Vierde klasse A (zaterdag)- Vorige week ging Football Factory fors onderuit tegen Koudekerk. Door de 1-7 nederlaag werd de laatste plaats meteen ingenomen. Een positie die de studentenclub niet vreemd is de laatste jaren. Gisteren verloor de ploeg van Ruud Fortman en Youcef Boukhedmi wederom. SJC was met 4-2 te sterk. Toch bood dit duel veel meer aanknopingspunten en Milan Howig ziet het dan ook allerminst somber in dit seizoen.

,,We kwamen moeizaam op gang in Noordwijk. Natuurlijk wisten we dat het een zware pot zou worden, want SJC stond vorig seizoen bovenaan toen de bal stil kwam te liggen. We kwamen geleidelijk aan beter in ons spel en zelfs met 0-1 voor door Gökhan Yazici. De 1-1 viel echter snel en dat leverde weer een wat stroevere fase op. Gelukkig kregen we wel meer rust in ons spel en daar had de thuisploeg best moeite mee. Uiteindelijk gingen we met een 3-2 achterstand rusten waarbij onze tweede treffer gemaakt werd door Jonas Boukhedmi.”

Er was dus nog alle kans om een positief resultaat te halen voor de Leidenaren. ,,We hebben er alles aan gedaan, maar kwamen toch tekort. Met de 4-2 kan ik echter wel leven want dat is op zich zeker geen verkeerd resultaat hier. Vorige week zakten we nadat we een voorsprong uit handen gaven compleet in elkaar en in dat opzicht was het een wereld van verschil met deze wedstrijd.”

Voor SJC scoorden Juriaan van Duijn, Joeri Brinkman en Jeffrey den Elzen. Een eigen treffer van de bezoekers bepaalde de eindstand. ,,Ik speelde vorige week als rechtsback en nu als middenvelder en dat ging aardig. Ik ben met een paar spelers overgekomen uit de zondagtak en ik moet zeggen dat het mij prima bevalt. Fortman kende ik al als trainer. Hem heb ik meegemaakt bij Meerburg en in de jeugd. De begeleiding is druk doende om het team te kneden. Dat vergt tijd want er staat grotendeels een nieuwe selectie. De club heeft stappen gemaakt in de organisatie en het gaat er anders aan toe dan voorheen. De staf en Pieter van Schie doen er alles aan om ons beter te maken en ik zie nu al progressie. Bij vlagen hebben we in de voorbereiding ook al aardige dingen laten zien en dat was nu niet anders tegen SJC. Dit is wel een tegenstander waarvan wij mogen verliezen. Ook Koudekerk was een sterke opponent en we zijn dus best begonnen met een zwaar programma.”

Howig is zich ervan bewust dat Football Factory povere resultaten heeft neergezet de voorbije jaren, maar gelooft nu in betere optredens. ,,Er wordt een vijfde klasse in het leven  geroepen, maar daar moeten wij ons geen zorgen over hoeven maken. Deze selectie heeft het vermogen om in de middenmoot te eindigen. Kijk, vorige week was er te weinig inzet en dan krijg je het moeilijk tegen elke tegenstander. Nu was dat heel anders en dan merk je meteen dat er geloof komt in de groep. Yazici is voor ons een geweldige speler en hij zal ons vaak aan de hand kunnen gaan nemen. Anderen hebben wat tijd nodig om te wennen en dat geldt ook voor mij. Toch hebben we tegen SJC bewezen dat we niet per se kansloos hoeven te zijn. Ik geloof niet in een lage klassering voor Football Factory. Tegen MMO volgende week moeten we punten in de wacht gaan slepen.”