HomeZaterdagVierde klasseWarmunda toont veerkracht en pakt punt (2-2)

Warmunda toont veerkracht en pakt punt (2-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Net zoals op alle andere voetbalcomplexen in Nederland was ook op Sportpark Overbos zaterdag het publiek niet welkom, maar dat belette de meest fanatieke Warmondse getrouwen niet om verscholen tussen het natte aanpalende struikgewas de wedstrijd toch te volgen. Zij zagen hun lokale helden twee keer op achterstand komen, maar de thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd en wist uiteindelijk toch nog een punt aan het treffen met Hazerswoudse Boys over te houden (2-2).

De gastheren waren in het begin van de wedstrijd duidelijk niet bij de les, want al na veertig seconden spelen kon Warmunda-doelman Rens van der Zwet de bal uit het net vissen. Hazerswoudse Boys-aanvaller Ivo Vogelaar mocht van de Warmondse defensie in alle vrijheid aanleggen en schoot binnen (0-1). Dezelfde Vogelaar was tien minuten later dichtbij de 0-2, maar nu verdween zijn schuiver net naast het Warmondse doel.

Dit was voor de thuisploeg blijkbaar het sein om wakker te worden en dit leverde al vrijwel direct resultaat op. Sepehr Safi kwam op de rand van de zestienmeter in balbezit, waarna de linkerspits zich geen moment bedacht  en doeltreffend uithaalde (1-1). Na de gelijkmaker ging het spel over en weer, maar voor de bosjestoeschouwers viel in het resterende gedeelte van de eerste helft niet veel meer te genieten. Het spekgladde natuurgras leek voor een aantal spelers  vooral een inspiratiebron tot het maken van meterslange slidings, wat bepaald niet bevorderlijk was voor het spelniveau van beide teams.

De tweede helft leverde een aantrekkelijker spelbeeld op. Jasper Kortekaas testte vlak na de pauze de vuisten van Hazerwoudse Boys-keeper Van der Reest en in het eerste kwartier na rust kregen de gastheren steeds meer de overhand. Een Warmondse voorsprong leek een kwestie van tijd, maar de goals viel onverwachts aan de andere kant. Nadat Van der Zwet de gladde bal niet onder controle kreeg, tikte de doelman Vogelaar op de enkels, waarna scheidsrechter Farhane niet anders kon doen dan naar de kalkstip te wijzen. Boys-verdediger Nick Moerland bleef koel en benutte de strafschop (1-2).

Warmunda leek echter moed te putten uit deze nieuwe tegenslag en nadat Kevin van Bentem (op foto) eerst nog de paal had geraakt, was het een minuut later wel bingo voor de rechterspits. De behendige aanvaller schatte een corner van Sepehr Safi op de juiste waarde en knikte de bal achter Van der Reest (2-2). Vlak voor tijd kreeg de ingevallen Sohrab Safi middels een vrije trap op de rand van de zestien nog een kans op de winnende goal, maar diens doelpoging verdween net boven het doel van de Hazerswoudse Boys-goalie. Zo speel het dus 2-2 in Warmond, een uitslag die na afloop tegenstrijdige gevoelens in de Warmondse kleedkamer opriep.

Warmonda-trainer Barry van Rijn licht toe:,, De jongens zijn teleurgesteld en zien dit gelijke spel als puntenverlies, maar ik ben eerlijk gezegd niet ontevreden over de uitslag. We komen twee keer op achterstand en dan zie je dat we op dat gebied stapjes voorwaarts maken. Vorig seizoen lieten we dan de koppies hangen en hadden deze pot gegarandeerd verloren, maar je ziet dat we nu in staat zijn om met tegenslagen in de wedstrijd om te gaan. Een jongen als Sjoerd Winkelman speelt daarbij een belangrijke rol. Sjoerd gaat dan juist voorop in de strijd en je ziet dat de andere jongens dit voorbeeld volgen. We hebben nu SJZ, Meerburg en Hazerswoudse Boys gehad, volgende week gaan we naar Koudekerk en een week later spelen we tegen SJC. Allemaal ploegen die normaal gesproken in het linkerrijtje eindigen. Met zeven punten uit drie wedstrijden zijn we aardig gestart, maar we gaan pas na vijf wedstrijden de eerste balans opmaken”, aldus Van Rijn tot besluit.

Warmunda – Hazerswoudse Boys 2-2 (1-1).  1. Vogelaar 0-1, 11. Sepher Safi 1-1, 64. Moerland 1-2, 72. Van Bentem 2-2.

Opstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Holverda, Winkelman, M. Van Noort, Vis, Mastemaker (80. B. van Noort), Kortekaas (62. Sohrab Safi),  Van Bentem, Van der Boon (62. De Louw), Sepehr Safi.