Vandaag alweer de op een na laatste aflevering van Lopend Vuurtje van dit treurige seizoen. Nog eenmaal struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs.  Logischerwijze staan bij veel clubs de afsluiting van het voetbaljaar en de start van het nieuwe seizoen centraal. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Gaan wij er met z’n allen een fantastisch voetbaljaar van maken? De redactie van Lopend Vuurtje is hier optimistisch over. Heeft u nieuws over het eind van dit seizoen, de zomer of  het komende seizoen, mail dan gerust voor 9 juni naar : redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 • De Walking Football afdeling van RCL komt met een hartverwarmende actie: ,,Wij, gezonde ouderen, weten dat leven niet vanzelfsprekend is. Toen één van onze jeugdspelers, in 2019, leverkanker bleek te hebben vonden wij dat wij iets moesten doen. Kinderen horen niet aan kanker te sterven. Om dit te voorkomen of te kunnen genezen moet KiKa kunnen blijven onderzoeken en daar is veel geld voor nodig. Ons 1e toernooi op 11 september 2020 heeft € 4.626,80 opgebracht. Dit jaar houden wij het 2e RCL Old Stars Walking Football toernooi voor KiKa. Volledig geleid door vrijwilligers komen, op 10 september 2021, 18 teams spelen voor KiKa. De volledige opbrengst gaat naar KiKa en bij deze roepen wij U op om de actie te steunen.” Op de website van de club staat vanzelfsprekend hoe u die steun kunt geven!
 • Sponsornieuws in Ter Aar: ,,Eind juni 2021 loopt de huidige sponsorovereenkomst tussen TAVV en hoofdsponsor Rodenburg Transport af. Aangezien beide partijen zeer tevreden zijn over de onderlinge samenwerking was verlenging van de samenwerking snel beklonken. De nieuwe overeenkomst van drie jaar loopt tot en met juni 2024.Rodenburg Transport is sinds 2018 hoofdsponsor van TAVV en het mooie logo zal ook de komende 3 seizoenen nog op de wedstrijd-, representatie- en trainingskleding van TAVV mannen-1 te zien zijn.”
 • ,,Bij Meerburg worden de jeugdleden in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar als scheidsrechter ingezet bij wedstrijden van de jongere jeugd. Dit zorgt er voor dat (bij een gebrek aan voldoende vaste scheidsrechters) vrijwel iedere wedstrijd die bij Meerburg wordt gespeeld, gefloten wordt. Dit is zeer plezierig voor alle jonge voetballers, trainers en ouders. Onze vereniging is trots op de inzet van de jeugdspelers en heeft ook veel waardering voor de actieve inzet van de teammanagers om spelers te vinden die op zaterdag kunnen fluiten. En zaterdag 29 mei vierden we het heuglijke feit dat dit seizoen de 100e jeugdspeler de leiding had over een wedstrijd. Als symbool van waardering voor alle spelers die zich dit sportjaar hebben ingezet, kregen de jeugdscheidsrechters die op 29 mei een wedstrijd floten een klein presentje overhandigd.”
 • Wie denkt dat MMO een suffe vereniging is waar nooit wat gebeurt: ,, Iets anders dan ‘normaal’, maar gelukkig (en eindelijk) hebben we weer wat leuks voor onze jeugd kunnen organiseren. Met de online bingo, de spelletjesochtend, de stormbaan en een uitgebreide lunch (met dank aan Coop Hoogmade) kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd jeugdfestijn. Dank aan alle kids en vrijwilligers. Volgend jaar hopelijk weer in ouderwets format!”
 • Proef- en jeugdtrainingen; je kunt er niet omheen. Deze week FC Oegstgeest: ,,Bijna zomervakantie? De competities gaan weer starten. Dat betekent dat we nóg heel even mogen en wij gaan voor de zomervakantie ook nog een nieuw programma draaien bij FC Oegstgeest. Ben je tussen de 6 en 16 jaar oud? Kom jij trainen bij ons vanaf vrijdag 11 juni t/m 16 juli, 6 weken lang? We trainen vanaf 17.00 uur op het terrein van FC Oegstgeest. Schrijf je in via www.centralprogress.nl/inschrijven en wacht niet langer want de deadline is op 7 juni.”
 • Leden, sponsors en vrienden van Valken’68 krijgen met ingang van het seizoen 2021-2022 de beschikking over een persoonlijke Club-, Sponsor- en/of Vriendenkaart. Deze Club-, Sponsor- en/of Vriendenkaart is het lidmaatschapsbewijs, entreekaart voor thuiswedstrijden van Valken’68 1 en betaalmiddel bij alle horecapunten op de vereniging. Bi betaling met deze kaart krijgt u 5% korting op de kantine-aankopen bij Valken’68.
 • Bij Roodenburg aandacht voor een functie binnen de voetballerij die misschien wat onderbelicht is: ,,Bij amateurclubs is hij één van de belangrijkste vrijwilligers, de lijnentrekker. De lijnentrekker van een voetbalveld is de persoon, die er voor moet zorgen dat er kalk/ krijtlijnen op het grasveld /wetraveld staan, zodat de contouren voor het speelveld duidelijk zijn voor spelers/ scheidsrechter en toeschouwers. Vroeger werd er kalk gebruikt, tegenwoordig werkt men met lijnverf. Zonder goede lijnen kan een wedstrijd geen doorgang vinden. Het werk van de lijnentrekker wordt in principe gekeurd door de consul. De consul is aangesteld door de KNVB en bepaald of er op een grasveld gespeeld kan worden. U zult denken, de consul kijkt alleen of er geen plassen op het veld staan of dat een veld bevroren is? Neen daar blijft het niet bij. Hij moet de lijnen in ogenschouw nemen. Staan alle lijnen er op en zijn ze met het blote oog goed zichtbaar?
 • Een verjaardag in Ter Aar: ,,TAVV bestaat al 72 jaar. Stond zeker niet op je verjaardagskalender? Op 1 juni 1949 zag onze mooie club het levenslicht. Kun je je voorstellen dat er ooit geen voetbalclub in Ter Aar was? Wij ook niet!”
 • En ook voetbalnieuws uit dezelfde plaats: ,,Gelukkig lijkt de corona-storm te gaan liggen en mogen we bijna weer gaan voetballen. Aanstaande zaterdag start de Regio Cup voor de jeugd en ook de SSS Cup en vriendschappelijke wedstrijden voor onze senioren staan weer voor de deur. Kunnen we eindelijk weer gaan doen waar we zo van houden. Lekker ballen bij TAVV!”
 • De jeugd kan eindelijk aan de bak. Bij vrijwel alle clubs kan er zaterdag eindelijk weer gevoetbald worden. Check de website van uw favoriete club hoe de vlag erbij staat. Wij noemen een paar evenementen: MMO: ,,De Regio Cup gaat door! Vanaf aankomende zaterdag kunnen bijna alle jeugdteams weer wedstrijden spelen. Nog wel zonder publiek, maar wat een fijn gezicht zal het zijn om onze velden weer vol te zien! Tijdens de Regio Cup gelden bij MMO nog wel enkele coronamaatregelen.”
 • In Lisserbroek bij Kagia komt er een jubileum aan: ,,Op 15-07-2022 bestaat onze mooie club 90 jaar, en dat moet natuurlijk groots gevierd gaan worden. Het idee is om het komende seizoen diverse activiteiten te organiseren voor zowel jong & oud. Graag wil de jubileumcommissie alle Kagianen vragen om mee te denken over het programma. Hierbij nodigen we u uit om deel te nemen aan de brainstormsessie die gehouden wordt op dinsdag 15-06 om 19:30 uur in de kantine.”
 • RCL en het parkeerterrein: ,,Belangrijk bericht voor de komende zaterdagen: In de Bloemerdhal wordt per afgelopen zaterdag ruim 800 vaccinaties geprikt. Dit betekent veel verkeer op het parkeerterrein. Aan alle teams: Kom op de fiets! (meteen een goede warming up …
 • In Warmond staat ook het een en ander te gebeuren: ,,Door aangekondigde versoepelingen gaat de KNVB Regio Cup op 5 juni starten. Ook op 12 juni worden er wedstrijden gespeeld bij Warmunda. Er is daarom besloten om de tijden van de nationale voetbaldag aan te passen. Zie de flyer op onze website voor de nieuwe tijden! We hopen veel kinderen te verwelkomen!”
 • Evenementen genoeg deze zomer. Ook in Ter Aar: ,,Kom jij deze zomer trainen als een echte Ajax-speler bij TAVV? Van 26 t/m 30 juli wordt TAVV voor even omgebouwd tot trainingscomplex van Ajax. Jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud kunnen tijdens het Ajax Camp beleven hoe het is om te trainen als een Ajax-speler. Alle facetten van de unieke Ajax-trainingsmethode komen aan bod tijdens het Ajax Camp. Denk aan balcontrole, snel voetenwerk, passeertechnieken, passen/trappen, positiespel en partijspelen. Elke dag, van maandag tot vrijdag, verbeter jij je vaardigheden onder leiding van de Ajax Camps & Clinics coaches.” Info op de site van TAVV.
 • Sporting Leiden timmert als het gaat om de jeugd: ,,Weer goed nieuws vanuit de jeugdafdeling van Sporting Leiden! Vanaf komend seizoen zal John Rodenburg als krachttrainer aan de slag gaan binnen onze hard groeiende jeugdafdeling.”
 • Wie doet er nu niet mee aan een EK-pool? Bedrijven, kroegen en ook voetbalclubs hebben ze hun eigen pooltje. Zo ook RCL. Misschien ook uw club wel? Lekker een gokje wagen.
 • De inschrijvingen voor deelname op de website LeidenAmateurVoetbal liep j.l. maandag af. Op die slotdag meldde zich nog een regionale club aan! We kunnen wel zeggen dat de organisatie de storm die Corona heet met glans heeft doorstaan. Volgend seizoen volgen we maar liefst 28 elftallen van 25 verschillende clubs. Daar zijn we best een weinig trots op!