Vierde klasse A (zaterdag)- Voor het eerst sinds 8 maart traden Warmunda en SJZ weer aan voor een officiële competitiewedstrijd. Beide ploegen hopen dit jaar een rol te gaan spelen in het linkerrijtje. Een goede seizoenstart was daarom gewenst. Dit was goed te zien, beide ploegen knokten voor de bal en de wil om te winnen was er. Uiteindelijk trok Warmunda aan het langste eind. Sohrab Safi zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De thuisploeg heeft zich deze zomer flink versterkt, waarmee er de nodige ervaring toegevoegd werd aan het elftal. Ook SJZ heeft niet stilgezeten, daar Bryan Hilders en Niels van den Berg overkwamen van Voorschoten’97. Laatstgenoemde moest zaterdag echter thuisblijven vanwege verkoudheidsklachten.

In het eerste kwart van de wedstrijd kregen beide elftallen één grote kans. Voor SJZ trof Marc Griffioen van dichtbij doelman Rens van der Zwet op zijn weg. Aan de andere kant schoot Sepehr Safi hard op doel, waarna Pepijn Vis de paal raakte uit de rebound. Tien minuten later was het wel raak voor de blauw-witten. Een verre corner van Sepehr Safi werd knap binnengehouden door Roy Komen. Hij kreeg de bal bij Sohrab Safi, die de doelman van dichtbij geen kans liet.

Koen Mastemaker na afloop:,,Ik vond dat we goed startten en dat we verdiend op voorsprong kwamen.” We gaven weinig weg en hadden meer balbezit, maar daarentegen creëerden we zelf ook niet veel. Gelukkig scoorden we wel een keer. Je weet dan wel meteen dat SJZ erin gaat kleunen in de tweede helft.”

De ploeg uit Zoeterwoude kwam inderdaad strijdlustig uit de kleedkamer. Al snel werd verdediger Hilders voorin geposteerd, daar hij met zijn lengte voor veel gevaar zou kunnen zorgen volgens trainer Arie van Duijn, die zijn keus uitlegde: ,,Ik zag kwetsbaarheden in de as, Warmunda wist eigenlijk geen raad met Hilders. We hebben toen echt wel kansen gehad, maar deze benutten we niet. We waren onzorgvuldig met de voorzetten. Daardoor raakte het geduld ook op en dat kwam het spel niet ten goede.”

                                       Sohrab Safi: Doelpuntenmaker en ontvanger van de rode kaart

SJZ kwam steeds meer in de buurt van het vijandelijke zestienmetergebied. Toen Sohrab Safi een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, voerde SJZ de druk alleen nog maar meer op. Mastemaker: ,,Het laatste kwartier was echt knokken, het leek wel een uur te duren. De trainer zette het tactisch goed om, maar we waren vooral de ballen hard naar voren aan het schieten. Gelukkig trokken we het uiteindelijk over de streep met z’n allen.” Met een man minder kwam Warmunda er af en toe nog wel gevaarlijk uit, maar de voorsprong kon niet worden verdubbeld. Ook SJZ kwam niet tot scoren.

Van Duijn vond dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg: ,,Ik denk eigenlijk dat wij onszelf vergeten te belonen vandaag. We hadden hier minimaal een punt verdiend. De bal moet dan een keer goed vallen, maar dat gebeurde gewoon niet. Een valse start voor SJZ, maar toch mogen we terugkijken op een redelijke of misschien wel goede wedstrijd. We hebben een goede selectie, dus ik denk dat we straks zeker voor de top vijf kunnen spelen.”

Warmunda – SJZ 1-0 (1-0) 35. Sohrab Safi 1-0.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Komen, Holverda, Van Noort, Sohrab Safi, Mastemaker, Vis, Van Bentem, Van der Boon, Sepehr Safi.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Van der Hoorn, Hilders, Warmenhoven, Versteegen, De Goede, Wansink, Griffioen, Coret, Rietkerken.