Na de overstap van het zondagvoetbal naar de eerste dag van het weekend is het voor Meerburg wennen geweest in de vierde klasse. In het eerste seizoen werd nog een vijfde positie ingenomen, maar vorig seizoen was het kommer en kwel met een teleurstellende twaalfde plaats tot gevolg. Sindsdien is er veel veranderd. De selectie is fors gewijzigd en er staat met Huig-Jan Heeringa een nieuwe trainer voor de groep.

Op dit moment wordt een zesde plaats bezet, maar positie nummer drie is ook nog niet uit zicht. Belangrijker is dat er begin maart, de competitie kent twee inhaalweekenden, toch een prijs in de wacht gesleept kan worden. Bij winst op staartploeg Football Factory pakt Meerburg de tweede periodetitel omdat SJC, nu weer bovenaan in de deze reeks wedstrijden, de eerste prijs van het seizoen al weg kaapte. Het is dus reëel te veronderstellen dat de nacompetitie al binnen bereik is en dus zicht op de derde klasse.

Simon Hazenberg is één van de jongelingen bij de Rijndijkers en speelde alles tot nu toe. ,,Gelukkig wel want ik heb er een rampzalig seizoen opzitten. Nadat ik mijn jeugd doorbracht bij Meerburg heb ik het een stapje hogerop geprobeerd bij de A-jeugd van Quick Boys. Bij de eerste training ging het fout. Mijn meniscus scheurde af en dat kostte me drie maanden. Bij mijn rentree weer hetzelfde liedje en daarmee zat het seizoen er al op. Het werd dus geen onvervalst succes en ik besloot terug te keren. In de zomermaanden heb ik aan mezelf gewerkt en ik kon fit aan het seizoen beginnen. Overigens had ik eerder op mijn vijftiende al mijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht van de zwart-witten.”

Het blessureleed liet de student bedrijfskunde in Amsterdam achter zich en er gloort hoop voor Meerburg om een prijs te pakken en te gaan voor meer succes. ,,Aan het begin moest de groep aan elkaar wennen met een mix van ervaren en jonge spelers. Toch werd er al snel behoorlijk gevoetbald, enkel vielen de resultaten nog wat tegen. Die zijn echter geleidelijk aan gekomen en ‘opeens’ kunnen we een prijs pakken. Geheel onverwachts komt dat ook weer niet want de groep had al wel met elkaar afgesproken dat er gezien het programma mogelijkheden lagen in deze periode. Wel zullen we de juiste focus moeten hebben en niet aan onderschatting mogen doen tegen de nummer laatst van deze competitie.”

Meerburg zou zich daarna kunnen opmaken voor de nacompetitie. ,,Ik wil niets van uitbuiken weten. Wel zou de druk er af zijn, maar dat kan juist bevrijdend werken. We moeten gewoon proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Ook de top drie kan nog fouten maken en wij moeten zelf gebruik maken van gemors van concurrenten.”

Hazenberg speelt onder meer met leeftijdsgenoten, maar ook met spelers die hem eerder training gaven op de club. ,,Bij dat laatste gaat het om Christiaan Laan, Duuk van der Meer en Mats van der Poel. Helaas hebben mijn maatjes, Bauke Doeve en Sem Durve, de kruisbanden afgescheurd en deze talenten missen we dus al een tijd. Toch gaat het op dit moment lekker. Ik sta centraal met Laan en achter ons hebben we Patrick Bom staan, die weer bezig is aan een goed seizoen. Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk de nul te houden en dat is al vijf keer gelukt. Bij hoekschoppen en vrije trappen ga ik wel mee naar het front en incidenteel pak ik mijn moment om door te schuiven. Wel ben ik een echte verdediger.” De achttienjarige tenslotte: ,,Ik denk er niet meer over na om na mijn terugkeer nog eens weg te gaan. Ik voel me thuis bij deze club. Het voetbal bevalt me en we feesten veel met elkaar. Daarnaast maak ik graag tijd vrij voor mijn vriendin en de studie valt me tot nu toe best mee. Het is allemaal prima te combineren zo.”

Note redactie: interview was al leesbaar in het Leidsch Dagblad van woensdag 19 februari.