Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

De donkere dagen voor Kerstmis is een uitdrukking die eigenlijk slaat op het korten van de dagen en de bijna eindeloze tijd tussen de invallende duisternis ’s middags en het weer licht worden in de ochtend. Voor velen heeft  het gezegde ook een figuurlijke betekenis gekregen. Daarover hoeven we niet uit te wijden. Richten we onze blik puur op het(amateur)voetbal, dan is er weinig vrolijks te ontdekken. De redactie van Lopend Vuurtje wil hier niet te lang bij stilstaan, gewoon het nieuws van onze regioclubs brengen. Oogkleppen op? Wellicht, maar wij willen ons focussen op de alledaagse zaken die onze clubs en onze volgers bezig houden…. Daar gaan we dan:

Premier League tickets
 • In de strijd om de Sportiff LAV Cup zijn ondertussen zes van de zestien clubs bekend die zich naar de knock-out fase hebben gespeeld. Het gaat om Jong Quick Boys, Katwijk )23, FC Rijnvogels O23/2, Noordwijk O23, UVS en de zaterdagtak van Voorschoten’97. Uitgeschakeld zijn: Roodenburg, Valken68, Van Nispen, Koudekerk, Woubrugge, Teylingen, MMO, Voorschoten’97 (zo), Jong SJC en Lugdunum. In de groepsfase moeten nog 14 duels worden gespeeld. Drie poules hebben het volledige programma al afgewerkt. Tot medio december wordt er gespeeld in de groepsfase. In de komende weken zullen dus alle beslissingen vallen.
 • UVS: Wij vernamen het droevige bericht dat Joke op 64-jarige leeftijd is overleden. Zij was de echtgenote van voormalig 1ste elftalspeler Cees du Prie. In het jubileumboek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van UVS, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verdiensten die zij heeft gehad voor onze club en dan met name voor de damesafdeling. “Jokie, voetbaloma en clubicoon” …… zo wordt ze daarin omschreven. Ze was niet alleen speelster, maar ook trainster en lid van de damescommissie. Buiten de reguliere wedstrijden om werden er vooral gezellige activiteiten georganiseerd met Joke als grote animator. Vanuit die periode ontstonden ook vriendschappen voor het leven. In 1997 werd bij haar borstkanker geconstateerd. Ondanks haar niet aflatende wilskracht en optimisme, bracht deze kansloze en oneerlijke ziekte toch het onontkoombare afscheid. LAV wenst de nabestaanden alle sterkte toe de komende tijd.
 • Kagia: Op 27 november organiseert de Jeugdcommissie pietenvoetbal voor de minipupillen en de spelertjes onder acht.”
 • De Kroonjuwelen, een festiviteit georganiseerd door het jubilerende ROAC, is uitgesteld. De jubileumactiviteit. De Magische Sinterklaas Show,  gaat aanstaande zaterdag gelukkig wel door! Dit is voor alle leden vanaf vier jaar (tot maximaal negen jaar) en broertjes en zusjes meenemen mag ook! En uiteraard mogen oudere leden en vrijwilligers ook hun kind brengen.
 • De Grote Clubactie nadert het einde. FC Oegstgeest doet nog even een oproep: ,,Laatste kans om loten te kopen! Omdat we pas op de helft zijn van het doel, willen wij jullie vragen jullie link de delen met familie, vrienden en buren via Whatsapp, e-mail en social media om zo een laatste boost te geven aan de Grote Clubactie, zodat FC Oegstgeest zijn doel gaat halen.”
 • UVS verloor de bekerwedstrijd tegen NSVV na het nemen van strafschoppen. Penalty’s nemen is vaak een zenuwslopende bezigheid. Bij de wedstrijd tussen Zutphen O17 en Deventer O17 moesten ook strafschoppen de beslissing brengen. Maar liefst 66 penalty’s en de lokale VAR moesten er aan te pas komen voordat er een winnaar bekend was in het bekerduel. Of dat een nieuw wereldrecord is weet de redactie niet. Iemand van onze lezers misschien?
 • Voorschoten’97: ,, Vandaag werd onze jeugd na afloop van de training verrast door het promotie team van de www.valopshop.nl. met nieuwe fietslampjes. Een mooi initiatief om onze leden te voorzien van (betere) verlichting in deze donkere tijden!!!!”
 • ROAC: ,,We hebben € 881,35 mogen ontvangen van de Rabo ClubSupport actie. Hartelijk dank aan iedereen die op ons gestemd heeft en aan de Rabobank uiteraard!”
 • ,,In de afgelopen weken konden leden van Rabobank Bollenstreek stemmen op Voetbalvereniging Kagia. Ons doel is om geld bijeen te sparen voor leuke jeugdactiviteiten tijdens het 90-jarig jubileum van Kagia. Penningmeester Gerco Hulsbos ontving afgelopen week het mooie geldbedrag van EUR 670,72 vanuit deze actie. De meiden van de MO11-1 vierden dit feestelijk mee!”
 • Ook bij FC Oegstgeest zijn ze blij met de actie van de Rabobank: ,,Daarom waren Jaap van Pampus en Chantalle Driessen van het bestuur van FC Oegstgeest, bijzonder blij, dat zij afgelopen zaterdag een cheque van maar liefst € 1277,74 in ontvangst mochten nemen uit handen van de Rabobank.”
 • FC Rijnvogels heeft een nieuwe sponsor: ,,De heer Eric Dobbe van Dobbe Transport heeft een sponsorcontract ondertekend wat het transportbedrijf uit Roelofarendsveen verbindt aan onze Katwijk businessclub FC Rijnvogels.”
 • Wie denkt dat voetbal na je 35e afgelopen is, heeft het danig mis getuige dit bericht op de site van Meerburg: ,,Afgelopen vrijdagavond was het zover. Onze Meerburgse 35+ helden mochten weer deelnemen aan een toernooi en ditmaal zelfs op eigen grond. Net als Meerburg stonden de overige teams (Esdo, Wilhelmus, DSO, Zoovo en 2x SVL) op tijd op de frisse velden klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Op deze avonden wordt met 7 vs 7 gevoetbald op een half veld in wedstrijden van 20 minuten. Kortom, voetbal houdt niet op bij 35.”
 • LSVV’70 en UVS hopen in de prijzen te vallen. Het volgende lazen we op Facebook: ,,Vandaag lanceren wij, officieel, ons nieuwe Dark Licht-armatuur op de Nationale Sport Vakbeurs. Omdat wij graag iedere sportvereniging in Nederland willen helpen met het verduurzamen van de verlichting. Geven wij een gratis verlicht veld weg met onze nieuwe Dark Licht-armaturen! Wat moet je doen om jouw vereniging te nomineren voor onze winactie? Reageer met LSVV’70 en UVS Leiden op onderstaande post en help de Kikkerpolder aan een hard nodig nieuw verlicht veld!”
 • Maandagavond 15 november jl hielden Hockeyclub Alkemade en E.M.M.’21 gelijktijdig hun algemene ledenvergadering. Tijdens de ledenvergadering is de intentie uitgesproken om samen één club te gaan vormen. Met een grote meerderheid van stemmen tijdens beide ledenvergaderingen werd hiermee ingestemd. Voetbal en hockey gaan samen aan de slag om hun verenigingen mooi te laten samenvloeien zodat ieder lid zich er thuis voelt. Het doel is een grote verbindende vereniging te vormen waarbij het niet uitmaakt of je voetbalt of hockeyt, jong of oud bent, je wel of geen beperking hebt of wat je achtergrond is. Iedereen moet welkom zijn. “Er zijn nog heel wat stappen te zetten voor het moment daar is. Voordat we echt zover is, zijn we zeker een paar jaar verder, maar de intentie om er wat prachtigs van te maken is er!” (bron: kaagenbraassemnieuws)

 • Mensen met een laag inkomen kunnen door een nieuw volwassenenfonds een compensatie krijgen op de contributie voor sport- en cultuurverenigingen. Initiatiefnemer Elwin Wolters (PvdA) wil dat de gemeente Leiden begin 2022  start met de twee jaar durende pilot. “Iedereen moet kunnen sporten en genieten van cultuur.” Het fonds is bedoeld voor mensen met een inkomen van ongeveer 1500 euro per maand. “Een contributie voor een sportvereniging á 250 euro per jaar is dan een enorme kostenpost. De keuze tussen voetbal of boodschappen is dan snel gemaakt.” Mensen die gebruik willen maken van het fonds, kunnen dan ook op een bijdrage van die 250 euro rekenen. Dit is voor de contributie maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld voetbalschoenen. In totaal is er 500.000 euro beschikbaar voor de twee jaar durende pilot. Hoewel de PvdA ‘sowieso vindt dat iedereen mee moet kunnen doen’, was de coronacrisis wel een aanjager van dit initiatief. “Corona heeft laten zien waar de knelpunten zitten in Leiden en hoe belangrijk het is om te bewegen. Daarom is het ook zo goed dat we dit nu doen omdat zo’n contributie heel duur is.” Wolters verwacht dat jaarlijks rond de duizend mensen gebruik zullen maken van het fonds. Hoeveel het er daadwerkelijk worden, moet uit de pilot blijken. En als het er veel meer zijn, is ook dat mogelijk. “We hopen dat het een succes wordt.” (bron: mediapartner Sleutelstad.nl)

Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!