dinsdag, november 28, 2023
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1Geen winnaar bij Ter Leede O23-FC Oegstgeest

Geen winnaar bij Ter Leede O23-FC Oegstgeest

-

In poule A van de Sportiff LAV Cup kwamen gisteren Ter Leede O23 en FC Oegstgeest tegenover elkaar uit. Na een vermakelijke tweestrijd hielden de beide ploegen een punt over aan de bijna burenstrijd. De Sassenheimers waren al vrijwel zeker geplaatst. De derdeklasser, als de berekeningen kloppen, heeft zich ook geplaatst op basis van het aantal punten en het doelsaldo.

Beide ploegen verschenen voor de rust met een min of meer vertrouwd elftal. In de tweede helft werd er massaal gewisseld, maar dat nam niet weg dat beide helften het aanzien waard waren. Bij de FC vond er na de rust zelfs een trainerswissel plaats. Thymen Kruider liet het woord nu aan Carlos Pinas.

Aan het begin prikten de gasten twee keer, maar de eerste grote kans kwam op naam van Lars Sandberg namens Ter Leede. De aanvaller werd puik weggestoken, maar mikte net naast. Jason Haggerty kwam later in de eerste helft een keer prima uit om een doelpunt van Lukas Tijl te voorkomen. Niet veel later kwam de doelman wederom uit zijn hok bij een voorzet van Dylan Dijkstra, maar nu werd hij min of meer gehinderd door een eigen speler. Het was vervolgens een koud kunstje voor Joshua Overvliet om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Halverwege was het evenwel weer gelijk, want zes minuten voor de onderbreking profiteerde Joël van de Graaf van een slippertje van Rens van der Spek.

Ter Leede leek de bovenliggende partij te worden en er kwamen ook zeker wel wat mogelijkheden, maar de bezoekers werd niet heel serieus aan het wankelen gebracht. Geleidelijk aan werd FC Oegstgeest brutaler en tot twee keer toe kon Sam Roelen gevaar stichten, maar een derde doelpunt bleef uit. Davey Braggaar redde zijn ploeg nog een keer en Wessel Blankenspoor schoot vlak voor tijd nog over in kansrijke positie.

Er kwam geen winnaar en met de score in evenwicht was er feitelijk ook wel recht gedaan aan de krachtsverhoudingen. Na een week met regen was het overigens nu bepaald aangenamer met het zonnetje erbij op De Roodemolen. Opgeteld bij de interessante ontmoeting toch nog een opleving in deze voor het voetbal wederom mindere tijden.

Basisopstelling Ter Leede O23: Haggerty, Beekwilder, Van der Zaag, Berkhout, Rotteveel, Heemskerk, Van de Graaf, Van der Kwaak, Schut, Van der Wout, Sandberg.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, T. Lichtenbeld, Gianfiglio, Dijkstra, Van der Spek, J.Driessen, Overvliet, Den Hollander, Tijl, Van Moorsel, Roelen.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read