zaterdag, december 9, 2023
HomeRedactioneelHemd van het LijfHemd van het Lijf met Andy van der Meulen van Sporting Leiden...

Hemd van het Lijf met Andy van der Meulen van Sporting Leiden (za)

-

Op het verzoek van velen weer terug: Hemd van het Lijf. In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is Andy van der Meulen van Sporting Leiden (za) aan de beurt. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wie weet worden de schijnwerpers dan binnenkort op jou gericht.

VraagAntwoord
Stel je even kort voorIk ben Andy van der Meulen en 35 jaar oud. Ik ben al ruim 30 jaar actief als keeper in de Leidse regio en sinds dit seizoen ook weer met veel plezier begonnen met het geven van keeperstraining. En in het weekend altijd te vinden rondom de velden zowel door mijn eigen voetbalcarriere als het voetbal van mijn oudste zoon Tobias bij UVS JO9-1.
Beroep/StudieOp dit moment ben ik werkzaam in de kinderopvang als activiteiten coördinator in de regio Den Haag-Leiden-Bollenstreek
RelatieSamenwonend met Janneke en onze twee jongens ( Tobias & Fabian).
Hobby'sVoetbal, tennis, skieen, sport kijken en vakanties vieren in een zonnig land.
Trainers die ik heb gehadHeb je even de tijd? Fabian Schouten, Henny Stouten en Johan van Wieringen bij Roodenburg. Heel wat trainers bij ADO. Ruud Bröring (nu speelt mijn zoontje met zijn kleinzoon in het zelfde team) en Said Ouaali bij FC Lisse, Ruud de Groot bij SJC, Dennis Olman bij FC Boshuizen, Hein van Heek en Marcel de Hoogt bij V97, Patrick Kamperveen bij Roodenburg, Frank Dobbe en Dennis Luhulima bij SEV, Cees van Tongeren en Francis Janse bij VVLeiden/Sporting Leiden. En daarnaast nog veel keeperstrainers in de loop der jaren zoals Chris Hoogeweij, Rene Stam, Jan Blankenspoor, Wim Eradus, Ted van der Meer, Marijn Mokveld.
Ik geloof inAlles en niets. Belangrijk is dat je doet waar jij je goed bij voelt en je doet hoe je zelf behandeld wilt worden.
Waardering voorMensen die wat van het leven proberen te maken en die niet alles voogeschoteld krijgen. Nu bijvoorbeeld de horeca mensen die laten zien echte ondernemers te zijn in deze lastige tijd.
Mooiste plek in LeidenAlle hoofdvelden met echt gras van de Leidse clubs. Helaas alleen nog de velden van Sporting Leiden, Boshuizen, Docos en Roodenburg.
LeidenamateurvoetbalSuper leuk wat er voor de regionale clubs wordt gedaan. Je ziet leuke en vaak ook herkenbare verhalen voorbij komen.
Wel een voordeel van coronaMeer tijd voor het gezin, maar of iedereen dat leuk vindt 😉
Ga ik nooit doenIets waar ik niet volledig achtersta
WalgelijkRuzies
Verschrikkelijk lekkerEen broodje bal en een baco'tje na de wedstrijd.
OvergewaardeerdGenoeg spelers en keepers in het 'betaald' voetbal
VakantielandItalië of een ander zonnig land.
Mijn drie sportmomentenWK finale 2010 hoe ziek je daar nog van kan zijn. 1e kampioenschap met FC Boshuizen in 2008, dat was zo'n mooie diverse groep met stuk voor stuk geweldige voetballers en een geweldige ontknoping aan de Boshuizerkade tegen GDA.De momenten in de jeugd met alle 'nationale/regionale' selecties.
Je voetballoopbaanVV Sleutels, Roodenburg, ADO Den Haag, FC Lisse, SJC, FC Boshuizen, V97, Roodenburg, SEV, VV Leiden en Sporting Leiden
Waarom in vredesnaam?Wordt tegenwoordig alles onder een vergrootglas gelegd en worden er diverse tradities 'ineens' als slecht beschouwd?
Het Leidse voetbalDaar heb ik mijn mening wel over klaar liggen. Waarbij ik denk dat de gemeente en de clubs een keer echt de handen in een moeten slaan en zo ook het bedrijfsleven erbij moeten gaan betrekken als sponsoren. Alle sentimenten aan de kant gooien en de gemeente investeren/faciliteren in waardige 'sport'voetbalaccommodaties. Wanneer je dat niet doet gaat er nooit een topclub komen in Leiden en blijven we maar kijken naar de clubs om ons heen in de Bollenstreek. Iedereen in Leiden wil op zaterdag of zondag aan de zijlijn staan met zijn vrienden en kijken naar een leuke pot voetbal van het liefst bekenden uit de stad.
Kampioen van onze afdelingIk denk dat dit jaar er weer geen 'echte ' kampioen zal zijn, maar TAVV had het vorig jaar zeker verdiend.
Mijn club eindigt alsAjax wordt kampioen en Sporting Leiden zaterdag bovenaan het rechter rijtje mochten we nog een gedeelte gaan uitspelen van de competitie.
Favoriete etenVlees -en visgerechten gaan altijd wel naar binnen en als toetje een goed gemaakte Crème Brûlée
Krijg ik niet door mijn keelBieten met blauwe kaas.
Graag ontmoetenNiet iemand speciaal.
Levensmotto Maak iets moois van je leven en doe dingen waar je echt achter staat.
Angst voorDat mijn lichaam het niet meer toelaat om nog 1 fit, fysiek, gezellig en normaal voetbalseizoen te kunnen draaien, voordat ik mijn 'hand'schoenen aan de spreekwordelijke wilgen ga hangen.
Hou er mee opOveral het slechte over denken en daardoor blijven klagen.
Muziek voorkeurNederlandstalig en top 40
De beste elf spelers waar ik ooit mee speeldeDat is wel echt een lastige vraag, want dat zijn er nog al een aantal geweest. 1 Ik zou mezelf zeker opstellen, 2 Nick van As (fc boshuizen) , 3 Mo Abdellah (fc boshuizen), 4. Appie Ahannach (fc boshuizen), Jack Honsbeek (fc lisse), 6 Michael de Roode (FC Boshuizen), 7 Marvin Wijks (West II) , 8 Kevin Winter (fc lisse), 9 Erwin Beltman (SJC) , 10 Hakim Chatouani , 11 Arjen Robben (Oranje 015) en ik weet zeker dat ik er genoeg had kunnen switchen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read