dinsdag, maart 19, 2024
HomeKoudekerkInterviews Koudekerk Koudekerk na rust met tien man voorbij LSVV’70

Koudekerk na rust met tien man voorbij LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Achteraf zal men bij Koudekerk niet ongelukkig zijn geweest met het speelschema van het standaardteam. Uit de eerste twee competitieduels tegen beide studententeams uit de klasse werd de maximale score gehaald. Vorige week werd in Leiden Football Factory in de tweede helft door de mannen van Jarno Verweij en Ger Labots naar een 1-7 nederlaag gespeeld na met 1-0 achter te hebben gestaan. Tegen de ploeg van Freek Jansen en Jan Nonkes werd eveneens een achterstand omgebogen en won de thuisclub uiteindelijk verdiend met 3-1. Dat was knap gezien de ontvangen rode kaart van Ricardo van Rijswijk na tien minuten in de tweede helft.

De absolute uitblinker bij de rood-witte thuisploeg was de jeugdige Sem van Aalst, die zijn ploeg uiteindelijk moeizaam maar verdiend naar de zege schoot. De rode kaart aan de kant van Koudekerk was een logische: de overtreding van Van Rijswijk op Jiddo Doornebal voorkwam de vrije doorgang naar Koudekerk doelman Roy Dorrepaal, en wellicht de voorsprong voor de studentenploeg.

De gastheren die wat beter aan de wedstrijd begonnen, hadden het soms knap lastig tegen het beweeglijke duo Doornenbal en Jos van Beuningen. De thuisploeg liet zich ook niet onbetuigd: een daverend schot van Koudekerker Van Aalst, die enkele verdedigers op het verkeerde been zette, spatte uiteen op de paal. Nog in dezelfde minuut schoot Doornenbal zijn ploeg op voorsprong 0-1.

Een schot van de eerdergenoemde uitblinker raakte boven doelman Dammes Waasdorp de lat. Vervolgens had, na een fout van verdediger Fabian Roosenbrand, Doornenbal de voorsprong van de bezoekers kunnen vergroten. Zover kwam het zoals gezegd niet. De verdiende gelijkmaker van Bas van Heerdt op aangeven van Van Rijswijk was een fraaie treffer (1-1).

Koudekerk dat al snel na rust met tien man verder moest kreeg het een stuk lastiger. Vooral in het laatste kwartier roken de gasten bloed. Daar stond tegenover dat Waasdorp zijn ploeg overeind hield door een lage inzet van alweer Van Aalst onschadelijk te maken. Deze speler haalde echter zijn gram door met twee fraaie doelpunten zijn ploeg alsnog de verdiende 3-1 zege schenken. Bij vooral de 2-1 mochten de verdedigers van de uit spelende ploeg zich de treffer aanrekenen vanwege slecht ingrijpen. Vlak voor tijd stelde Van Aalst de drie punten veilig. Met het resultaat is Koudekerk koploper en LSVV de rode lantaarndrager, voor wat het waard is na twee wedstrijden.

Uitblinker Van Aalst keek uiterst tevreden terug op zijn wedstrijd: ,,Heel even leek het erop dat we met een gelijkspel genoegen moesten nemen. Zij bleven met veel man achterin spelen, waardoor we niet echt in de problemen kwamen. We waren fitter en moesten er in de tweede helft overheen klappen. Ik zat lekker in de wedstrijd en ik heb het plezier in het spelletje weer helemaal terug.”

De wedstrijden tussen beide teams waren in het verleden altijd al vermakelijk en deze confrontatie was daarop geen uitzondering.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van Asch, J. Roosenbrand, F. Roosenbrand, Van Rijswijk, Schmand , Langejans, Van den Berg, Van Heerdt, Van Aalst, Van Tulder.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van der Meer, Leugering, Huisman, Casteel, Loos, Van der Graaf, Kamp, Van Beuningen, Egberts, Doornenbal.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen