zondag, augustus 14, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (21), 18-24 december

Lopend vuurtje (21), 18-24 december

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Voor nu de laatste van dit jaar!

  • Sporting Leiden denkt aan iedereen die de club belangeloos helpen getuige dit bericht op Facebook: ,,Vandaag ontvangen onze vrijwilligers en medewerkers een bedankje voor hun inzet in het afgelopen bijzondere jaar. Zonder jullie inzet en enthousiasme kunnen wij niet!”
  • Leidse voetballers in het nieuws! Abdou Harroui verkaste deze zomer van het Rotterdamse Sparta naar Italiaanse Sassuolo. Voorlopig speelt hij daar op huurbasis, maar in 2022 wordt de overgang definitief. Verder kondigde Ajax trots aan dat het Diyae Jermoumi had vastgelegd. De Leidenaar speelde al sinds 2019 in de jeugd van de Amsterdamse vereniging.
  • ASC meldt: ,,Zoals reeds aangekondigd op de laatste ALV heeft Mark Melzer per 1 december 2021 afscheid genomen van zijn rol als voorzitter van ASC. Mark heeft een behoorlijk lange staat van dienst binnen het bestuur van onze club. Na eerst als vrijwilliger actief te zijn geweest voor het jeugdvoetbal heeft hij zich sinds 2012 als penningmeester ontfermd over de financiën van de vereniging. Na het vertrek van oud-voorzitter Matthijs Huizing heeft Mark vanaf 2018 de rol van voorzitter vervuld. We zijn hem ontzettend dankbaar voor zijn niet aflatende inzet voor de vereniging. Op een later moment zullen we bij zijn afscheid nog uitgebreid stilstaan.”
  • De Koudekerk– leden hebben wat te lezen:,, Het is alweer de zesde editie van de presentatiegids. Een half jaar later door corona, maar wij zijn van mening dat er weer een pracht exemplaar op de deurmat valt. Wij willen iedereen bedanken voor zijn of haar medewerking! Deze week bezorgen wij de gids huis-aan-huis in Koudekerk. Later deze week is de gids ook digitaal te lezen.”
  • Meerburg denkt vooruit: ,,Officieel opent de inschrijving voor de zomerkampen op 16 januari. Al onze vaste klanten en leden van Meerburg kunnen één dag eerder inschrijven met een speciale vroeg boekactie (naam/nummer op shirt en speciale ProCamp voetbal met een totale waarde van €45,00).” Heerlijk wegdromen over een zorgeloze zomer!
  • In het kader van het 90-jarig jubileum heeft Kagia in samenwerking met Brouwerij Klein Duimpje een speciaal jubileumbier gebrouwen. Een ambachtelijk gebrouwen bier van hoge gisting, verfrissend en extra hoppig door toevoeging van Citra Hop. Daarnaast is een bijbehorend glas ontwikkeld. Dit heerlijke bier met bijbehorend glas is vanaf heden te bestellen als set voor €19,50. Via het formulier op https://www.kagia.nl/kan de bestelling geplaatst worden. Je ontvangt een betaalverzoek per mail en we nemen contact op zodra je de bestelling op kunt halen. Direct uit voorraad leverbaar, maar op = op! Bestel dus snel!
  • Kerstrad, Kerstklaverjassen, Kersttombola, Oudejaarsontbijt, Nieuwjaarsborrel, Nieuwjaarsreceptie, Oliebollentoernooi, ze zijn allemaal gecanceld. Een boze droom is uitgekomen. Hoop verloren is echter al verloren. Veel van deze festiviteiten zijn op een latere datum gepland of zullen alsnog georganiseerd worden. In 1965 zong Boudewijn de Groot als: ,,Er komen andere tijden.” Daar houden wij ons aan vast.
  • FC Rijnvogels is druk bezig om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. In de voorbije dagen kwam op deze website al voorbij dat Dirk-Jan van den Oever, Maarten Reyneveld en Jesse Driebergen de club trouw blijven. Daar kan nu de naam van rechtsbuiten Roy van Leeuwen aan worden toegevoegd.
  • Oliveo en Stompwijker Edwin Vurens, voorheen onder meer trainer van ARC, nemen na dit lopende seizoen afscheid van elkaar. Dit na een dienstverband van twee jaar. De oud-speler van Sparta en FC Twente kwam hiervoor vijf jaar uit als trainer van VELO (za).
  • De redactie van Lopend Vuurtje wenst de besturen, de leden, de vrijwilligers en  de fans van Sporting Leiden, Voorschoten’97, ASC, ROAC, Football Factory, LSVV’70, Roodenburg, Bernardus, MMO, Woubrugge, Koudekerk, Teylingen, Meerburg, SJZ, Warmunda, Lugdunum, EMM’21, FC Oegstgeest, Aarlanderveen, Valken’68, TAVV, Kagia, UVS, RCL, DoCoS, FC Boshuizen en FC Rijnvogels (in willekeurige volgorde) een weergaloos mooi jaar. Een jaar ook waarin onverwacht snel een einde komt aan alle belemmeringen die onze geliefde sport nu onmogelijk maken. En wij wensen uiteraard ook alle andere regioclubs een top ’22 toe. En wie weet komt het nog tot een samenwerking!

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read