Vierdeklasser SJZ maakte recent bekend dat Bryan Hilders na dit seizoen overkomt van de zondagtak van Voorschoten’97. De club uit Zoeterwoude zit echter niet stil en schakelde door. Doelpuntenmaker Niels van den Berg steekt namelijk eveneens over van de groengelen op zondag naar de groenwitten op zaterdag. Onze redactie zocht even contact met de spits/ middenvelder van sportpark Adegeest.

,,Na afgelopen jaar uiteindelijk niet de stap te hebben genomen om naar een andere club te gaan heb ik daar nu heel bewust wel voor gekozen. Dit heeft niet te maken met dat ik klaar ben bij Voorschoten’97, maar dat ik op mijn 30e (begin nieuwe seizoen 31e) nog een keer een nieuw avontuur wil aangaan. Op zondag (met DoCoS en V’97) heb ik natuurlijk vele wedstrijden tegen SJZ gespeeld, waar veel bekenden van mij spelen. De club kwam mij altijd als zeer warm over en het is echt zo’n typische dorpsclub.”

Vervolgend: ,,Na mijn gesprek met o.a. trainer Arie van Duijn zijn de ambities van de club uitgesproken en mijn eventuele rol hierin en deze spraken mij direct aan. Dit seizoen wordt gezien als een jaar om te wennen aan de zaterdagafdeling, maar de aankomende seizoen(en) moet er een weg omhoog ingeslagen worden door de club. Ik kijk aan het einde van dit seizoen terug op negen hele mooie jaren bij V’97 zondag maar kijk dan ook direct erg uit naar het nieuwe seizoen met veel (alleen maar) wedstrijden in de regio!”

Verder kwam er ook nog nieuws over zeker blijvende spelers bij SJZ: Mitchel Hensing, Guus de Goede, Roy Verstegen, Marc Griffioen, Gijs Brinks, Dave Plooij en Youri Karreman. Doelman Glenn van Nierop daarentegen stopt.