegen koploper SJC met 31 uit 12? De Leidse studenten speelden vanaf het eerste fluitsignaal echt goed, hadden het beste van het spel en kregen zelfs ook de betere kansen. Maar SJC, zeker ook een goede ploeg, wist middels een slim uitgevoerde counter toch voor een 1-0 ruststand te zorgen via Jan Altena.

Het in de kleedkamer uitgesproken vertrouwen in een goede afloop werd kort na rust door de Leidse topscorer Jiddo Doornenbal, na een briljante voorzet van Paulus Egberts, concreet gemaakt. Deze 1-1 was zijn dertiende alweer dit seizoen in de vierde klasse A. Kamp: ,,Halverwege de tweede helft krulde Egberts de bal zo schitterend in de bovenhoek. Ik heb nog nooit een doelman zo kansloos zien zweven richting de bal. Met deze 1-2 verdiende hij van mij wel een publiekswissel en een prominente plek in de jacuzzi na afloop.”

Maar hij bleef binnen de lijnen en LSVV’70 wilde zeker doorpakken want het betere spel en de betere kansen bleven voor de uitploeg. ,,Erop en erover”, dacht Kamp bij zichzelf. Maar twee messcherpe Noordwijkse counters, de eerste na lullig balverlies bij een ‘briljante’ Leidse  breedtepass, zorgden kort voor het einde voor de 3-2 eindstand (treffers Mike Verhoek en Kevin Barkel). En ook de laatste Leidse kansen konden niet worden verzilverd. Kamp: ,,We speelden vandaag super gedisciplineerd, kregen zelfs de complimenten van de koploper die niet begreep dat we op plek acht staan waar zij eerste bleven. Dat moet zich komende week thuis tegen het als vierde geplaatste Koudekerk met 26 uit 13 wel een keer gaan uitbetalen.”

En voor de Leidse voetballiefhebbers een hele geruststelling, ook al zijn de skyboxen op de Kikkerpolder al lange tijd uitverkocht, er zijn nog enkele kaartjes voor staanplaatsen aan de lange zijde in de losse verkoop beschikbaar, zo laat Kamp ook nog even weten.

SJC – LSVV’70 3-2 (1-0). Altena 1-0, 60. Doornenbal 1-1, 70. Egberts 1-2, 80. Verhoek 2-2, 89. Barkel 3-2.

Basisopstelling LSVV’70: T., Waasdorp, Leugering, Van Luxemburg, Van der Meer, Kamp, Wijnakker, Van Beuningen, Egberts, Van der Graaf, Doornenbal, Lagas.