Poule H- ASC speelde dinsdagavond een kansloze eerste wedstrijd in het kader van de Sportiff LAV Cup. Met een 1-7 overwinning kroonde Voorschoten’97 zaterdag zich tot poulewinnaar, terwijl ASC zich nog kan revancheren tegen RCL en jong SJC.

Trainer Jesper Neuteboom is eerlijk en duidelijk in zijn analyse: ,,Voorschoten’97 trad aan in vrijwel de sterkste opstelling. Dan zie je dat er een groot verschil is tussen een goede eersteklasser zaterdag en een club uit de tweede klasse zondag, die alle zeilen moet bijzetten. Zij waren op alle fronten beter, hoewel wij best aardig begonnen. Toegegeven, zij wisselden door, maar ook hun bank is  een niveautje hoger. Het is voor ons een kansloze zaak om tegen een dergelijke ploeg te spelen. Maar goed, iedereen heeft zijn minuutjes gemaakt omdat ook wij hebben door gewisseld. Er zijn geen blessures te melden en er zijn nog twee wedstrijden te spelen tegen ploegen waar wij meer aan gewaagd zijn.”

Premier League tickets

Collega trainer Theo Ducaneaux beaamt de woorden van Neuteboom en complimenteert gelijk opponent ASC: ,,Voorschoten’97 was veel beter dan ASC, maar zoals zo vaak in dit soort wedstrijden werd het verschil pas in het laatste kwartier gemaakt. Tot op dat moment mocht de thuisclub, die gedisciplineerd verdedigde en enkele keren gevaarlijk counterde, hopen op een resultaat. Met name onze vleugelspelers Lloyd van der Wilden en Mo Maatoug waren een maatje te groot. Ook invaller Miquel Boersma speelde een goede wedstrijd.”

ASC-Voorschoten’97 (za) 1-7 (0-2). Verplancke 0-1, Maatoug 0-2, Buijze 1-2, De Rijk 1-3, Van der Wilden 1-4, Boersma 1-5, Van der Krogt 1-6, Van der Krogt 1-7.

Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!