HomeBekerWanvertoning SJZ tegen BSC’68 levert 0-1 verlies op

Wanvertoning SJZ tegen BSC’68 levert 0-1 verlies op

-

Districtsbeker- De ene wedstrijd van SJZ is de andere niet. In de eerste oefenpot werd tegenstander Haagse Hout achteloos van de mat getikt met fris en prima voetbal. Afgelopen dinsdag nog werd tweedeklasser DoCoS op een gelijkspel gehouden. Daartussen lag de zeperd tegen Zwammerdam en nu de beschamend zwakke vertoning tegen BSC’68. De 0-1 nederlaag was een wel zeer bescheiden weerspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Het eerste half uur werd SJZ volkomen overlopen door het eveneens in de vierde klasse uitkomende BSC’68. Doelman Michael Verhoef van de bezoekers had ‘rustig een bakkie kunnen doen’ verklaarde hij na afloop. Aanvallend ontbrak de scherpte bij de bezoekers, anders waren de tweede 45 minuten in feite overbodig geweest. Gek genoeg was de beste kans van de wedstrijd voor SJZ, het was hun enige, maar Verhoef pareerde het schot van Marc Griffioen uitstekend. De tweede helft liet een iets beter SJZ zien, maar de ploeg uit Benthuizen bleef verreweg de betere. Het doelpunt van Guido de Peinder dat de wedstrijd besliste was een fraaie, hij kogelde een voorzet van de ingevallen Dylan Flohr in de kruising.

De onthutste Mitchell Hensing had geen verklaring voor de totale offday van SJZ: ,,Geen idee wat de oorzaak was, het was gewoon een blamage. We creëerden helemaal niets, we voetbalden niet, het was pure armoe. Wat een contrast met de wedstrijd tegen DoCoS. Toen vochten we voor elke meter en gaven geen centimeter ruimte weg. Daar was niets van terug te vinden. Ik kan wel wijzen naar een aantal krachten die we misten en het uitvallen van Niels van der Berg, maar dat is naar excuses zoeken. Schrijf ons echter niet af na vandaag. We moeten nog aan elkaar wennen en we hebben laten zien dat we echt wel kunnen ballen. Dit gaat echt niet meer gebeuren.”

Trainer Arie van Duijn was keihard in zijn oordeel: ,,Als trainer moet je altijd eerlijk en duidelijk zijn. Vooral de eerste helft was een puur drama. Ik heb in de rust gevraagd of ze nou eens de bal naar iemand in het groen-wit wilden spelen. Je man uitschakelen, de bal veroveren en inleveren bij een medespeler. Ik heb daar nul komma nul van gezien. Oké, de tweede helft was een tikje beter, maar nog steeds ondermaats. Onbegrijpelijk na de uitstekende wedstrijd tegen DoCoS. Je snapt dat we hier dinsdag bij de training nog even gaan stilstaan bij de wanvertoning van vandaag.”

Speler en trainer beseffen dat SJZ prima kan voetballen, maar dat als strijdlust en inzet ontbreken er weinig resteert. Dat schept in ieder geval duidelijkheid voor het seizoen dat komen gaat.

SJZ-BSC’68 0-1 (0-0). 75. De Peinder 0-1.

Basisopstelling SJZ: Koek, De Boer, Plooij, Hilders, De Goeje, Versteegen, Griffioen, Hensing, Coret, Van den Berg, Van Hoorn.

Basisopstelling BSC’68: Verhoef, Van der linden, Walraven, De Bruin, Splithof, Henzen, Van Uffelen, Bouwmeester, Etten, De Peinder, Holstege.