Vierde klasse A

Bernardus – Roodenburg

De ploeg uit Leiden-Noord won vorig weekend met maar liefst 7-2 van stadsgenoot Football Factory en lijkt goed uit de winterstop te zijn gekomen. Het trainingskamp in Agadir heeft de groep dichter bij elkaar gebracht, een positief resultaat tegen Bernardus zal dit alleen maar versterken. De heenwedstrijd werd met 2-1 een prooi voor de ploeg van trainers Nouri Essaoui en Lofty Omrani, een resultaat waar op voorhand voor zou worden getekend. Aandachtspunt blijft toch wel het te makkelijk weggeven van tegendoelpunten. Als hier iets op gevonden wordt ligt een plek aan de onderkant van de middenmoot in het verschiet.

Football Factory – SJZ

De Factorianen werden met 7-2 afgeschminkt tegen Roodenburg, een steeds wisselende samenstelling en een gebrek aan kwaliteit maken dit seizoen tot nu toe kleurloos. Tegenstander SJZ mikt nog steeds op een klassering in de top vijf, gezien het terechte gelijke spel tegen Warmunda en het feit dat de drie ploegen die boven hen staan niet wisten te winnen maakt die vijfde plek zeker nog haalbaar. Dat de Zoeterwoudenaren al met volgend seizoen bezit zijn blijkt uit het aantrekken van Bryan Hilders van de zondagtak van Voorschoten’97, mogelijk volgt er binnenkort nog meer transfernieuws.

LSVV’70 – Koudekerk

De Leidse studenten speelden een uitstekende wedstrijd tegen koploper SJC. Ze stonden tien minuten voor tijd zelfs nog met 1-2 voor, maar met het geluk van een kampioen (wel met de nodige kwaliteiten aan boord) werd het uiteindelijk toch nog 3-2 voor de Noordwijkers. Tegenstander Koudekerk speelde doelpuntloos gelijk tegen concurrent Kickers’69, het gelijke spel werd al niet met gejuich ontvangen maar de directe rode kaart voor spits Bryan van Delft na een ogenschijnlijk onschuldig duel was toch wel een smet. De heenwedstrijd eindigde ook zoals die begon, alleen was deze wedstrijd allesbehalve saai. Beide ploegen wisten hun laatste drie wedstrijden niet te winnen, of hier verandering in gaat komen weten we pas na ruim 90 minuten voetbal.

Meerburg –SJC

De mannen van trainer Huig-Jan Heeringa lieten dure punten liggen in de “derby” tegen MMO. Een overwinning aanstaande zaterdag is dan ook nodig om in het zicht van een podiumplaats te blijven. In de wetenschap dat koploper en winnaar van de eerste periode, SJC, op bezoek komt lijkt dit geen gemakkelijke opgave. De Noordwijkers liggen op pole position voor het kampioenschap, hebben kwalitatief ook de beste selectie alleen blijft wekelijks de vraag welk elftal er binnen de lijnen verschijnt. Dat laatste is, gezien het aantal blessures, ook bij Meerburg de grote vraag, afgaande op de heenwedstrijd lijkt de thuisploeg niet kansloos. De individuele kwaliteit bepaalde toen de einduitslag van 4-0, de Rijndijkers waren grote delen van de wedstrijd minstens gelijkwaardig.

Warmunda – Woubrugge

De Warmonders behaalden een verdienstelijk gelijkspel tegen SJZ. Kan de ploeg het Woubrugge ook lastig maken is de grote vraag? De bezoekers zijn al een aantal wedstrijden ongeslagen, staan bovenaan in de tweede periode en bezetten een derde positie op de ranglijst. De ambitieuze thuisploeg is ook al volop met komend seizoen bezig gezien de recente aankopen (van eersteklasser FC Boshuizen komen Sjoerd Winkelman en Sohrab Safi over). In dit tussenjaar zou het dan ook wel prettig zijn om een aantal plaatsen te stijgen op de ranglijst. De eerste wedstrijd werd een afgetekende 5-0 voor Woubrugge, een gelijkspel zou vooraf gezien al een uitstekende prestatie zijn.

Vierde klasse B

Siveo’60 – Zwammerdam

De winterstop kwam voor de Dammers uiterst ongelegen gezien de reeks overwinningen voor de feestdagen. De eerste wedstrijd na de winterstop ging de ploeg van Jack Harmsen thuis verrassend met 1-2 onderuit tegen ROHDA’76, een ploeg die drie wedstrijden op rij had verloren. Eerherstel moet dan gaan plaatsvinden tegen Siveo’60. Koploper SCH’44 is al ruimschoots de hoek om en plek twee lijkt dit seizoen de hoogs haalbare positie op de ranglijst. In punten gelijk met Alphense Boys en Zevenhoven, gezamenlijk op plek twee dus een overwinning is noodzakelijk voor ‘Damme’ en laat zien dat de thuisnederlaag van afgelopen zaterdag een incident is geweest.