HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Sportiff LAV Cup: Sterk SJZ  verrast Jong Noordwijk (3-1)

Sportiff LAV Cup: Sterk SJZ  verrast Jong Noordwijk (3-1)

-

Poule G-  Zaterdag vierdeklasser SJZ en Jong Noordwijk troffen elkaar dinsdagavond op Sportpark Haasbroek in het kader van de Sportiff Company LAV Cup. Na een 1-1 ruststand wonnen de gastheren, door twee goals van invaller Stefan de Boer in de tweede helft, met 3-1.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Hans Coret was na vier minuten spelen alert na een doelpoging van Jim Warmenhoven (1-0). Ondanks het feit dat de Zoeterwoudenaren diverse basisspelers misten, kwamen de groen-witten verrassend sterk voor de dag tegen de Noordwijkse talenten. Nadat SJZ-keeper Oscar Koek eerst nog diverse goede reddingen had  verricht, moest de doelman, na een foutje in de Zoeterwoudse verdediging, vlak voor rust toch capituleren (1-1). Na de thee voetbalde de thuisploeg vrolijk verder en twee goals van De Boer zorgden voor de verdiende zege voor de formatie van Arie van Duijn.

SJZ-trainer Van Duijn was na afloop zeer te spreken over de prestatie van zijn ploeg. Van Duijn: ,, We spelen tegen een  voetballende tegenstander met een aantal prima spelers en dan zie je dat we tegen dit soort teams goed mee kunnen. Ik denk dat de jongens zich ook wilden revancheren voor de matige prestatie van afgelopen zaterdag tegen Roodenburg en ik denk dat ze daar prima in zijn geslaagd. Hopelijk is deze partij een opmaat voor de komende wedstrijd tegen LSVV’70. Ik meen me te herinneren dat we in de laatste wedstrijd tegen hen een 0-3 voorsprong uit handen gaven, dus we hebben tegen LSVV’70 nog wat recht te zetten’’, aldus de Katwijkse oefenmeester tot besluit.

Jong Noordwijk is in poule G uitgespeeld en behaalde in de drie groepswedstrijden zes punten. Alhoewel de Noordwijkers nog niet definitief geplaatst zijn voor de tweede ronde, is de kans zeer aannemelijk dat de formatie van Samir Krupic bij de laatste zestien overgebleven ploegen van de Sportiff LAV Cup zal zitten. Voor SJZ was het treffen tegen Jong Noordwijk pas hun eerste groepswedstrijd.

SJZ – Jong Noordwijk 3-1 (1-1). 4. Coret 1-0, 40. Jong Noordwijk 1-1, 46. De Boer 2-1, 75. De Boer 3-1.