Net zoals in de rest van de regio heerst er ook op het Koudekerkse sportpark een serene rust. De trainingen zijn tijdelijk stilgelegd en de amateurvoetbalwereld is in afwachting van betere tijden.

Koudekerk kende dit seizoen overigens een vrij aardige start. Uit de eerste vier wedstrijden werden negen punten behaald en de formatie van het trainersduo Gert Labots en Jarno Verweij staat op slechts 1 punt achterstand van koploper Warmunda. Bij de Gruttolaan-bewoners is sinds het begin van het vorige seizoen de 21-jarige Roy Dorrepaal een vaste keus onder de Koudekerkse lat. Dat er een Dorrepaal als de doelverdediger bij de wit-roden staat geposteerd, is bepaald geen noviteit in Koudekerk. Vader Cock was liefst 20 jaar (!) lang de betrouwbare sluitpost van de hoofdmacht. Dorrepaal junior komt al zijn hele voetballeven als keeper uit voor de club uit zijn woonplaats en wat  hem betreft blijft dit nog jaren zo.

Roy Dorrepaal: ,,Keeper worden was iets wat ik als kleine jongen al heel graag wilde en ik heb vanaf dag één onder de later gestaan. Ik wilde eigenlijk niet op voetballen, maar op keepen, haha. Wat dat betreft had ik natuurlijk mijn vader als voorbeeld. Ik heb hem zelf nooit in actie gezien, maar volgens de mensen hier kon hij wel een aardig ballletje tegenhouden. Of ik zelf ook 20 jaar in Koudekerk 1 ga halen? Waarom niet? Koudekerk is mijn club en ik ben eigenlijk net begonnen. Ik weet natuurlijk niet wat er in de toekomst op mijn pad komt, maar wat mij betreft ga ik met Koudekerk hogerop. Ja, mijn vader komt regelmatig kijken en geeft mij  weleens adviezen. Hij heeft natuurlijk een schat aan keeperservaring’’, aldus de eigenaar van een metselbedrijf.

Volgens Dorrepaal had zijn club met iets meer fortuin zelf de lijstaanvoerder van de vierde klasse geweest. De doelwachter: ,,In de laatste wedstrijd tegen Warmunda hadden we eigenlijk moeten winnen, maar we vergaten die dag te scoren. Jammer, maar er is natuurlijk nog niets aan de hand. Tot nu toe gaat het heel aardig en de samenwerking met het  trainersduo Gert Labots en Jarno Verweij gaat ook prima. Beiden zijn tactisch sterk en ze vullen elkaar goed aan. Ik denk dat we een betere selectie hebben dan afgelopen seizoen. We hebben een ploeg die dit seizoen lang om de bovenste plekken moet kunnen strijden, dat hebben we tegen sterke tegenstanders als SJZ en Warmunda ook kunnen laten zien. Ikzelf kan in ieder geval niet wachten om weer een lekkere keeperstraining af te werken, hopelijk kunnen we in januari weer vol aan de bak”, aldus de doelman tot besluit.

Uit het LD van 13 september 1993 waarin Dorrepaal sr in het zonnetje wordt gezet…