zondag, augustus 14, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (20), 11-17 december

Lopend vuurtje (20), 11-17 december

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • RCL organiseert een oliebollenactie waarmee je de club steunt. Er is meer: bij elke zak heerlijke baksels ontvangt u een lootje waarmee mooie prijzen te winnen zijn. U kunt ook uw medemens helpen, want er wordt tegelijkertijd ingezameld voor de voedselbank.
  • Nieuws uit Voorschoten: ,,In 2022 vieren we het 25-jarig bestaan van Voorschoten’97! Er zijn al veel leden bezig met het organiseren van activiteiten. We hebben een vol programma samengesteld. Gelukkig zijn de meeste activiteiten gepland als het straks mooi weer is. Hopelijk worden we dan niet geplaagd door Corona-maatregelen. Om het jubileum te kunnen bekostigen, vindt er een speciale Jubileumloterij plaats. Met schitterende prijzen! Via de website houden we de leden daarvan op de hoogte.”
  • Koudekerk: ,,De afgelopen maanden hebben jullie je weer ingezet voor Grote Clubactie. Het doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de jeugd van Koudekerk en daarbij om het recordbedrag van vorig jaar te evenaren. Helaas is dat evenaren niet gelukt… Het record is verpletterd! De uiteindelijke opbrengst is €3.348.” Veel van onze clubs hebben op deze wijze extra inkomsten kunnen genereren. Kijk op de website van uw favoriete club hoeveel er daar is opgehaald.
  • ,,Begin het nieuwe jaar goed! Op zaterdag 8 januari 2022 is het tijd voor het JO11/12 Nieuwjaarstoernooi op Meerburg. Alle spelers uit de JO11&12 kunnen meedoen. Zet deze datum alvast in je agenda. Voor de kerstvakantie ontvang je meer informatie over het toernooi zelf en de manier van inschrijving. Wees er op tijd bij want vol is vol. Het wordt een dag vol voetbal, plezier en teamwork. De voorzitter van Meerburg, Cees de Rooij, alias ‘opa Cees’, zal na afloop de prijzen uitreiken. Natuurlijk houden we ons bij het toernooi aan de dan geldende coronamaatregelen.”
  • Een uitstekend initiatief bij FC Oegstgeest: de verkiezing van de scheidsrechter van de maand. Voor de maand november is Bart Kleijne unaniem gekozen als scheidsrechter van de maand.
  • Vervelend nieuws uit de Mors (Sporting Leiden): ,,Kerstrad –> Paasrad, door de verlengde maatregelen hebben we moeten besluiten het kerstrad van zaterdag 18 december te verplaatsen naar zaterdag 16 april 2022. Uiteraard blijven de verkochte boekjes gewoon geldig. Wil je nog boekjes kopen? Dat kan op zaterdagmiddag bij Silvia te Hennepe, op = op!”
  • Warmunda: ,,Aankondiging (en gelijk uitnodiging) Algemene Leden Vergadering. De vergadering zal plaatsvinden op maandag 20 december. Let op, zeer waarschijnlijk mag (Corona regels) de vergadering niet plaatsvinden in het clubhuis van Warmunda. Het is daarom noodzakelijk om deelname vooraf aan te melden bij de secretaris (oostdam@casema.nl) vóór 18 december.”
  • DoCoS: ,,Van maandag 20 december tot maandag 10 januari 2022 is het complex gesloten. Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig en gezond 2022.”
  • Gecanceld, uitgesteld, afgelast, verplaatst, kan geen doorgang vinden, gesloten; de nare en deprimerende mededelingen volgen elkaar in rap tempo op. De reactie van Lopend Vuurtje was op zoek naar wat lichtpuntjes en vond er een op de site van Meerburg: ,,Corona trekt een donkere mantel over onze sportieve prestaties. Maatregelen, hoewel heel noodzakelijk, halen de glans er wel een beetje vanaf. We naderen het einde van het jaar. Het moment van reflectie, ophalen van herinneringen of het gedenken van wie ons is ontvallen. Veel inwoners rondom ons sportcomplex of leden van de vereniging zullen zich hierin herkennen. Daarom een initiatief “Iets positiefs dat hoop geeft in moeilijke omstandigheden” om weer te schitteren. Juist in deze tijd kunnen we wel extra lichtpuntjes gebruiken. Op die manier zetten we samen met alle inwoners Zoeterwoude in het licht en verbinden we alle inwoners door lichtpuntjes aan elkaar om met elkaar te schitteren. Zet daarom voor de actie “Lichtpuntjes” (een Zoeterwoude initiatief dat we graag steunen) een kaars of lichtje voor het raam of in de voortuin op kerstavond.  Wanneer: vrijdagavond 24 december (kerstavond). Hoe laat: 19 uur.” Hopelijk toont men in het dorp dat ze niet klein te krijgen zijn en dat een klein gebaar letterlijk en figuurlijk wat licht kan brengen.
  • Volgende week is het laatste Lopend Vuurtje van het kalenderjaar 2021 te lezen op onze site. Hierbij een oproep: misschien heeft u ook iets positiefs, iets leuks of hartverwarmends te melden. Geef dat door via ons e-mailadres of anderszins. We zijn allemaal toe aan wat hoop in bange dagen.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read