Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • Zaterdag 13 november wordt het restant uitgespeeld, 38 minuten tweede helft plus eventueel extra tijd, van het gestaakte treffen tussen FC Oegstgeest en CVC Reeuwijk. Het stil leggen van de wedstrijd had te maken met de blessure van de dienst doende scheidsrechter. De stand op dat moment was 0-1 voor de bezoekers.
 • Het treffen tussen ASC en HBC zondag gaat NIET door. Dit vanwege een Corona-uitbraak bij de gasten. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit treffen worden ingehaald op zondag 14 november.
 • Kagia: Ons bereikte het droevige bericht dat Herman Brouwer op 11 oktober 2021 is overleden. Herman was sinds 1975 lid van onze vereniging. Tussen 1994 en 2007 was hij voorzitter, en heeft hij zich onder meer ingezet voor de uitbreiding van het clubgebouw, het eerste kunstgrasveld, de PR-commissie en het jeugdopleidingsplan. Voor al zijn inzet en verdiensten voor de club is hij tijdens de Algemene Ledenvergadering in 2007 ook tot Ere-Lid benoemd. Herman was nog vaak als toeschouwer van ons eerste elftal aanwezig bij Kagia, altijd met zijn Kagia-sjaal om zijn nek. Herman was een doorzetter met een groot gevoel voor humor en iemand waar iedereen respect voor had. Met Herman verliezen we een markante Kagiaan. Uit respect voor Herman zal er voor aanvang van de wedstrijd van Kagia 1 tegen Vitesse Delft een minuut stilte in acht genomen worden. Tevens zullen de spelers rouwbanden dragen. Wij wensen Ank en de (klein) kinderen heel veel sterkte. Het bestuur.

  Premier League tickets
 • De clubveiling van FC Rijnvogels komt er weer aan: ,,We mogen weer! Met heel veel enthousiasme kunnen we laten weten dat op vrijdag 19 november 2021 onze clubveiling eindelijk doorgang kan vinden! We hoeven niet uit te leggen hoe blij we zijn dat na alle beperkingen, maatregelen en overige toestanden we jullie mogen uitnodigen voor waarschijnlijk de mooiste jaarveiling van FC Rijnvogels ooit! We zijn een mooi pakket aan kavels aan het samenstellen, waarbij er aan elk budget gedacht wordt. Van Voetbalwedstrijden tot plantenbakken, van musicaltickets tot een fles heerlijke whisky, er zal zeker iets voor u tussen zitten.”
 • RCL is zoekende: ,,De Sponsorcommissie van RCL bestaat uit enkele enthousiaste vrijwilligers die zich actief inzetten om de relatie met bestaande sponsoren te onderhouden en nieuwe sponsoren te werven. Wij organiseren diverse activiteiten voor en door sponsoren. De sponsorinkomsten zijn een grote bron van inkomsten voor onze vereniging. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om onze activiteiten verder uit te breiden.”
 • Een serieuze noodkreet van FC Oegstgeest: ,,Zo gaat het niet langer meer. FC Oegstgeest begint als los zand uit elkaar te vallen. Bijna iedere commissie kampt met zware tekorten aan vrijwilligers, waardoor we straks niet meer kunnen doen wat we willen doen en zal bijvoorbeeld de kantine of het kleedkamergebouw dicht moeten. Het licht gaat uit. De velden zullen leeg zijn.” In een inktzwart te noemen overzicht worden alle pijnpunten benoemd. Als er net heel snel vrijwilligers bijkomen zullen diverse activiteiten gestaakt worden.” De alarmbel klinkt luid en duidelijk. Aan ieder die de fusieclub een warm hart toedraagt: meld je aan!!!!
 • Teylingen: ,,Zaterdag 16 oktober staat de enige derby van dit seizoen in de gemeente Teylingen op het programma. Om 17.00 uur trappen we op de Roodemolenpolder af voor een sportieve strijd tegen Warmunda. In de dug-out aan Teylingenzijde mag Pepijn Smit als pupil van de week naast de reservespelers plaatsnemen, aan Warmunda-zijde zal dat Boet Duynstee zijn.  Om 15.45 uur spelen de JO12-2 en JO11-1 van beide clubs nog een voorwedstrijd tegen elkaar. Het terras is deze zaterdag overdekt met tenten en rondom de wedstrijd is er een buitentap aanwezig en worden er heerlijke hamburgers gebakken. En natuurlijk hebben we een fantastische afterparty georganiseerd. Om 19 uur zal zanger Johan van Duijn de sfeer er al goed inbrengen met zijn Nederlandstalige nummers en rond 22 uur komt zangeres Cindy om de laatste uurtjes van deze derby-zaterdag feestelijk af te sluiten.
 • Bernardus:  ,,Het mag en kan weer. We gaan weer kwissen!!! De eerste avond staat gepland op 29 oktober. En we beginnen om 20.00 uur. Uiteraard is een ieder welkom om zich met een team( 5-8 leden) in te schrijven. Aanmelden kan via bartenrietderoo@gmail.com. De volgende data zijn: 26 november, 28 januari 2022, 25 februari 2022. Wij hebben er weer “zin an”!!!! Tot 29 oktober in de kantine.”
 • Bij ASC kunnen ze voetballen, cricketten en ……. hardlopen! ,,Het was zondag een glorieuze dag voor Maikel Stolwijk. De ras ASC-er, oud 1e-elftalspeler, vlagger en verzorger, won als eerste geboren en getogen Leidenaar de Marathon van die stad. “Stollie” heeft zeer serieus toegeleefd naar dit moment en als een topsporter geleefd. Met succes dus. De voor hem in het verleden lastige keuze tussen voetbal en atletiek is voor Maikel goed uitgepakt. Dan nu maar terug in ASC-shirt? Vooralsnog gaat hij enorm genieten van zijn legendarische overwinning in een PR- tijd van 2 uur en 33 minuten. En gaat nu naar eigen zeggen: ‘heel veel bier drinken en kapsalonnetjes eten”. Het is hem gegund. Namens heel ASC van harte gefeliciteerd Stollie!!”
 • De websites van clubs worden niet altijd even secuur bijgehouden. Roodenburg vindt dat het beter kan en vraagt vrijwilligers: ,,Vind je het leuk om wekelijks een paar uurtjes te besteden aan de website en andere social media van de LV Roodenburg meld je dan aan. Je krijgt indien dat nodig is eerst een uitgebreide training.”
 • MMO laat de derby tegen Woubrugge niet ongemerkt passeren. Voor de wedstrijd is er een voetbalclinic voor de jeugd en een topwedstrijd van de dames. Na de wedstrijd muziek en gezelligheid in de kantine. De hoofdschotel is uiteraard het duel tussen de eerste elftallen van deze bijna naast elkaar gelegen clubs.

Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!