Zaterdag 25 januari

Vierde klasse A

SJZ – Warmunda

Op Sportpark Haasbroek treffen zaterdag twee clubs elkaar (SJZ en Warmunda), die vorig jaar nog uitkwamen in de derde klasse op zondag. De Zoeterwoudenaren, die in de winterstop bekend maakten dat het contract met trainer Arie van Duijn werd verlengd, sloten het vorige kalenderjaar af met 17 punten uit 12 wedstrijden en staan daarmee op de zevende plaats. De Warmonders verzamelden tot nu toe  13 punten en staan op plek tien. Warmunda had overigens onlangs opvallend transfernieuws. Oud-gediende Sjoerd Winkelman, nu nog uitkomend voor zondag eersteklasser FC Boshuizen, keert met ingang van het nieuwe seizoen terug naar Sportpark Overbos en  wordt vergezeld door ploeggenoot Sohrab Safi. Ook zijn broer Sepehr zou die kant opkomen volgens de laatste geruchten.

MMO – Meerburg

Meerburg kende een stroeve competitiestart, maar de jonge ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa, die ook volgend seizoen oefenmeester is van de wit-zwarten, kwam daarna aardig op  stoom en wist uit de laatste zes wedstrijden zestien punten te halen. Meerburg staat nu met 21 punten uit 12 wedstrijden op de zesde plaats. Afgelopen zaterdag verloren de Rijndijkers voor de Rabobank LAV Cup met 1-0 bij Zwammerdam. Meerburg hervat komend de competitie met een uitwedstrijd bij MMO. MMO steeg door de winst van afgelopen zaterdag op Football Factory van plaats 13 naar plaats 11 op de ranglijst.

Koudekerk – Kickers ’69  

Koudekerk ging in de winterstop op trainingskamp naar Valencia en maakte recent ook bekend dat Ronald Rosdorff aan het van dit seizoen stopt als trainer van het eerste elftal. Rosdorff, die wel bij de club betrokken blijft, wordt opgevolgd door zijn huidige assistent-trainers Jarno Verweij en Gert Labots. De Koudekerkers staan na 12 wedstrijden met 25 punten op plek vier en hervatten zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Kickers ’69. De Leimuidenaren bivakkeren na 12 wedstrijden met 22 punten op plaats 5.

Roodenburg – Football Factory

Football Factory startte afgelopen weekend het nieuwe kalenderjaar met een uitwedstrijd bij MMO en ook nu  wisten de Leidenaren niet met een resultaat van het veld te stappen (2-0 verlies). De Leidse studenten behaalden tot nu slechts één punt dit seizoen en de kans is groot dat de rood-zwarten ook dit jaar weer de minst begeerde prijs van de klasse, de rode lantaarntrofee, in de wacht gaan slepen. Komende tegenstander Roodenburg, dat in de winterstop enkele dagen in Agadir (Marokko) doorbracht, draait tot nu toe ook nog geen al te best seizoen. De Leiden Noord-bewoners staan, bijna halverwege de competitie, met 7 punten uit 12 wedstrijden slechts één plaatsje hoger op de ranglijst dan Football Factory.

SJC – LSVV ‘70

LSVV ’70 draait tot nu toe een wat kleurloos seizoen en staat met 17 punten uit 12 wedstrijden op de 8e plaats. Winst en verlies wisselen elkaar af en een plaats in de brede middenmoot is dan ook een logisch gevolg. De Leidenaren kunnen bij de hervatting van de competitie gelijk stevig aan de bak, want zaterdag staat een bezoek bij koploper SJC op het programma. De Noordwijkers pakten al de eerste periodetitel en hebben een voorsprong van  vier punten op runner-up Hazerswoudse Boys.

Vierde klasse B

Zwammerdam – ROHDA ‘76

Zwammerdam eindigde het vorige kalenderjaar met een sterke reeks, vijf keer winst op rij, en staat met 23 punten uit 11 wedstrijden op een keurige tweede plaats. Ondanks deze toppositie lijkt een kampioenschap voor Damme dit seizoen zo goed als onhaalbaar daar koploper SCH ’44 met harde hand regeert in deze klasse. Na twaalf wedstrijden staan de Harmelaars zonder puntenverlies(!) ongenaakbaar bovenaan en de vraag is dan ook niet óf maar wanneer SCH ’44 de kampioensvlag mag hijsen. Zwammerdam opent 2020 met een interessant potje, want zaterdag komt regiogenoot ROHDA ’76 op bezoek. De Bodegravers verloren de laatste drie wedstrijden op rij en staan met 9 punten uit 10 wedstrijden op de 10e plaats.