Koudekerk- FC Boshuizen

De thuisploeg greep naast de tweede periode en wat dat betreft is de wedstrijd tegen FC Boshuizen om des keizers baard. Dat wil niet zeggen dat de ambities van Ronald Rosdorff en zijn mannen gedoofd zijn. De Leidenaren kunnen dan als opwarmertje dienen voor een hernieuwde poging een prijs te halen. FC Boshuizen is bezig aan een zwakke serie: een punt uit de laatste vier wedstrijden. Op het eerste gezicht dus een makkelijke prooi voor de thuisploeg. Zo simpel zal het niet worden, maar winst voor Koudekerk zal niemand verbazen. De eerste ontmoeting tussen de beide ploegen werd een overduidelijke prooi voor e ploeg met de rode broeken.

LSVV’70-Warmunda

Warmunda heeft een even jonge als talentvolle selectie. Kort geleden legde de ploeg het ongenaakbare SJC het vuur aan de schenen. Ook hielden de mannen van Barry van Rijn en Remco Breuer Koudekerk knap op een gelijkspel. In Warmond lijken ze nu al de adem in te houden voor volgend jaar als ervaren rotten als Sjoerd Winkelman en Sohrab Safi hun intrede doen. LSVV’70 zal de grootste moeite hebben de jonge veulens van Warmunda in bedwang te houden. Conditioneel zal de weegschaal zeker doorslaan naar de kant van de bezoekers. De studenten zullen daar wat meer ervaring tegenover kunnen stellen. Spelers als Jos van Beuningen, Paulus Egberts en Tim Luxemburg kunnen het klappen van de zweep inmiddels en zijn ook fysiek sterk. De studenten ruiken inmiddels het voorjaar waar ze zo naar snakken. Het kon wel eens een zeer interessante clash worden op het Wim Mugge sportpark.

Meerburg-Football Factory

Champagne? Check. Bloemen? Check. Het kan haast niet anders of er wordt een klein feestje gevierd in Zoeterwoude zaterdag. Bijna ongemerkt sloop Meerburg naar boven in de tweede periode. SJC staat weliswaar op onbereikbare afstand, maar deze ploeg won reeds de eerste periode en het moet wel heel gek lopen als ze geen kampioen worden. Dan zouden de nummers twee uit de periodes in de prijzen vallen. Meerburg heeft nog wel een zege nodig en tegen wie is die beter te halen dan de tegenstander van zaterdag, Football Factory? De Leidse studentenploeg beleeft weer een dramatisch seizoen. Met slechts een punt uit zestien wedstrijden staat de ploeg muurvast op de laatste plaats. Zelfs als er sprake is van onderschatting bij Meerburg is de kwaliteit van de selectie ruimschoots genoeg om Football Factory nederlaag nummer zestien te bezorgen.

Roodenburg-Woubrugge

Tegen LSVV’70 schreef Roodenburg in de laatste wedstrijd de derde nederlaag op rij bij. Hoewel de verwachtingen niet al te hoog gespannen waren aan het begin van het seizoen zal ook deze reeks een dompertje zijn, de dertiende plaats die de ploeg op dit moment inneemt zal eveneens beneden de verwachting zijn. Natuurlijk, het is vooral een jonge en leergierige ploeg en er zal misschien wat zakelijker gespeeld moeten worden. Tegenstander Woubrugge kende een hele sterke periode en was zelfs kanshebber voor een periodetitel. Uit de laatste drie wedstrijden haalde de ploeg echter maar twee punten en alle illusies konden vaarwel gezegd worden. Het zou zaterdag een treffen kunnen worden tussen twee teams die beiden azen op eerherstel. Opvallend is wel dat Roodenburg in de heenwedstrijd een knappe 2-3 zege boekte.

SJZ-Hazerswoudse Boys

De opponent van SJZ is ‘the best of the rest’ na het bijna niet te kloppen SJC. Een ijzersterke reeks werd slechts onderbroken door een verrassend verlies tegen MMO. SJZ lijkt ook in een flow te zitten. De laatste nederlaag dateert alweer van 7 december en daarna ging het crescendo. Arie van Duijn lijkt dus een winnende formule gevonden te hebben. Of die ook werkt tegen de Boys uit Hazerswoude zal blijken, maar op voorhand lijkt het een interessante, en goede, pot voetbal te worden.

Vierde klasse B

NSV’46-Zwammerdam

Met de huidige vierde plaats in gedachte doet Zwammerdam het zeker niet slecht, maar prijzen winnen lijkt dit jaar te hoog gegrepen. SCH’44 is natuurlijk een klasse apart in deze afdeling, terwijl de rest met regelmaat punten laat liggen. Zo ook ‘Damme’. Dat de ploeg van het op de tweede plek staande Zevenhoven verloor kan nog, maar het verlies onlangs thuis tegen ROHDA’76 was een bittere pil. Het is dan ook nauwelijks te voorspellen hoe Zwammerdam het in Noorden gaat doen. Thuis won men dan wel met 3-2, maar hoe de vorm van de dag is, lijkt in de vierde klasse B vaak de doorslag te geven.