donderdag, mei 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, 19 en 20 september

Voorbeschouwing derde klasse, 19 en 20 september

-

De derde klassen op zaterdag en zondag gaan dit weekend ook van start en er wachten ons direct al leuke potjes. LAV zal vijf clubs gaan volgen op zaterdag en vier daarvan komen tegen elkaar uit op speldag 1. Op zondag zullen wij twee clubs gaan volgen. Nu de eerste voorbeschouwing van het seizoen van de zaterdagcompetitie. Sporting Leiden en Voorschoten’97 kregen eerder deze week al aandacht.

Aarlanderveen-Be Fair

De voorbereiding van Aarlanderveen is ronduit moeizaam verlopen. Trainer Gerald van der Klok moest het veelal doen met een kleine groep i.v.m. vakantiegangers en geblesseerde spelers. Ook ging er een streep door een paar wedstrijden en dat was allemaal niet ideaal om in vorm te komen. In de laatste bekerwedstrijd verloor Aarlanderveen met 1-0 van Moerkapelle, bepaald geen hoogvlieger in de vierde klasse. De nummer twee uit de ranglijst van vorig seizoen kreeg voldoende kansen, maar de scherpte bleef achterwege. Vlak voor tijd scoorde de vierdeklasser wel. Een laatste plaats in de poule viel VVA ten deel. Opvallend was dat Jorn Poelwijk nog ontbrak vanwege een blessure en dat vormgever Thom Nouwens al vroeg uitviel, met ook een blessure. In de tweede helft moest reserve keeper Jens Hellingerwerf zelfs mee spelen omdat ook Bram Egberts afhaakte met een kwetsuur. De ploeg uit Waddinxveen, de eerste opponent in Aarlanderveen dit seizoen, stond na zeventien speeldagen op de zevende plaats. Het is de vraag hoe de brigade van Van der Klok de wonden likt en hoeveel tijd er nodig is om vet op de botten te krijgen.

Lugdunum-Sporting Leiden

De twee Leidse clubs spelen direct tegen elkaar bij de opening van het seizoen. De kikkers lijken er beduidend beter voor te staan gezien de resultaten in augustus en een deel van september, maar volgens Marco Harleman, trainer van de groen-witten zegt dat heel weinig. ,,Een wedstrijd op zich en Sporting zal echt wel sterk voor de dag komen. Een aantal spelers heeft Lugdunum verlaten om daar te gaan spelen dus dat is vooraf een aardig gegeven.” Harleman doelt onder meer op spits Soufiane Boukhidous, die vorig seizoen juist matchwinner werd voor de Kikkerpolder-ploeg. Beide teams werden uitgeschakeld in het bekertoernooi doordat de beslissende wedstrijd verloren ging. Lugdunum kwam tekort op bezoek bij FC Rijnvogels 2 en Sporting moest de zege laten aan LSVV’70. Onze redactie zal bij deze Leidse twist aanwezig zijn om beelden vast te leggen. Op zondag of uiterlijk maandagmorgen zal de samenvatting terug te vinden zijn op Leidenamateurvoetbal.nl

TAVV-FC Oegstgeest

Een duel tussen de nummers 1 en 14 van de vroegtijdig stil gevallen competitie seizoen 2019-2020. Op voorhand zou je dus mogen stellen dat de Ter Aarders zwaar favoriet zijn. De ploeg bleef in tact en ging er in kwaliteit en kwantiteit op vooruit. De Ter Aarders worden dan ook gezien als de grootste titelkandidaat, maar het is nu eenmaal een gegeven dat het ene seizoen het andere niet is. Dat hoopt FC Oegstgeest in elk geval. De ploeg van Nico van der Salm, die nog ontbreekt en wordt waargenomen door Jelle Korbee, had het heel moeilijk tot medio maart, maar werd gespaard door corona. De verrichtingen in de voorbereiding maken dat er wel optimisme heerst op de Voscuyl. Er wordt alleraardigst gespeeld en het doel wordt makkelijker gevonden. In de strijd om de VossenCup werd tweedeklasser en buur ASC pootje gelicht. Die prijs is dus al binnen, maar uiteraard wil de fusieclub indruk maken in 3A. In elk geval is de wens om niet weer in de gevarenzone te komen. De vierde klasse, nee, dat niet meer.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read