Het voetbal ligt voorlopig stil, maar het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Oud nieuws voor u wellicht, maar desalniettemin toch even genoemd hier. Het seizoen start voorlopig niet, maar ASC heeft de eerste overwinning in de knip: ,,De club kan kunstgras gaan aanleggen op sportcomplex Overveer. De kortgedingrechter heeft dinsdag de bezwaren afgewezen die de Bomenbond, de stichting behoud dorpskarakter Oegstgeest (SBDO) en een buurman tegen de vergunning daarvoor hadden ingediend.” Dat wil niet zeggen dat er nu een streep onder de zaak gezet kan worden. De juridische mogelijkheden van de bezwaar makende partijen zijn nog niet uitgeput, dus als ASC de twee velden gaat aanleggen kan de rechter beslissen de velden weer weg te halen. We gaan het zien.
  • De jeugd mag onderlinge wedstrijdjes spelen en FC Rijnvogels maakt daar dankbaar gebruik van: ,,Het jaar 2021 is afgelopen weekend afgetrapt met de nieuw opgezette onderlinge poules. De jeugdteams zijn opgedeeld in enkele poules en spelen de komende weken een interne competitie. Speelronde 1 zit er inmiddels op en hieronder is de stand, de uitslagen en het programma voor aankomend weekend terug te vinden!” Zie de website van de Vogels!
  • Ook RCL doet de jeugd een enorm plezier met een toernooi gezien dit sfeervolle verhaal: ,,Papa, waarom kan ik niet glijden over het veld?”, vraagt mijn zoontje mij in de vroege ochtend net na de entree op het RCL-veld. Ik bekijk het veld met hem en met een RCL-coryfee die het terrein goed kent. De rijp staat nog op de doelnetten. Achter mij worden de hekken weer in corona-formatie gebracht, zodat de toestroom van mensen in goede banen wordt geleid. Het is 2021 en het jaar begroet ons met de start van een nieuwjaarstoernooi dat spoedig al het ijs van de velden zal laten verdwijnen. ‘Het kunstgras doet zijn werk goed en zorgt ervoor dat je gewoon prima kunt gaan voetballen!’, vertel ik hem enthousiast, terwijl mijn adem zich stoomachtig laat verspreiden over het terrein.” Op de website van de club het vervolg.
  • Voor veel clubs was het ophalen van oud papier een manier om wat extra inkomsten te genereren. Vanwege de lage prijs zijn veel verenigingen afgehaakt. FC Oegstgeest hoort bij de doorzetters en ook TAVV blijkens het volgende bericht: ,, Beste mensen, er staan al veel blauwe papierbakken aan de weg. Dat is helaas een week te vroeg. Volgens de nieuwe afvalkalender van Cyclus halen de mannen van TAVV elke derde vrijdag van de maand uw oud papier op. Dus 15 januari is deze aan de beurt!”
  • De Zwarte Panter, de Beer van de Meer, twee bijnamen van illustere doellieden. Voor de jeugd is een extra training om de keeperskwaliteiten te vergroten zeker geen kwaad. Dat dacht ook het bestuur van Koudekerk: ,,Op zaterdag 30 januari wordt tussen 11:00 en 12:00 een gratis keepersclinic georganiseerd voor alle jeugdkeepers van Koudekerk. De clinic staat onder leiding van Bert van Wijk van Keeperspromotions. Hij zal worden geassisteerd door Roy Dorrepaal.”
  • Monique Pieterse stond al eens centraal in een aflevering van de Ruhrgolder van de week. Nu is zij ook door het bestuur van SJZ danig in het zonnetje gezet: ,, Tijdens de digitale nieuwjaarstalkshow van het gemeentebestuur is Monique Pieterse-Berg, uitgeroepen tot Vrijwilligster van het Jaar. De bekendmaking was maandagavond 11 januari rechtstreeks te volgen via Unity TV. Monique Pieterse was compleet verrast en juist dat zorgde voor prachtige televisiebeelden.”
  • Meerburg denkt vooruit: ,,Vakantie, waanzinnig veel plezier, nieuwe vrienden en… even weg uit de digitale wereld. Maar ook zeker de leukste en uitdagendste oefeningen uit de voetbalwereld. Dat is waar ProCamp voor staat. Rkvv Meerburg is blij dat ProCamp wederom voor een voetbalweek te gast is. Het allerbeste van de afgelopen 15 jaar komt terug in de trainingen, animatie tussen de middag en de spectaculaire afsluiting. Het kamp staat open voor alle 7- tot 14 jarigen uit de regio.”
  • Verdrietig nieuws van ASC: ,,Ons bereikte het bericht dat Theo Spelt jl. zaterdag op 88- jarige leeftijd is overleden. Theo was een ASC-er in hart en nieren. Als vader van twee voetballende zoons begon hij als grensrechter en leider en werd hij in de zeventiger jaren van de vorige eeuw eerst secretaris en later voorzitter van de Jeugdcommissie. Hij heeft dit jaren met zijn bekende enthousiasme en inzet gedaan.” Wat hij verder voor de club betekend heeft is op de website van de club te vinden.
  • We sluiten af met vrolijker nieuws. Ook Voorschoten’97 organiseerde een online quiz. Of dat leuk was? ,, Gisteravond vond de 12e editie van de jaarlijkse voetbalquiz plaats. Vanwege corona betrof het een digitaal evenement dat via MS-Teams werd afgewerkt. Liefst 48 teams hadden zich ingeschreven en zaten klokslag 20.00 uur klaar voor de traditionele drie rondes van twintig vragen. In aanloop naar de quiz hadden Marinus, Arthur en Ruud pakketten samengesteld met bier en borrelhapjes, die bij alle deelnemers thuis waren afgeleverd.”
  • Na Frank Bloemheuvel als hoofdtrainer heeft Foreholte nu ook het contract verlengd van Jaco van Staalduinen, Ronald van Velthoven en Ted van der Meer als trainersstaflid.