dinsdag, maart 5, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 3 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 3 oktober

-

Bernardus – FC Boshuizen

FC Boshuizen won ook haar tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Na de eerdere zege tegen MMO was er voor de Leidenaren opnieuw succes tegen een Kaag- en Braassemploeg. De formatie van Romano Seedorf won met 2-3 bij Woubrugge en behaalde dus opnieuw de volle buit. De Kadeploeg lijkt deze voetbaljaargang een stuk sterker te zijn dan afgelopen seizoen en mag gerust als de ‘ dark horse’ van deze klasse  worden bestempeld. Voor tegenstanders is FC Boshuizen de grote onbekende, maar de Leidenaren tonen tot nu toe aan dat ze een opponent lijken te zijn om rekening mee te houden. Met Rahim Abdul in de gelederen lijkt het wel snor te zitten. De aanvaller scoorde al vijf keer tot nu toe. De blauw-gelen gaan zaterdag op bezoek op bij Bernardus, dat dit weekend in de slotfase toch nog een puntje aan het treffen met MMO overhield.

Kickers ’69 – Meerburg

Meerburg verloor zaterdag in een spannende wedstrijd van Warmunda (0-2), maar de jonge formatie van Huig Jan Heeringa liet ondanks het verlies toch zien dat er dit seizoen het één en ander verwacht mag worden van de zwart-witten. De Zoeterwoudse ploeg gaat dit weekend op bezoek bij Kickers ’69. De Leimuidense formatie kent een moeizame start van het seizoen. Kickers ’69 verloor zaterdag ook haar tweede wedstrijd van het seizoen (3-1 bij SJZ) en wacht nog op het eerste competitiepunt. Meerburg blijft na de nederlaag tegen de Warmonders op drie punten staan. Meerburg lijkt op voorhand licht favoriet in het komende treffen met Kickers’69. De Zoeterwoudenaren moeten in staat worden geacht om met een resultaat uit Leimuiden terug te keren.

Football Factory – MMO

Football Factory speelde afgelopen zaterdag een prima eerste helft bij SJC, maar verliet het Noordwijkse uiteindelijk toch met lege handen (4-2). Ondanks de nederlaag zal het trainersduo Youcef Boukhedmi en Ruud Fortman moed kunnen putten uit het vertoonde spel van hun formatie. De Leidenaren kunnen dit seizoen beschikken over spits Gökhan Yazici, die in het verleden heeft bewezen, ook op een hoger niveau, makkelijk te kunnen scoren.  De universiteitsploeg ontvangt dit weekend MMO, dat afgelopen zaterdag de zege in de slotfase uit handen gaf. Een benutte penalty door Danny Hoogenboom leek voldoende voor de Hoogmadese winst, maar Bernardus maakte vlak voor tijd (ook uit een elfmetertrap) toch gelijk (1-1). De ploeg van John van Berkel staat na twee wedstrijden op 1 punt en zal , net als Football Factory,  gebrand zijn op de eerste driepunter.

Warmunda – Hazerswoudse Boys

Vorig seizoen eindigde dit  treffen, toen de eerste ontmoeting tussen beide clubs in competitieverband ooit,  in een spectaculaire 4-7 overwinning voor de Boys. Op een koude novemberdag in 2019 speelden beide teams het aanwezige publiek met aanvallend voetbal  warm en maakten er een memorabele voetbalmiddag van. Hazerswoudse Boys, traditioneel één van de ploegen die meedoen om een klassering in de top van deze klasse, zag zaterdag haar wedstrijd tegen Roodenburg worden afgelast, maar zette wel de eerste wedstrijd van het seizoen in winst om (0-4 bij Kickers ’69). Warmunda won afgelopen weekend door goals van Menno van Noort en Kevin van Bentem met 0-2 bij Meerburg en gaat tegen de Boys op zoek naar de derde competitiezege op rij.

Roodenburg – Woubrugge

Roodenburg zag afgelopen zaterdag haar wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys  wegens coronaperikelen worden afgelast en ontvangt dit weekend Woubrugge in eigen huis. De formatie van Wim Filippo lijkt sterker dan afgelopen seizoen en mikt deze voetbaljaargang op een plekje in de middenmoot. In de eerste wedstrijd tegen SJC leverde het verbeterde spel nog geen punten op, maar tegen Woubrugge moet een resultaat voor de blauw-zwarten mogelijk zijn. Woubrugge verloor dit weekend met 2-3 van FC Boshuizen. Vorig seizoen werd het nog 0-2 in Leiden-Noord.

LSVV ’70 – SJC

LSVV’70 begon, na de groepswinst in de KNVB-districtsbeker, hoopvol aan het nieuwe seizoen. Na twee wedstrijden staan de roodhemden echter nog steeds met lege handen. De Leidenaren verloren dit weekend met 3-1 bij Koudekerk, nadat Jiddo Doornenbal de Kikkerpolder-ploeg nog wel eerst naar een voorsprong had geschoten. LSVV’70 ontvangt komende zaterdag SJC. De Noordwijkers waren afgelopen seizoen de ongenaakbare koploper van de vierde klasse, maar het coronavirus zorgde ervoor dat de verdiende beloning uitbleef. De Noordwijkers verloren dit seizoen enkele sterkhouders, maar zijn nog steeds een tegenstander om rekening mee te houden. De zwart-witten startten dit seizoen wél goed, de eerste twee wedstrijden werden in winst omgezet.

Het treffen tussen SJZ en Koudekerk wordt separaat belicht in de Krakerrr van de Week!

Must Read