Vandaag alweer deel 36 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. LET OP: onze vakantie nadert en dus zullen er hierna nog twee versies van Lopend Vuurtje worden geplaatst.

 • Sporting Leiden is nog steeds op zoek naar bekwame trainers: ,,Ben je ambitieus in het trainersschap maar hou je ook van een goede dosis gezelligheid? Dan ben jij misschien wel een van de nieuwe jeugdtrainers die wij zoeken!”
 • Ook Lugdunum heeft nog vacatures wat betreft trainers: ,,Lugdunum is op zoek naar enthousiaste trainers voor onze onderbouw bij wie het ontwikkelen en plezier voorop staat. Wil jij aankomend seizoen een groep jonge enthousiaste kinderen twee keer per week training geven en begeleiden bij de wedstrijden? Je werkt dan samen met en krijgt begeleiding van onze TCJ en Hoofd Opleidingen. Ook een trainers opleiding bij de KNVB behoort tot de mogelijkheden.”
 • Bij vrijwel alle clubs is het mogelijk een open training te volgen. Jongens, meisjes, jong en oud; iedereen is welkom om te kijken of voetbal echt zo leuk is als ze zeggen. Niet aarzelen, maar geef je op bij jouw favoriete club.
 • Roodenburg is bij monde van Jan lovink creatief als het gaat om mogelijkheden toch te trainen: ,,Spelers, die 27 jaar en ouder zijn, mogen weer trainen, mits ze de anderhalve meter in acht nemen en de groep mag niet groter zijn dan 30 personen. 35 plus, 45 plus, 3 teams, ze konden dit jaar niet spelen tegen andere zeventallen. Maar moet je dan wachten tot het weer mag? Je kunt de spelers ook uitnodigen om contactloos ( lichamelijk) te trainen. Ik keek over de grens en stelde deze training samen. Een training, waarbij allerlei basistechnieken aan bod komen. Menig aanvoerder van 35/45 plus wil er graag achter komen, hoe het met de conditie is gesteld na een Corona voetbal loze periode. Via deze oefeningen kan de aanvoerder zijn manschappen voor een appel oproepen.” Alle oefeningen en trainingsvormen staan tot in detail op de website.
 • Sporting Leiden onderging een upgrade: ,,Ondanks de voetballoze periode dit seizoen wordt er op ons complex keihard gewerkt door de onderhoudsploeg en de Gemeente Leiden. De onderhoudsploeg heeft de afgelopen periode zowel de bestuurskamer als de besprekingsruimte een ware make-over gegeven. De Gemeente is bezig met groot onderhoud aan veld 4, de drainage wordt aangepast en het veld wordt opnieuw ingezaaid. Op veld 1 worden de ballenvangers achter de goals vervangen. Komende periode worden kleedkamers 7 t/m 10 voorzien van de juiste Sporting Leiden-kleur. Alle dank uiteraard voor het onderhoudsteam, het ziet er schitterend uit!”
 • Het kan de liefhebber niet ontgaan zijn: in juni staat de nationale voetbaldag gepland. Ook Sporting Leiden zet zich dan voor honderd procent in: ,,Op 12 juni vindt de Nationale Voetbaldag plaats, deze dag staat in het teken van, je verwacht het niet, voetbal! Ook Sporting Leiden gaat er een mooie dag van maken voor alle jeugdleden en niet-leden. Iedereen is welkom om te voetballen of om kennis te maken met onze mooie club. Via de website is binnenkort meer informatie terug te vinden over het programma van deze dag.”
 • De terrassen mogen weer open! Veel clubs verwelkomden hun eerste gasten afgelopen weekend. Het weer was echter om te huilen. Dat wordt komende zaterdag en zondag wel anders: heerlijk knipogen in de zon. Check voor de zekerheid of het terras van uw club ook open is, dat is namelijk niet overal het geval.
 • Sponsornieuws bij Kagia: ,,Zo’n 35 jaar geleden begon Mark Slootweg zijn voetbalcarrière bij Kagia. En nog steeds is hij actief voetballer bij de senioren in het 7 tegen 7 team in de KNVB vrijdagavond competitie. Inmiddels is Mark ook een bedrijf gestart, Slootweg ICT Hosting Consultancy, en besloot hij met een reclamebord v.v. Kagia te sponsoren.” Het bord van het bedrijf staat inmiddels langs het hoofdveld.
 • De Algemene Ledenvergadering van Valken’68 zal op 28 mei 2021 om 20:00 uur plaatsvinden. Voor leden die moeite hebben met het digitaal bijwonen van deze vergadering is er beperkte mogelijkheid (maximaal 20 leden),om deze fysiek bij te wonen in de kantine van Valken’68. Daar zijn wel de nodige regels voor (zie de website van de club).
 • De zomerstop dient zich aan. Dat betekent, zeker voor de jeugd, dat niet dat alles stil staat. Sterker nog: de komende maanden worden bij diverse clubs fantastische voetbalkampen georganiseerd:  ,,In de zomervakantie wordt er op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 augustus 2021 voor jongens en meisjes uitkomend in de elftallen van de leeftijdscategorieën JO8-MO8 t/m JO14-MO14 (6 jaar tot en met 14 jaar) weer een onvergetelijke Valken’68 Voetbalkamp georganiseerd. Tijdens het Valken’68 Voetbalkamp staat voetbal en plezier, drie volledige dagen (tussen 10:00 uur – 15:00 uur) centraal. Op de voetbalvelden van Valken’68 worden verschillende en nieuwe spel,- techniek,- en partijvormen gedaan en staat het plezier van de deelnemers voorop. Dit alles onder leiding van Champions League voetballer en ervaren techniektrainer Selmo Kurbegović. “
 • RCL: ,,Na een daverend succes in de meivakantie organiseert Soccer-Academy en keepersschool Wesley Kerkvliet deze zomer weer de befaamde voetbaldagen. In de 1ste week van de zomervakantie op maandag 19,dinsdag 20 en woensdag 21 juli is het groot feest op sportpark de Bloemerd. Wil je zeker zijn van een plaatsje voor je kind? Geef hem/haar dan snel op via: https://www.soccer-academy.nl/voetbaldagen
 • De versoepelingen betekenen zeker niet dat alle regels overboord gegooid kunnen worden! Er zijn zeker restricties voor wat betreft terrassen. Het enthousiasme voor meer vrijheid betekent nog wel eens dat te grote groepen op een terras zitten, te veel mensen aan een tafel zitten of dat er staand gedronken wordt. Clubs hebben soms grote moeite het gedrag van hun aanhang in goede banen te leiden. De bezorgdheid van de clubs is goed te begrijpen: overtreding kan leiden tot sluiting van het terras of een boete en dat is wat niemand wil!
 • SJZ organiseert op zaterdag 12 juni een oranjefestival voor de jeugd. Het wordt een dag die bol staat van de leuke voetbalspelletjes.
 • Rick de Groot, die zijn loopbaan begon bij RCL, kreeg op 12-jarige leeftijd de mogelijkheid om de stap te maken naar de jeugd van ADO Den Haag. Rick heeft daar een aantal mooie jaren beleefd maar keert komend seizoen terug bij zijn oude liefde, RCL. Rick gaat uitkomen voor de JO19-1 van RCL. ,,Er waren meerdere clubs in de regio die geïnteresseerd waren maar de spelersgroep, het contact met RCL en de trainer heeft mij doen besluiten om terug te keren naar mijn vrienden op de Bloemerd”, aldus de ambitieuze veelzijdige voetballer Rick de Groot.
 • Het EK komt eraan, het kan u onmogelijk ontgaan zijn. Er wordt wat af gejuicht op al de reclamespotjes. Bij een EK of WK horen natuurlijk de pools. MMO organiseert er zo een: ,,Na jaren van afwezigheid is het Nederlands Elftal eindelijk weer aanwezig op een eindtoernooi. Misschien ben je er nog niet mee bezig, maar het EK start over 3 weken al! Daarom is het tijd om de MMO EK POOL weer in het leven te roepen. Waarom mee doen? Wel, er zijn mooie prijzen te winnen bijvoorbeeld. Verder steun je de MMO jeugd en het is natuurlijk ook gewoon leuk. Kijk op de website van de club hoe je mee kunt doen!”
 • En mogen we dan nogmaals de aandacht vestigen op de Nationale Sportloterij!? U kunt niet alleen mooie prijzen winnen, maar misschien belangrijker nog: uw steunt uw club financieel. En elke eurocent is welkom na een seizoen bijna zonder inkomsten.