HomeOverigOefenwedstrijdenUitslagen oefenduels dinsdag 14/9: Meerburg klopt ASC, Aarlanderveen en RCL in balans

-

Gisteravond zijn er weer diverse oefenpotten gespeeld met hier en daar tamelijk verrassende resultaten, uiteraard ook nu voor wat het waard is. Het is al met al de opmaat richting de competitie die nu in zicht begint te komen.

UVS beleefde tot nu toe een uitstekende voorbereiding, maar moest gisteren wel buigen voor RKAVV. De hoofdklasser leidde halverwege met 1-2 in Leiden en na negentig minuten stond er een eindstand van 1-4 op het scorebord. UVS trad aan met een combinatieteam van de selectie. Eersteklasser Valken’68 kwam uit tegen de reserves van FC Lisse en beide ploegen kwamen niet tot scoren. Het maken van doelpunten is tot dusverre niet de meest spraakmakende kwaliteit van de Valkenburgers, maar wellicht wordt het schieten met scherp gespaard tot het duel met AFC in de openingswedstrijd van het seizoen.

Derdeklasser FC Oegstgeest won op eigen ved van vierdeklasser MMO. Bij rust was het 1-0 voor de thuisploeg. De doelpunten kwamen op naam van Sam Roelen, Joshua Overvliet en Lukas Tijl. MMO oefent zaterdag nog eens en dan is Van Nispen de opponent. De zondagtak van Voorschoten’97 kwam prima voor de dag in Nieuwkoop tegen de club met die naam uit de derde klasse op zaterdag. Halverwege leidden de gastheren met 1-0, maar na de pauze scoorden Jesse Vijlbrief en Hamid Sarmastzada voor Voorschoten’97. Trainer Denis Luhulima sprak van een ‘prima optreden’ van zijn ploeg.

De zaterdagtak van Voorschoten’97 ging onderuit bij zondaghoofdklasser HBS (3-1). De Haagse ploeg, al drie duels onderweg in de competitie, was weliswaar beter maar de bezoekers kregen weldegelijk kansen en zagen ook enkele bepalende beslissingen uitvallen in het voordeel van Houdt Braef Stant. Thom Wijnalda scoorde op fraaie wijze de eretreffer voor de ploeg van Theo Ducaneaux. Tweedeklasser ASC leed een nederlaag op bezoek bij vierdeklasser Meerburg. Voor de Rijndijkers scoorden Tom Klumperman en Luc Schade.

Bij RCL tegen SV Aarlanderveen kwam er geen winnaar en daar was de trainer van de gasten, Sander van Dijk, vanzelfsprekend erg content mee. Zijn ploeg kwam zelfs op voorsprong door Jorn Poelwijk op aangeven van Davey Grimmelius. Na de rust kwam de eindstand eruit rollen na een schot in de kruising van Michael Schouten: 1-1.

Roodenburg veegde de vloer aan met de zondagtak van Sporting Leiden: 1-7. De doelpuntenmakers van de club uit Leiden-Noord zijn ons (nog) niet bekend. Mo Abassi scoorde in elk geval voor de fusieclub.