Voor het vijfde seizoen alweer maakt Albdel Hakim Bouchlaf met zijn verdedigende voetbalcapaciteiten deel uit van de selectie van Roodenburg, spelend in de zaterdag vierde klasse A. En dat deze jongen uit Leiden-Zuidwest het prima naar zijn zin heeft bij deze club met een roemrijke geschiedenis, na eerder gespeeld te hebben bij GHC en FC Boshuizen, blijkt duidelijk uit zijn bevlogen verhaal diverse keren ook voorzien van een gulle lach: ,,Natuurlijk hebben wij ook een doelstelling bepaald voor dit seizoen en wel een periode pakken. En dat gaat niet zomaar in deze vierde klasse met veelal fysiek ingestelde ploegen. Je moet tot de laatste minuut scherp blijven en ervoor knokken. Maar net zo belangrijk voor ons is te laten zien dat Roodenburg anders binnen de lijnen staat dan voorgaande jaren.”

Vooral debet hieraan, in positief opzicht, is de nieuwe trainer Wim Filippo. Bouchlaf (op de foto met blauwe schoenen): ,,We moesten als spelersgroep best wel aan zijn aanpak wennen. Het leek wel alsof in de voorbereiding de leren bal niet bestond zoveel hebben we aan onze conditie moeten werken. We hebben natuurlijk net als andere ploegen lang stil gestaan, maar we hadden het ook wel nodig. Anders red je het niet negentig minuten lang. Dat was best wel eens moeilijk in de aanloop op deze competitie, maar als je dan lekker kan ballen en mee kan komen in oefenpotjes tegen derdeklassers dan weet je dat je het ook niet voor niets hebt gedaan.”

In de eerste vier competitiewedstrijden liet Roodenburg het ook zien met een tussenstand van vier uit vier (2-3) op plek negen van de ranglijst met een 1-2 nederlaag tegen SJC (nummer drie), een 0-0 uit bij FC Boshuizen (nummer vijf), een 1-0 nederlaag bij Hazerswoudse Boys (nummer vier) met een strafschop tegen in blessuretijd en de laatste wedstrijd leverde uiteindelijk een 1-0 zege op tegen Woubrugge (nummer tien).

,,We hebben een goede selectie met veel potentie, alleen het ontbreekt wat aan het scorend vermogen. We wachten vaak te lang of willen het net een tikkie te mooi doen. Waar we dan voetballend het grootste deel van een wedstrijd de bovenliggende partij zijn, was het vroeger zo dat als de tegenstander scoorde bij ons de koppies gingen hangen. Maar dat is nu anders. Door die verbeterde conditie kunnen we ons nu beter herpakken”, aldus de verhalende Roodenburger.

Filippo is dan ook een trainer waar de lichaamstaal duidelijk is af te lezen bij zijn aanpak op de training en langs de lijn als coach: ,,Hij kan heerlijk boos zijn, maar reken ook maar dat we extra meters maken als we hem zo in het veld of langs de lijn zien stralen.” Helaas moest Roodenburg na de laatste aangescherpte corona-maatregelen ook stoppen met de trainingen toen er niet meer in viertallen gewerkt kon worden. Bouchlaf: ,,Maar ik train nu zeker ook voor mezelf, heb het ook razend druk met mijn werk en ik ben ook sinds kort verloofd dus ik heb het druk zat. Maar weet je wat hier op Roodenburg zo mooi is? De warmte van deze club… het is echt een club met karakter en niet alleen voor ons als selectiespelers maar voor iedereen hier en in het bijzonder ook de vele oudgedienden. Op zaterdag naar Roodenburg gaan is voor ons allen echt thuiskomen!”