HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Goal Eric van der Hout brengt TAVV zege bij EMM’21 (Sportiff LAV...

Goal Eric van der Hout brengt TAVV zege bij EMM’21 (Sportiff LAV Cup)

-

Poule F– EMM’21 en zaterdag derdeklasser TAVV troffen elkaar dinsdagavond in Roeloefarendsveen in het kader van de Sportiff Company LAV Cup. Het vlak voor rust gescoorde doelpunt van TAVV-aanvaller Eric van der Hout bleek uiteindelijk voldoende voor de Ter Aarse overwinning (0-1).

De thuisploeg, uitkomend in de tweede klasse zondag, had het voor rust vrij lastig tegen het compact spelende TAVV, dat vanuit de omschakeling zelf wel diverse kansen creëerde. Nadat Van der Hout eerst nog een teenlengte tekort kwam om een goede voorzet van Yassin El Mariami binnen te tikken, was dezelfde speler niet veel later wel succesvol (0-1). Na de pauze werd er door beide teams naar hartenlust gewisseld, maar werd er niet meer gescoord.

TAVV-trainer Dennis Tijssen keek na afloop met een goed gevoel terug op de partij. Tijssen:,,Voor mij was deze wedstrijd opnieuw de bevestiging dat we op de goede weg zijn. Na het winnen van de 0172Cup laten we ook tegen een tweedeklasser zien dat we minimaal gelijkwaardig aan hen zijn en we hebben in mijn ogen verdiend gewonnen. Na rust probeerde EMM’21 met wat opportunistischer spel de gelijkmaker te forceren, maar we zijn niet echt in de problemen gekomen. Ik zal niet zeggen dat we komend seizoen kampioen gaan worden maar als we gevrijwaard blijven van langdurige blessures en schorsingen, dan is een top 5-klassering voor ons een hele reële doelstelling’’, aldus een optimistische Tijssen tot besluit.

De ontmoeting tussen beide clubs  was de eerste wedstrijd in deze poule, de andere twee clubs in deze groep, Kagia en ARC O23, kwamen nog niet in actie.

EMM’21 -TAVV 0-1 (0-1). 42. Van der Hout 0-1.

Basisopstelling EMM ’21: Van der Zwet, K. Hoogenboom, Salome, Hoogervorst, Koek, Van der Meer, Van der Geest, Wesselman, Jonkman, Van Klink, D. Hoogenboom.

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Valentijn, Van Veen, Otto, Verwoerd, Vogel, Van de Voorn, Straver, Van der Hout, De Bruijn, El Mariami.