dinsdag, januari 31, 2023
HomeSportiff LAV Cup 22-23Poule AVoorstel vervolg Sportiff LAV Cup

Voorstel vervolg Sportiff LAV Cup

-

Op dit moment zijn er nog steeds onzekerheden over uiteenlopende zaken, ook binnen het amateurvoetbal. Corona is en blijft aanwezig immers. Binnenkort mogen ook spelers ouder dan 26 weer trainen. Dit hooguit in viertallen. Mogelijk worden de maatregelen in de loop van de maand nog versoepeld. Elke spelersgroep snakt er naar weer met zijn allen te kunnen trainen als opmaat naar mogelijk nog een aantal wedstrijden in mei en juni. We schrijven een en ander uiteraard in potlood. Los van deelname aan de Regio Cup, georganiseerd door de KNVB, hoopt de organisatie van de  Sportiff LAV Cup het toernooi te kunnen vervolgen. Om die reden legt de organisatie een voorstel neer. Eerder heeft de organisatie de contactpersonen per poule benaderd met de vraag of de club door wilde met het toernooi in het seizoen ’20-’21. Geen club heeft aangegeven dit NIET te willen.

Voor wat betreft onderstaande speelschema eerst de volgende wetenswaardigheden in willekeurige volgorde:

1 De avondklok moet er t.z.t. af zijn. Zo niet dan gaat er een streep door het toernooi want dus onhaalbaar.

2 De groepstrainingen moeten deze maand weer toegestaan zijn anders wordt het erg krap en lijkt continuering eveneens onhaalbaar of het schema moet nog door geschoven kunnen worden.

3 Van de voorgestelde speeldata mag worden afgeweken. Eerder mag uiteraard, maar alles in onderling overleg tussen de clubs met terugkoppeling naar de organisatie.

4 De organisatie meent de doordeweekse avonden aan te moeten houden voor het spelen van de wedstrijden. Uitwijken naar het weekend mag, ook nu weer in overleg, maar dan zou dit een probleem kunnen vormen met wedstrijden voor de Regio Cup waarvan bij LAV op dit moment niet bekend is welke clubs daar aan mee doen en hoe een en ander door de KNVB wordt georganiseerd.

4 De datum van dinsdag 4 mei wordt vrijgelaten. Iedereen snapt ongetwijfeld waarom.

5 Wanneer het voor alle clubs haalbaar is, streven we er naar om op UITERLIJK 18 mei alle poulewedstrijden te hebben gespeeld. Alleen dan lijkt het mogelijk om de finale nog te spelen welke gepland staat voor zondag 13 juni (hopelijk met publiek, maar die kans lijkt uitermate klein). Plaats van handeling sportpark Adegeest (Voorschoten’97). Eventueel kan de finale via livestream gedeeld worden t.z.t., maar dat ter zijde)

6 In de week van 17-21 mei wordt er geloot voor de knock-out fase tot en met de halve finales. Speeldata knock-out fase dinsdag 25 en donderdag 27 mei.

7 Streefdatum kwartfinale: 1 en 3 juni

8 Streefdatum halve finale: 8 en 9 juni

9 Poulefase: thuisclub regelt zelf de scheidsrechter, teams met clubgrensrechter. Over het vervolg later meer informatie. De bestaande regels blijven in elk geval gewoon overeind.

10 Wanneer begin mei niet haalbaar blijkt te zijn om te herstarten, kunnen we wellicht nog iets opschuiven en kijken tot waar we kunnen komen. Duurt dit echter te lang dan gaat er een streep door deze versie omdat het simpelweg geen haalbare kaart meer zal zijn.

11 Zodra er meer duidelijk is, laten we uitgaan van eind maart, en er kan weer volop worden getraind dan het verzoek aan de contactpersonen per poule een en ander ZSM te gaan regelen en terugkoppelen aan de organisatie (benut de app of bel Arie Koeman of Hennie Kanbier)

12 Aan de clubs was ook verzocht om ZSM, maar in elk geval voor 1 april, te laten weten of het eerste team of O23/21, tweede etc (hoger spelende clubs) ook volgend seizoen weer meedoet aan het toernooi. NIET VERGETEN SVP!

Voorstel:

Poule A: Katwijk 2- Van Nispen (donderdag 6 mei)

Poule B: FC Boshuizen-RCL (donderdag 6 mei), RCL-Valken’68 (dinsdag 11 mei)

Poule C: de drie duels zijn al gespeeld

Poule D: VVSB mix-UVS (donderdag 6 mei)

Poule E: DoCoS-SJZ (donderdag 6 mei), Stompwijk’92-DoCoS (dinsdag 11 mei), SJZ-Stompwijk’92 (dinsdag 18 mei)

Poule F: Alphia-Football Factory (donderdag 6 mei), Sporting Leiden zo- Alphia (dinsdag 11 mei), Football Factory-Sporting Leiden zo (dinsdag 18 mei)

Poule G: Voorschoten’97 zo-Meerburg (donderdag 6 mei), Meerburg-Roodenburg (dinsdag 11 mei)

Poule H: TAVV-Blauw Zwart (donderdag 6 mei)

Poule I: Kagia-Noordwijk 2 (donderdag 6 mei), Noordwijk 2-Teylingen (dinsdag 11 mei)

Poule J: FC Lisse O23- Lugdunum (donderdag 6 mei), Lugdunum-Voorschoten’97 za (dinsdag 11 mei)

Poule K: ASC-Sporting Leiden za (donderdag 6 mei), FC Rijnvogels-ASC (dinsdag 11 mei), Sporting Leiden za-FC Rijnvogels O23 (dinsdag 18 mei)

Poule L: Koudekerk-SJC O23 (donderdag 6 mei), Warmunda-Koudekerk (dinsdag 11 mei)

De volgende persconferentie staat gepland voor over twee weken. Mogelijk wordt er dan meer duidelijk en dan zal ook LAV zich weer melden op de website over dit onderwerp en richting de deelnemende clubs. Nu kunnen we niet anders dan slagen om de arm houden, maar op deze manier willen we wel onze intenties uiten. Zijn er al vragen en/of opmerkingen: deel dit via de aangemaakte appgroepen of op eigen titel aan het adres van de organisatie.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read