Na een kort ziekbed is op zondag 25 juli Johan Kranenburg overleden. Hij was pas 68 jaar. Vele Leiderdorpers zullen hem kennen als de Leiderdorps Weekblad fotograaf. Hij zette zich vanaf eind 2015 met veel enthousiasme in voor deze krant. Overal in het dorp waar iets te doen was, was Johan ook en zette het op de gevoelige plaat. Wachten op de krant om het resultaat te zien was meestal niet nodig; de foto’s verschenen razendsnel op Facebook waar ze door zeer velen bekeken werden.

Johan was een geboren en getogen Leiderdorper en kende vooral het oude deel van het dorp door en door. Toch begon hij als fotograaf in Leiden. Hij doorkruiste vanaf de zomer van 2012 de stad voor omroep Sleutelstad. Wat later ging hij ook fotograferen voor LeidenAmateurVoetbal.nl (LAV) waar hij vooral duels van RCL vastlegde, maar zeker ook op andere velden ‘zijn ding’ deed.

Voor Johan was het fotograferen vooral een sociale bezigheid en hij ontwikkelde een oprechte interesse voor alle organisaties en clubs waar bij regelmatig over de vloer kwam als LW fotograaf. Via Facebook deed hij ook zijn best hun activiteiten te promoten.

Wanneer ze het kon combineren met haar eigen werkzaamheden, ging zijn vriendin Jolanda met hem mee naar allerlei activiteiten en evenementen. “De herinnering aan een fietsende Johan met zijn Jolanda achterop met de fotospullen staat op mijn netvlies”, laat burgemeester Laila Driessen weten. Zij typeert Johan als “vriendelijk, goedlachs en gul met zijn foto’s”.

Pas anderhalve week geleden kreeg Johan de diagnose longkanker, waarbij meteen duidelijk was dat behandeling niet meer zou baten. Zondagochtend overleed hij in Hospice de Mare in Oegstgeest.

Het Leiderdorps Weekblad gaat hem enorm missen en datzelfde geldt voor heel veel Leiderdorpers en Leiderdorpse verenigingen, organisaties en instanties. Maar het allermeest zal hij gemist worden door zijn Jolanda. Alle medewerkers van het Leiderdorps Weekblad wensen haar en alle andere naasten van Johan heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Bron: Leiderdorps Weekblad

Toevoeging redactie LAV:

Zoals gezegd was Johan vooral actief voor het Leiderdorps Weekblad, maar ook ging hij (vrijwel altijd met zijn geliefde) de voorbije jaren op pad voor LAV. Zo bezocht hij competitiewedstrijden, duels om de LAV Cup en was hij betrokken bij Latje Trap en andere activiteiten van LeidenAmateurVoetbal. 

Ons team is geschokt door het wegvallen van deze flamboyante medewerker. Het is allemaal heel snel gegaan en dit zijn berichten om stil van te worden. Eerder en niet lang geleden verloor LAV ook al Jan Vos, eveneens een opvallende verschijning.

Wij wensen Jolanda en andere naasten alle sterkte toe dit verlies te dragen.