Zaterdag 15 februari

Vierde klasse A

LSVV ’70 – Roodenburg

LSVV ’70 verloor zaterdag opnieuw nipt, nu met 3-2 bij Meerburg. De prestaties van de kleurrijke formatie van Freek Jansen en Jan Nonkes dit seizoen mogen gerust wat bleekjes worden genoemd, de huidige achtste plaats is toch niet de positie waar de roodhemden voorafgaande deze voetbaljaargang voor getekend zouden hebben. LSVV ’70 heeft aangegeven nu vol voor de derde periode te willen gaan, maar alvorens het zover is staat zaterdag eerst Roodenburg op het programma. Ook bij de Leiden Noord-bewoners blijven de verrichtingen wat achter in vergelijking met het vorige seizoen, tot nu was er slechts drie keer een zege voor de mannen van Nouri Essaoui en Lotfy Omrani. De heenwedstrijd tussen deze Leidse clubs eindigde in een 1-4 overwinning voor LSVV ’70.

Warmunda – SJC

Warmunda behaalde zaterdag een verdienstelijk punt bij Koudekerk, het was dit kalenderjaar alweer het derde opeenvolgende gelijkspel voor de Overbos-bewoners. De mannen van Barry van Rijn en Remco Breuer staat zaterdag een pittige kluif te wachten, dan komt streekgenoot en trotse lijstaanvoerder SJC op bezoek. De Noordwijkers hebben inmiddels een gat van zeven punten geslagen met runner-up Hazerswoudse Boys en wisten de laatste zes wedstrijden op rij te winnen. De zwart-witten weten dit seizoen gemakkelijk het vijandelijke doel te vinden, de score van gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd spreekt zich. De heenwedstrijd  tussen beide clubs eerder dit seizoen eindigde in een 2-0 overwinning voor SJC.

Football Factory – Koudekerk

Ook in 2020 blijft het voor Football Factory wachten op betere tijden. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw verloren, ditmaal was lijstaanvoerder SJC met 7-1 ruimschoots te sterk voor de Leidse hekkensluiter. Na 15 gespeelde wedstrijden verzamelde de studentenploeg slechts 1 punt. Komende zaterdag krijgen de Leidenaren bezoek van Koudekerk, dat afgelopen weekend een remise met Warmunda overeenkwam (1-1). Koudekerk  zag door het gelijke spel het gat met koploper SJC oplopen tot tien punten, periodewinst lijkt  dit seizoen het maximaal haalbare voor de Gruttolaan-bewoners. Het heenduel tussen beide clubs eindigde in 4-1 overwinning voor de formatie van Ronald Rosdorff.

Bernardus – Meerburg

Meerburg pakte zaterdag de eerste zege in 2020. De zwart-witten waren met 3-2 te sterk voor LSVV’70. De mannen van Huig-Jan Heeringa staan nu stevig in de middenmoot en hopen op aansluiting met de subtop. Winst in de wedstrijd van komend weekend tegen mede-Rijndijkers (Bernardus) zou alvaste een stap in de goede richting betekenen. De dit seizoen op de zaterdag debuterende Hazerswoudenaren verloren afgelopen zaterdag met 3-1 van SJZ en blijven door dit resultaat in de onderste regionen van de vierde klasse A hangen. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in een 8-0 overwinning voor Meerburg.

FC Boshuizen – SJZ

SJZ was zaterdag met 3-1 te sterk voor Bernardus en blijft na deze zege loeren op een plekje in de subtop. De groen-witten kreeg deze week opnieuw goed transfernieuws uit Voorschoten. Nadat eerder Bryan Hilders (Voorschoten ’97, zo) bekend maakte volgend seizoen over te stappen naar Haasbroek, besloot ook teamgenoot Niels van den Berg de komende voetbaljaargang dezelfde weg te gaan bewandelen. SJZ vertrekt zaterdag naar Leiden om daar de confrontatie aan te gaan met FC Boshuizen. De mannen van Arie van Duijn zullen, na de 1-2 nederlaag in de heenwedstrijd tegen de Boshuizerkade-bewoners, belust zijn op revanche. FC Boshuizen speelde dit weekend met 3-3 gelijk bij Woubrugge en staat op de negende plaats. De formatie van Nino Poulina miste in de slotfase vanaf elfmeter.

Vierde klasse B

Zwammerdam – VEP

Zwammerdam verloor afgelopen zaterdag met 2-0 bij Zevenhoven en zakte door deze nederlaag naar plek 4. De formatie van trainer Jack Harmsen, ook volgend seizoen oefenmeester bij de groen-witten, ontvangt komend weekend middenmotor VEP. De Woerdense formatie was zaterdag met 1-0 te sterk voor ROHDA ’76 en steeg door deze zege naar de zesde plaats. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in een 1-1 gelijkspel.