Vandaag alweer deel 25 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • Mats Knoester en Abdou Harroui zijn opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje voor het Europees kampioenschap voor voetballers onder 21 jaar. Knoester debuteerde afgelopen november in het hoogste jeugdteam van voetbalbond KNVB, Harroui is al jaren vaste klant. Knoester (22) uit Alphen aan den Rijn, begonnen met voetballen bij ARC, maakte in januari 2019 de overstap van Feyenoord naar Heracles Almelo. Bij de Overijsselse club brak de centrale verdediger door in de eredivisie. De 23-jarige Harroui wordt als oud-jeugdspeler van Alphense Boys gezien als het grootste talent in het elftal van Sparta Rotterdam.
 • De vrouwentak van ROAC zoekt nieuwe speelsters. Waarom zou je daar gaan spelen? Simpel: het is een beregezellige vereniging, de vrouwen maken onderling veel plezier en willen ook graag winnen en zich verbeteren. Interesse? Surf naar de website van de club voor de mogelijkheden!
 • Steeds meer clubs geven te kennen, dat ze ook volgend jaar bij leidenamateurvoetbal (LAV) aangesloten blijven. De redactie van Lopend Vuurtje begrijpt dat volkomen. Waar vind je anders het laatste nieuws over je eigen vereniging? Waar lees je interviews, wedstrijdverslagen, columns, standen, statistieken en nog veel meer betreffende het regionale voetbal? Nergens toch! Het zal ons niet verbazen als in de komende weken meer clubs hun fiat geven. De teller na 12 maart staat op twaalf!! Zie elders op deze website meer informatie hieromtrent.
 • Clubs kunnen zich sinds 26 februari inschrijven voor de Sportiff LAV Cup. De eerste aanmeldingen voor het seizoen 2021-2022 zijn binnen! Welke clubs volgen? De eerste aanmeldingen: Alphense Boys (za), Kagia, TAVV, ASC, Koudekerk, Football Factory, MMO, Voorschoten’97 (za), Voorschoten’97 (zo), FC Oegstgeest en Ter Leede O23. Een beknopt bericht voor aanmelding is al voldoende: redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Tot 1 juli kunnen geen evenementen in Nederland georganiseerd worden, maakte het kabinet in januari bekend. Dat, in combinatie met de nu geldende coronamaatregelen bij sportverenigingen, heeft de organisatie doen besluiten om het ARC Heitinga Toernooi af te gelasten. Het voetbaltoernooi voor kinderen tot en met dertien jaar in het hemelvaartweekeinde gaat voor het tweede jaar op rij niet door vanwege de coronapandemie. ‘Met nog twee maanden te gaan en met de onwetendheid over hoe de maatregelen zich gaan ontwikkelen, kunnen we niet anders dan het toernooi nu annuleren’, schrijft de organisatie op zijn facebookpagina.
 • De eerste toezeggingen voor ‘Tientjesvriend van LAV’ zijn binnen. Wat een warm gevoel krijgen we daar van. Binnenkort volgt een bericht op de website over dit onderwerp. Zo ook over donateurs. Met steun van onze volgers, vrienden, sympathisanten en andere LAV-fans kunnen we verder. Hopelijk tot in lengte van jaren! Voor nu een groot dankwoord aan Matthy Overdijk, Eric van der Wijngaard, dhr. Van den Broeck, mevrouw Van den Broeck-Van Leeuwen en Edwin Wouters!!
 • Noordwijk heeft Samir Krupic gestrikt voor het tweede elftal in het seizoen 2021-2022.
 • Vier nieuwe spelers hebben hun jawoord gegeven aan AVV Alphen voor volgend seizoen. Mike Hamilton, Gianni Leonicia, Yassine Yagoubi en Louis Zwiers spelen ook volgend seizoen voor de zondag-derdeklasser.
 • Van de website van ASC: Ook volgend seizoen is ASC weer verbonden aan LeidenAmateurVoetbal, dé voetbalwebsite voor Leiden en omstreken. De website, ook wel bekend onder de naam LAV, besteedt veel aandacht aan het regionale voetbal. Niet alleen de 1e elftallen komen aan bod, maar ook de diverse jeugdafdelingen worden veelvuldig belicht. En de kers op de taart is natuurlijk de Sportiff LAV Cup, waarin de aangesloten verenigingen het tegen elkaar opnemen in een spannende bekercompetitie. Namens de technische commissie zegt Sander de Wolf over de verlenging: ,,Voor ons was het geen moeilijke beslissing om te verlengen met LAV. De wedstrijdverslagen hebben altijd een positieve insteek en zijn leuk om te lezen. De aandacht voor het regionale voetbal in kranten is de laatste jaren toch wat afgenomen, maar gelukkig vult LAV dat gat goed op. Het draagt bij aan de saamhorigheid in het Leidse voetbal. Ook het enthousiasme waarmee het team van LAV de website in deze tijden zonder competitievoetbal blijft vullen verdient een pluim. Nee, ASC is zeer tevreden over LAV en wij kijken uit naar de samenwerking komend seizoen!”
 • Roodenburg, vierdeklasser op zaterdag, constateert middels Jan Lovink: ,,Weer stapt er een vereniging over van zondag naar zaterdag. Teylingen waagt de overstap. Het klinkt allemaal aardig, maar op zondag wordt het op de meeste voetbalcomplexen een “dode boel”. Voor velen is het uitstapje op zondag verleden tijd, geen hond meer langs de lijn, geen toeschouwers meer in het clubgebouw en de ervaring leert dat het aantal toeschouwers op zaterdag niet navenant stijgt.” Gelukkig zijn er wel uitzonderingen in deze, denk bijvoorbeeld aan ROAC en straks ongetwijfeld E.M.M.’21. De schrijver van het stuk merkt terecht op dat het niveau van de klasse wel danig zal stijgen. Clubs als datzelfde Teylingen, maar ook bijvoorbeeld Warmunda, Meerburg en SJZ versterkten zich met klassespelers (bron: leidenamateurvoetbal). Het artikel eindigt met een conclusie die de spijker op zijn kop slaat: ,,Als ik mij niet vergis gaat de vierde klasse roerige tijden tegemoet. Iedereen wil omhoog en niemand naar de vijfde klasse.”
 • En nóg een interessant verhaal op de site van de club uit Noord: ,,Het is een actueel onderwerp in de sport. Hoe moet je koppen aanleren bij de jongste jeugd en de jeugd tot 16 jaar? Uit. recente studies is komen vast te staan, dat er wel degelijk een relatie kan worden gelegd tussen koppen en dementie. Wout Holverda is daar duidelijk een voorbeeld van, maar er zijn meer Leidenaren die vroeger op niveau hebben gespeeld en te maken hebben gekregen met dementie. Vaak opereerden zij als verdediger en moesten zij de “zware en natte ballen “zien weg te koppen.”  Er zijn aspecten aan het koppen die een rol spelen: denk aan het gewicht van de bal, de mate waarin het leer is opgepompt etc. De moeite waard om te lezen en eens bij de risico’s van koppen op lange termijn stil te staan.
 • Voorschoten’97 wil van het bier af: ,,Nu de kantine al zo lang dicht is, begint de houdbaarheidsdatum van het bier in zicht te komen. Wie helpt kantinebaas Ruud van zijn bier af? Zaterdag 13 maart a.s. tussen 11.00 en 13.00 uur is er een corona-proof bierverkoop bij de kantine. Kratten kosten 12 euro per stuk incl. statiegeld. Koopje dus!”
 • Veld 5 van dezelfde club, V’97 dus, is de afgelopen tijd duchtig onder handen genomen. Op de website vindt u alle details.
 • Voorzitter Dick van der Bijl richt zich op de website van RCL in een video boodschap tot alle leden en andere geïnteresseerden. Een fraai voorbeeld hoe je anno maart 2021 communiceert.
 • Meerburg richt zich op een heerlijke zomer: ,,De zomervakantie is begonnen. En je bent gek van voetballen. Wat doe je dan? Naar ProCamp natuurlijk! Dé plek voor een geweldige voetbalweek. Werken aan je skills, uitdagende en nieuwe oefeningen die jou nog sterker en beter maken. Maar ook genieten van de verrassende animatie. Want vakantie is ook veel plezier met je (nieuwe) vrienden bij RKVV Meerburg. Let op! De kans op een aantrekkelijke vroegboekactie loopt zondag af!”