HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 3Soeverein Katwijk O23 plaatst zich voor de volgende ronde

Soeverein Katwijk O23 plaatst zich voor de volgende ronde

-

Poule C- Katwijk O23 en derdeklasser Blauw Zwart troffen elkaar dinsdagavond op De Krom in het kader van de Sportiff LAV Cup. Na een 0-1 ruststand namen de gastheren na rust ruim afstand van de Wassenaarders en wonnen uiteindelijk met 4-1. Door dit resultaat plaatsten de Katwijkers zich met overmacht, drie gewonnen groepswedstrijden en een doelsaldo van plus tien, voor de tweede ronde van dit regionale bekertoernooi. Blauw Zwart eindigde als tweede in deze poule en maakt ook nog kans, als een mogelijk beste nr. 2, om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Sportiff LAV Cup.

Katwijk O23-trainer Danny Voskuil over de wedstrijd: ,,Blauw Zwart liet zich in het begin van de wedstrijd wat inzakken en liet ons het spel maken. Dat deden ze goed georganiseerd en wij hadden moeite om de ruimtes te vinden. Vlak voor rust maakten zij uit een counter een mooi doelpunt. In de tweede helft zijn we op dezelfde voet doorgegaan en vonden we beter de ruimtes. Uit een strafschop van Zion Valies maken we de 1-1, waarna we door treffers van Justin van Otterloo (2x) en Jhustin Consestion uitliepen naar 4-1. Al met al was het een hele leuke en sportieve wedstrijd. Wij spelen met dit team ook in de O23-competitie en daar wordt vaak een ander type voetbal gespeeld. We hebben een jonge, gemotiveerde spelersgroep en we willen zo ver mogelijk komen in dit toernooi, want in de competitie worden we niet altijd voldoende getest. Hoe verder we komen, des te sterker de tegenstanders zullen zijn, maar dat is voor onze jongens alleen maar leerzaam’’, aldus Voskuil tot besluit.

Katwijk O23 – Blauw Zwart 4-1 (0-1). 0-1, Valies 1-1, Van Otterloo 2-1, Van Otterloo 3-1, Concestion 4-1.