HomeBekerBekeravontuur zit erop voor Sporting Leiden (zo) na nederlaag tegen SEP.

Bekeravontuur zit erop voor Sporting Leiden (zo) na nederlaag tegen SEP.

-

Districtsbeker, poule 1, groep 2 – Aangezien de Morsclub maar met drie ploegen in de poule zit en de eerste wedstrijd ook al verloren was gegaan, zit het bekeravontuur er op. De 1-3 nederlaag tegen SEP was terecht, ook al ging er wel het een en ander aan vooraf.

De gasten uit Delft, die ook in de competitie tegen Sporting uitkomen, hadden een klein overwicht en kwamen na een kwartier verdiend op voorsprong. Een afgemeten voorzet werd fraai door Tyler van Baalen binnengekopt (0-1). Net toen de thuisclub na vijfentwintig minuten echt gevaarlijk werd middels een fraai afstandsschot van Lucas Varga, kantelde de wedstrijd volledig. Na een afgemeten dieptebal over de Leidse verdediging greep Trogillio Pinas zijn doorgebroken tegenstander vast met een penalty tot gevolg, die van Baalen tot 0-2 promoveerde. De scheidsrechter had grootmoedig kunnen zijn, maar hij was met zijn rode kaart onverbiddelijk. Sporting Leiden bleef strijden en gaf tot de rust weinig kansen meer weg.

Terwijl de meeste toeschouwers nog even de start van Max Verstappen volgde, had Elroy van der Hooft na een  dieptebal de keeper omspeeld en de 1-2 afgeleverd. De prima spits Van Baalen dacht met een fraaie kopbal zijn hattrick gemaakt te hebben, maar alleen de scheidsrechter had een overtreding gezien.

Even later kreeg hij wederom een penalty, nadat Joost den Hollander een overtreding beging en was de hattrick van Van Baalen nu wel een feit: 1-3. Tevens werd invaller doelman Dennie de Kleijn na aanmerkingen op de leiding ook van het veld gestuurd.

De enige Leidse doelpuntenmaker werd twintig minuten voor tijd gewisseld. ,,Ik heb vijf jaar niet gevoetbald, dus ben ik eigenlijk best tevreden dat ik het nu al zeventig minuten volhoud.” Wie mocht denken dat van der Hooft nooit op enig niveau heeft gevoetbald komt bedrogen uit. ,,Ik heb in mijn jeugd bij Ajax en ADO gespeeld en daarna nog een jaartje RKC, daarna heb ik een jaar niet gevoetbald en nadat ik in Griekenland op vakantie was heb ik mezelf daar toen aangeboden om een keer mee te mogen trainen, met succes want ondanks dat het toch een club van KKD niveau was kon ik er blijven. Met het uitbreken van de crisis was het avontuur ook voorbij. Bij terugkomst kon ik via een soort tussenpersoon aan de slag in Djakarta, alleen was niemand daar op de hoogte van mijn komst. Ik heb daarna nog bij verschillende clubs in Azië gevoetbald en heb daar een mooie tijd gehad. Ik ken onze trainer Koos Habraken nog uit de jeugd van UDO en zodoende voetbal ik nu hier met veel plezier en we hebben een leuke groep. Het zal een moeilijk jaar worden, dat wel. Tot nu vallen de resultaten tegen al hebben we zonder een echte keeper gespeeld, die is er hoogstwaarschijnlijk over een paar weken weer bij en dat zal een stuk schelen.”

Op de inzet en goede wil die de thuisclub ten toon spreidde en met de terugkeer van een echte doelman kan de club met iets meer positivisme over twee weken de seizoensopening tegen SV DHL tegemoet zien.

Sporting Leiden-SEP 1-3 (0-2). 15. Van Baalen 0-1, 25. Van Baalen 0-2, 47. Van der Hooft 1-2, 75. Van Baalen 1-3. Scheidsrechter: Uijttewaal.

Basisopstelling Sporting Leiden: De Kleijn, Den Hollander, Pracht, Geraets, Kloos, Van der Hooft, Abassi, Bakker, Pinas, Mkaddem, Varga.