Zaterdag 14 maart

Vierde klasse A

Football Factory – LSVV ’70

Komende zaterdag staat weer de ‘Leidse studentenklassieker’ op het programma, LSVV ’70 gaat dan op bezoek bij Football Factory. Beide teams kennen tot nu toe een vrij teleurstellend seizoen. De roodhemden staan onderin de middenmoot, terwijl de Factorians de onbedreigde hekkensluiters van deze klasse zijn. Ook afgelopen weekend verlieten beide teams met lege handen het veld. LSVV ’70 verloor met 0-2 van Warmunda, terwijl Meerburg met 4-2 te sterk was voor Football Factory. Om het seizoen toch nog wat kleur te geven, willen de mannen van Freek Jansen nu vol voor het derde periodekampioenschap gaan en winst bij Football Factory zou in ieder geval een eerste goede stap in die richting betekenen. De eerdere ontmoeting  dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 4-0 overwinning voor LSVV ’70. Voor de rood-zwarten wordt het tijd om eens winnend van het veld te stappen, want dat gebeurde dit seizoen nog steeds niet.

Woubrugge  – SJZ

SJZ won zaterdag met 3-1 van vice-koploper Hazerswoudse Boys. De ploeg van Arie van Duijn begint aardig op stoom te komen, het was alweer de vierde overwinning op rij voor de Haasbroek-ploeg. De groen-witten lijken in deze vorm een serieuze kandidaat om de derde periodetitel te pakken. Komend weekend gaan de Zoeterwoudenaren op bezoek bij Woubrugge. Woubrugge staat op de plek nr. 4,  met slechts drie punten voorsprong op de groen-witten. Het belooft dus zaterdag een interessante ontmoeting te gaan worden op Sportpark Bateweg-Noord. De heenwedstrijd in Zoeterwoude tussen beide teams eindigde in een 0-2 overwinning voor Woubrugge.

MMO – Roodenburg

Roodenburg leed opnieuw een nederlaag, het was voor de blauw-zwarten alweer het vierde verlies op rij. Deze keer was Woubrugge met 0-2 te sterk. De Leiden Noord-bewoners waren vorig seizoen nog een redelijk stabiele middenmoter, maar lijken dit seizoen genoegen te moeten nemen met een staartklassering. Na 17 wedstrijden was er slechts 3 keer winst en een gelijkspel te noteren voor de mannen van Nouri Essaoui en de voorlaatste plek is dan ook een logisch gevolg. Mogelijk is er zaterdag bij MMO (nr. elf op de ranglijst) weer een succesje te boeken voor Roodenburg. De eerdere ontmoeting tussen beide clubs in Leiden eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Hazerswoudse Boys – Warmunda

Warmunda boekte afgelopen zaterdag een prima 0-2 overwinning bij LSVV ’70 (doelpunten Rick van der Boon en Melle de Louw) en lijkt ook een ploeg om rekening  mee te houden in de derde periode. De Warmonders kwamen vorige week in de achtste finales van de Rabobank LAV Cup ook al goed voor de dag tegen de lijstaanvoerder-TAVV- van de derde klasse die de Overbos-bewoners pas na strafschoppen op de knieën kreeg. De ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer wacht bij de start van de laatste periode direct een pittige klus, dan staat het uittreffen bij runner-up Hazerswoudse Boys op het programma. De heenwedstrijd tussen beide teams was overigens een doelpuntrijke ontmoeting, die uiteindelijk met 4-7 door Hazerswoudse Boys werd gewonnen.

Bernardus – Koudekerk

Komende zaterdag staat voor de tweede keer in de geschiedenis het competitietreffen tussen buren Bernardus en Koudekerk op het programma. Bij de eerste editie eerder dit seizoen in Koudekerk trokken liefst 800 toeschouwers naar de Gruttolaan en zij zagen de thuisploeg met 4-0 winnen. Ook deze keer, nu in Hazerswoude-Rijndijk, zal het vast  weer een drukte van belang zijn en beide ploegen zijn uiteraard gebrand om dit prestigeduel in hun voordeel te beslissen. Koudekerk wist afgelopen weekend met 4-1 van FC Boshuizen te winnen, terwijl Bernardus zaterdag een punt pakte bij MMO (0-0).

Kickers ’69 – Meerburg

Bij Meerburg was het zaterdag groot feest. De Rijndijk-bewoners pakten middels een 4-2 overwinning op Football Factory de tweede periodetitel en kunnen zich dus gaan opmaken voor het toetje na afloop van de competitie. Omdat de kans op een mogelijk kampioenschap zo goed als nihil is, Meerburg staat op de zesde plaats met een achterstand van 12 punten op lijstaanvoerder SJC, zullen de zwart-witten de derde periode vooral willen benutten om fit te blijven en de goede vorm van de laatste maanden te continueren. Komende zaterdag vertrekt Meerburg naar Leimuiden, waar tegenstander Kickers’69 wacht. De Leimuidenaren verrasten afgelopen zaterdag koploper SJC voor de tweede keer (!) en vertrokken nu met een 0-2 zege uit Noordwijk. Het eerdere treffen tussen Kickers ’69 en Meerburg eindigde in een 1-4 overwinning voor de formatie van Erwin van der Zee.

Vierde klasse B

Zwammerdam – Sportief

Zwammerdam speelde zaterdag met 3-3 gelijk bij NSV ’46. De thuisploeg boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong, maar een doelpunt van Reijer Peters in de slotfase bezorgde Damme toch nog een punt. In deze klasse is SCH ’44 de ongenaakbare alleenheerser, runner-up Zevenhoven staat op een achterstand van elf punten, waardoor de nr. 2 in de eindklassering een ticket voor de nacompetitie zal verdienen. Zwammerdam maakt ook nog kans op deze positie, alhoewel de mannen van Jack Harmsen de laatste wedstrijden regelmatig steekjes hebben laten vallen. De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Sportief is daarom een absolute ‘must-win game’  voor de groenhemden. De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 0-4 overwinning voor de groenhemden.