Sportiff LAV Cup, poule E- Het was van het begin af een ongelijke strijd in de Morsch: derdeklasser Sporting Leiden trad aan met min of meer het basisteam tegen een mix van jeugd en spelers die nog al eens buiten de basis vallen van vierdeklasser Teylingen. De 5-2 was dan ook een logische uitslag.

Trainer Rob Jonkman keek terug op een enerverend avondje voetbal: ,,Er ging heel veel verkeerd, de wil en het enthousiasme was er wel, maar de uitvoering was beduidend minder. Het was een open wedstrijd met heel veel kansen aan beide zijden. Je zag dat zij zakelijker voetbalden tegen ons gemengde team met minder ervaring. Voor de neutrale kijker een hele leuke avond, maar voor mij als verliezend trainer natuurlijk minder.”

Premier League tickets

Zijn collega Huig Jan Heeringa kon zich prima vinden in deze analyse: ,,Het was een  open wedstrijd met twee ploegen die wilden voetballen. Ik heb mooie aanvallen gezien met heel veel kansen; het had ook 10-6 kunnen worden. Het minpunt was natuurlijk de staat van het veld. Verder ben ik een tevreden man op dit moment. Hopelijk gaan we door. Dit is leuk voetballen.”

Sporting Leiden (za)-Teylingen 5-2 (3-1).  Van der Meel 1-0, Van den Berg 2-0, Ouwels 2-1, Khalid 3-1, Van den Berg 4-1,Slaman 4-2, Mink 5-2.

Note redactie: voor alle duidelijkheid poules met 3 verenigingen hebben geen nadeel v.w.b. het aanwijzen van nummers twee die doorgaan (t.o.v. poules met vier clubs). Er wordt uitgegaan van een gemiddelde score namelijk. Zie verder de reglementen!

Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!