HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1Resultaten Sportiff LAV Cup, dinsdag 28 september

Resultaten Sportiff LAV Cup, dinsdag 28 september

-

Gisteravond zijn er drie wedstrijden afgewerkt in de strijd om de Sportiff LAV Cup. Onze redactie verzamelde de uitslagen, zoveel mogelijk doelpuntenmakers en wat korte verslagen.

In poule A was Ter Leede O23 met 0-3 te sterk voor Roodenburg. In dit eerste duel van de poule leidden de bezoekers halverwege met 0-1 door een doelpunt in de twintigste minuut van Timo Heemskerk. Na de rust liepen de Sassenheimers verder weg via Stijn van Biezen (60′) en Joël van der Graaf (75′). De winnende trainer Riny Blankespoor gaf aan een leuke pot te hebben gezien waarin zijn ploeg bovenliggend was geweest en de uitslag was daarmee in zijn optiek in lijn met het krachtsverschil.

Jong Quick Boys was in poule B een maatje te groot voor DoCoS (5-0). Toch spraken beide trainers over een wedstrijd die lange tijd in balans was. Jim Gilissen werd de gevierde man aan Katwijkse kant met liefst vier doelpunten verdeeld over beide helften, waarbij de ene treffer nog fraaier was dan de ander. Joshua den Dulk maakte vanaf elfmeter het vierde doelpunt van de ploeg van Raymon Kuipers. ,,Voor ons zijn dit zeer nuttige oefenpotjes waarin onze jonge spelers goede weerstand krijgen. Anders dan de uitslag doet vermoeden deed DoCoS voetballend goed mee. Het was een leuk, open en sportief duel en wij hopen zo ver mogelijk te komen want de LAV Cup is voor ons waardevol.” Collega Dennis Olman sprak van een ‘dodelijk effectief’ Quick Boys. ,,Toch noem ik dit een super leuke pot. Tuurlijk, de uitslag valt heel hoog uit. We gingen wat keren in de fout en daar profiteerden zij optimaal van. Aan de andere kant heb ik ook mooie goals van ze gezien. Zo eerlijk moet je zijn. Voor mij toch een avond met tal van pluspunten. Die nemen we mee naar zaterdag.”

Er kwam geen winnaar bij Teylingen tegen Jong FC Rijnvogels (2-2) in poule E. Ook hier spraken beide trainers van een nuttige en leuke oefenpot die tamelijk in balans was. Rob Jonkman namens de Sassenheimers: ,,Beide ploegen speelden frivool en voor mij was dit een uitstekende gelegenheid om wat jonge gasten te zien spelen. Daarvoor zijn deze wedstrijden in deze fase nuttig. Er zijn ook spelers die tegen het eerste aan zitten en die kan ik zo ook zien spelen en minuten geven. Ik denk dat wij iets betere kansen kregen en zij waren de technisch meer vaardige ploeg. Rick Prange maakte onze 1-0 en Pascal de Ridder werkte de 1-2 achterstand weg.” Arie van Dijk van de Vogels: ,,Een leuke voetbalavond waarbij wij denk ik iets beter waren, maar we konden de winst toch niet grijpen.”