donderdag, mei 19, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (19), 4-10 december

Lopend vuurtje (19), 4-10 december

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

We beginnen met een kleine goednieuwsshow:

 • ,,Sinds 1 juli zit er statiegeld op kleine plastic flesjes, deze kan je inleveren bij Sporting Leiden in de daarvoor bestemde bakken. Dat doet iedereen massaal! De opbrengsten van deze inzameling investeren we in onze jeugdafdeling. De teller staat inmiddels op meer dan €400,00 dat zijn meer dan 2600 flesjes die niet op straat belanden. Top, en we gaan lekker door met inzamelen.”
 • ROAC:,, We hebben € 1.704,- ontvangen van de Spaar je Club Gezond actie. Wat een fantastisch bedrag. Wij danken Plus van Dijk Roelofarendsveen voor het opzetten van de actie en onze leden voor het sparen!!”
 • DoCoS: ,,Onze jeugdtrainers zijn deze week verrast met een letter en gedicht van Sinterklaas, mede mogelijk gemaakt door Jumbo Diamantplein. Op Facebook bedankt de club alle vrijwilligers.
 • Even wat nieuws uit het Haagse: ,,Het bestuur van TAC’90 en hoofdtrainer Mario Koswal, ook ex-trainer van FC Boshuizen, hebben in goed overleg besloten de samenwerking aan het einde van het lopende seizoen te beëindigen. Club en trainer gaan op een goede, elkaar begrijpende en respectvolle manier uit elkaar. De reden om dit nu in een zo vroeg mogelijk stadium met elkaar te besluiten is, dat zowel Mario Koswal als de vereniging TAC’90 dan ruim de tijd hebben om zich te oriënteren op het nieuwe seizoen.”

Nieuws over Algemene Leden Vergaderingen:

 • ROAC: ,,Door de laatste aanscherpingen van de coronamaatregelen kan de algemene ledenvergadering op 9 december wederom niet doorgaan. Het bestuur beraadt zich over een alternatieve manier van het houden van de vergadering. Het is namelijk wenselijk om een aantal besluiten te nemen, onder andere over contributierestitutie in verband met corona, vrijwilligersbeleid, bestuursbenoemingen, begroting en jaarrekening.” Nieuws volgt.
 • Het bestuur van Voorschoten ’97 nodigt haar leden uit voor de halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) op 14 december 2021, aanvang 20.00 uur in de kantine.

 

 • DoCoS: ,,Op maandag 13 december 2021 wordt de Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. Aanvang is 20.00 uur. Deze vergadering wordt in verband met de coronacrisis geheel digitaal gehouden. Je kan als DoCoS-lid deze ALV digitaal meemaken. Wil je erbij zijn, meld je dan aan. Dit kan bij de secretaris: docos-joost@hotmail.com
 • FC Rijnvogels: ,,Het was ons bijna gelukt! Maar op het allerlaatste moment kon onze jaarveiling toch helaas geen doorgang vinden. Hoe jammer en moeilijk we het ook vonden, we konden niets anders doen dan de op 28 november geplande veiling af te blazen.” De Katwijkse club is echter niet voor een gat te vangen: ,,Vanaf vrijdag 10 december staat onze veilingwebsite online. De veilingwebsite is te bereiken via www.fcrijnvogels.nl, waar u de kavels kunt bekijken. Nadat u zich heeft ingeschreven kan het bieden beginnen. Heeft u aan het eind van de veiling het hoogste bod uitgebracht dan bent u (uiteraard na betaling) de trots eigenaar van de kavel. Zo simpel is het!”
 • Op 7 december was het nationale vrijwilligersdag. Diverse clubs besteedden daar aandacht aan. Op de website van FC Rijnvogels lazen we bijvoorbeeld: ,,Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan, dat willen we op deze dag van de vrijwilliger nogmaals duidelijk maken. Zodra het allemaal weer mogelijk is nodigen we al onze vrijwilligers uit voor een gezellige borrel, zodat we jullie kunnen bedanken voor jullie belangeloze inzet voor FC Rijnvogels.”
 • Namens Kagia heeft de Sint alle vrijwilligers van de club met een kadootje verblijd.
 • In Ter Aar (TAVV) bleef men niet achter: ,,Als dank voor de trouwe inzet krijgt elke vrijwilliger komende zaterdag (mocht je deze afgelopen zaterdag nog niet gekregen hebben) bij de bar in de kantine een door de Vomar geschonken overheerlijke ambachtelijke notenstol.”
 • Nieuws uit Katwijk (FC Rijnvogels): ,,De entreetickets voor de Foute Christmas Glamour Bingo vlogen vorige maand binnen één avond over de toonbank, maar helaas door de maatregelen die de afgelopen tijd zijn afgekondigd kunnen we deze spannende en gezellige avond niet door laten gaan op vrijdag 10 december. Ook de Kerstmarkt op zaterdag 11 december is vanwege dezelfde redenen afgelast. Daarom hebben we voor de bingo besloten om een nieuwe datum te zoeken en dat wordt, uiteraard geen geintje, op vrijdag 1 april 2022.”
 • Een lange periode zonder competitievoetbal ligt voor ons. Diverse clubs proberen hun leden toch in beweging te krijgen: ,,Op 3, 4 en 5 januari organiseert TiquiTaca weer trainingsochtenden voor enthousiaste jongens en meiden van ASC in de leeftijdsklassen JO8 t/m JO13. De drie ochtenden hebben een verschillend programma en je kan zelf kiezen hoeveel en welke dagen je meedoet. Per dag is er plaats voor 24 spelers, vol is vol. Tijdens de trainingen wordt er getraind en gespeeld op de TiquiTaca-manier.”
 • En RCL: ,,Het is wel de bedoeling dat jullie weer topfit de winterstop uitkomen. Daarom bieden wij jullie als lid van RCL de mogelijkheid om, tegen een speciale prijs, de conditie op peil te houden en mogelijk te verbeteren. Sedert een aantal jaar hebben wij een samenwerkingsverband met Easy Active in de Bloemerd. Easy Active sponsort RCL met fitness. Leden van RCL kunnen voor 27,95 euro per maand onbeperkt sporten (fitness en groepslessen). Dit is maandelijks opzegbaar (1 maand opzegtermijn). Er zijn geen inschrijfkosten.”
 • Hoewel de kantines gesloten zijn en die inkomstenbron is opgedroogd proberen clubs op andere manieren toch wat geld te genereren. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van kerstbomen. Ook de oer-Hollandse bol kan een steuntje in de rug zijn voor een vereniging: ,,De FC Oegstgeest bakkers zijn er weer klaar voor. Ga op de site (fcoegstgeest.nl) naar ‘Nieuws’ en vervolgens naar ‘oliebollen bestellen’ en vul het formulier in. Dit keer wordt ook aandacht gevraagd voor Kika. Zie het verhaal in het bestelformulier van Vincent Nek, één van de FC Oegstgeest oliebollenbakkers.”
 • Ook bij Sporting Leiden bakken ze ze weer bruin. Afhaaldatum 31 december. De bestelformulieren liggen op de bar van de club. Houd Sporting op Facebook in de gaten of er ook op andere wijze deze heerlijke producten te bestellen zijn.
 • Warmunda: In tijden van Corona lopen de inkomsten van onze club terug. Een aanvulling is daarom altijd welkom. Recente acties hebben een mooi bedrag opgeleverd. De spaaractie met Albert Heijn Warmond heeft bijna 1.900 euro opgeleverd. De Grote Clubactie heeft zelfs ruim 7.000 euro opgebracht. Dank aan allen, die dit mogelijk hebben gemaakt!

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read