Het afgelopen jaar hebben clubhelden, vrijwilligers, geblesseerden en anderen even in de spotlights gestaan in de rubriek ‘Ruhrgolder van de Week’.  Aandacht die allemaal even verdiend was. Helaas is de voorraad Ruhrgold op en houdt de rubriek op te bestaan. Wat zou het mooi zijn als er een andere sponsor het stokje overneemt. U kunt dit rustig als een hint beschouwen.

Op maandag- en donderdagochtend verzamelt een aantal vrijwilligers zich in de kantine van Roodenburg. ,,Klussen doen”, meldt Martin van Kooperen, die als eerste woordvoerder optreedt. ,,En die zijn er altijd genoeg. Deze maand gaat het vooral om verfwerk, herstelwerkzaamheden en zelfs laminaat leggen.”

Net als bij vele andere clubs heeft men last van vandalisme. ,,Nou moet jij me maar eens uitleggen wat voor zin het heeft steentjes los te wrikken uit een mozaïektegel of met spuitbussen verf tekeer te gaan”, vraagt een van hen.  Hier schiet ook de fantasie van de verslaggever tekort. Hem schiet geen enkele reden te binnen waarom iemand spullen van zijn eigen club zou vernielen. ,,Pas op he”, waarschuwt een van de vrijwilligers die al meer dan vijftig jaar lid is van de club. ,,Bij Roodenburg wordt echt niet meer gerotzooid dan bij andere verenigingen; het lijkt er meer op dat normen en waarden verloren gaan. Zonde, maar wij zijn blij dat we hier met dat groepje veel kunnen herstellen. We kunnen nu natuurlijk in alle rust werken. Elk nadeel hep z’n voordeel zullen we maar zeggen. ”

Van Kooperen, die jaren in het eerste gespeeld heeft, is blij dat hij met zijn mannen een steentje kan bijdragen: ,,Net als de anderen hier heb ik een blauw-zwart hart. Bovendien is het nog eens gezellig ook. Lekker ouwehoeren (excuus voor het woord) over de club en voetbal, balletje gehakt en na afloop een potje biljarten. En wil je vooral vermelden dat het zelfgemaakte ballen zijn? Ik mag zijn naam niet noemen, maar zijn ballen zijn fantastisch.”

Nou wil het toeval dat de heren, behalve van een Hollandse bal gehakt, ook wel een biertje lusten dus de doos Ruhrgold heeft een goede bestemming gevonden. Deze groep staat eigenlijk symbool voor de vele, vele vrijwilligers in den lande die onmisbaar zijn voor een vereniging. Roodenburg kan ook trots zijn op deze mannen.