Vandaag alweer deel 35 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 • Meerburg meldt vol trots dat oud-speler Gustavo Hamer een schitterend doelpunt heeft gemaakt in Engeland bij zijn club Coventry City! Zo mooi zelfs dat het werd verkozen tot  Sky Blues Goal of the season. Een fabelachtige kopbal kunnen we rustig stellen. Op YouTube is het doelpunt te bewonderen.
 • De Nationale Sportloterij gaat weer van start. Voorschoten’97, FC Rijnvogels en SJZ doen mee en doen een oproep om loten te kopen. Logisch, alle steun is welkom in dit ook financieel moeilijke jaar. Bovendien zijn er ook nog eens hele mooie prijzen te winnen. Een lot kost slechts zeven euro. Surf naar de site van deze clubs om meer te weten te komen.  Check natuurlijk eerst bij uw eigen, favoriete club of u de loten ook daar kunt kopen!
 • In navolg van een succesvolle Online pubquiz organiseert FC Oegstgeest nu een online muziekquiz. De quiz zal gehouden worden op 29 mei om 20:00 uur via een online verbinding, dus meedoen kan gewoon vanuit je eigen woonkamer. Opgeven kan tot 25 mei via FCO-website! Na je inschrijving ontvang je later een mail met meer informatie!
 • Nino Poulina heeft namens Goals4life op Facebook in filmpjes leerzame oefeningen getoond. Niet alleen voetbal komt aan de orde, maar ook spierversterkende oefeningen. Een afgetraind lijf krijg je niet zomaar!
 • DoCoS start een ledenpromotiecampagne met twee van de grootste roodwitte voetbaltalenten: voormalig Oranje-international en oud-Ajacied Ricardo van Rhijn en Jong Oranje- en ADO Den Haag Vrouwenspits Jaimy Ravensbergen. Het DoCoS-voetbalduo treedt op in een DoCoS-promotiefilmpje dat 19 mei live ging.
 • Voorschoten’97 heeft droevig nieuws: ,,Zeer verdrietig nieuws. Scheidsrechter Koos de Bruijn is op 74-jarige leeftijd overleden. We herinneren ons Koos als een vrolijke man die maar liefst rond de 2500 (!) wedstrijden gefloten heeft. Nooit meer een “Koos-de-Bruijntje” op Adegeest. Het bestuur van Voorschoten’97 wenst de nabestaanden veel sterkte.”
 • Een zucht van verlichting werd alom in Nederland geslaakt deze week: het aantal besmettingen daalt en dat geldt ook voor het aantal mensen in het ziekenhuis en de ic. De aangekondigde versoepelingen kunnen dus doorgaan. Ook onze clubs zijn er dolgelukkig mee. Op de diverse sites staat concreet wat dat inhoudt. Zo meldt RCL: ,,Ook RCL is heel blij met de versoepelingen. De club meldt dat als volgt: ,, Wij zijn verheugd dat de corona maatregelen weer iets versoepeld worden. Dit geeft ons de mogelijkheid om het terras open te stellen voor leden, leiders en trainers. Zaterdag 22 mei en 29 mei gaan wij een pilot draaien op ons terras. Dit gaan wij doen volgens zekere richtlijnen,:
 • Groenwit uit de Kikkerpolder: ,,Lugdunum: Het terras voor de kantine gaat vanaf dit weekend weer open. Iedereen is zaterdag en zondag welkom van 14.00 tot 19.30 uur. De kantine blijft nog wel dicht. We zijn blij onze leden weer op de club te mogen ontvangen. Tot snel!”
 • Kagia ziet het anders: ,,Hoewel het terras open mag, moet het sportpark gesloten blijven voor toeschouwers. Het zou dan alleen toegestaan zijn om voor de voetballers en de begeleiders een drankje te nemen op ons terras, waarbij voldaan dient te worden aan alle geldende regels m.b.t. afstand, reserveren, placeren, aantal personen etc. etc. Als bestuur hebben wij ervoor gekozen om het terras gesloten te houden, omdat wij geen onderscheid willen maken tussen spelers, begeleiders, vrijwilligers, leden en bezoekers.. De voor onze club zo kenmerkende saamhorigheid en gezelligheid moeten we allemaal kunnen ervaren.”
 • Voor alle voetballiefhebbers in Nederland geldt: houd de informatie van de overheid en de clubs nauwlettend in de gaten!
 • Natuurlijk zijn verenigingen op zoek naar nieuwe leden: zo zoekt FC Oegstgeest: ,,De damesselectie van FC Oegstgeest zoekt talentvolle, ambitieuze en gezellige keepsters en speelsters. Als je jezelf als gezellig, ambitieus en talentvol ziet word je opgeroepen om een keer mee te gaan trainen.  Meld je aan bij onze selectieleider Kim Binsbergen via 06 24280168.”
 • In Leiden is men ook op zoek: ,,Sporting Leiden zoekt sportieve en gezellige dames gezocht voor ons 7×7 vrijdagavond team! Kom proef trainen of meld je direct aan!”
 • We hebben reeds gemeld dat een aantal clubs uitjes voor de jeugd organiseert. Daarbij valt te denken aan echte trainingskampen, maar ook bijvoorbeeld tentenkampen. Voorschoten’97 kiest voor het laatste: ,, Voor het tentenkamp 2021 kunnen nu ook de kinderen spelend in de jeugd onder 12 van het huidige seizoen inschrijven. Schrijf je snel in en stuur het inschrijfformulier naar tentenkamp@voorschoten97.nl.”
 • RCL vraagt iedereen om te stemmen: ,,RCL is een Club van Klasse. Op sportief en sociaal vlak. En dat is het afgelopen jaar wel gebleken. Ondanks alle beperkingen heeft de jeugdcommissie tal van activiteiten georganiseerd zodat het contact met haar jongste leden niet verloren is gegaan. En wat kon en mocht, werd gedaan (trainingen, toernooien, Sinterklaas en mix wedstrijden). Na iedere persconferentie werd via een video van de voorzitter alle maartregelen voor RCL toegelicht. Er is ook een heuse drive-through voor alle senior leden georganiseerd. Ook de walking footballers, een grote groep van 20 man, hebben gewoon het hele jaar doorgetraind in kleine groepjes op 1,5 meter. De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.”
 • Wat zal iedereen blij zijn als er een grote streep komt onder dit seizoen. In de zomerstop energie tanken en iedereen traint natuurlijk keihard voor zichzelf. De complexen zijn vaak dicht in de zomerstop Dit staat op de website van FC Rijnvogels: ,,Het seizoen zit er alweer bijna op en de voorbereiding voor het seizoen 2021/2022 zijn in volle gang. Zoals ieder jaar hebben we in overleg met een aantal commissies besloten, tijdens de zomerperiode een rustperiode in te stellen voor het park en de vrijwilligers.
 • Tot en met zaterdag 12 juni is er de mogelijkheid voor onderlinge wedstrijden.
 • Tot en met donderdag 24 juni kan er getraind worden.
 • Vanaf maandag 28 juni tot en met vrijdag 13 augustus zal het sportpark ‘gedeeltelijk’ gesloten zijn.

Dit geldt niet voor de donderdagavonden tijdens het gebruikelijke zomeravondvoetbal.” Zo kent iedere vereniging zo de eigen regels. Raadpleeg de website van uw eigen club of vraag het na bij de verantwoordelijken.

Bij ASC kun je je lijf soepel houden middels een andere sport: cricket! ,, Binnenkort begint de zomerstop voor het voetbal. Maar niet getreurd, er kan gewoon gesport worden op ASC. De cricketafdeling gaat namelijk door! Lijkt het je leuk om cricket eens te proberen? Meld je dan aan, alleen of samen met je hele voetbalteam, voor de trainingen op dinsdag, woensdag en donderdag.”

“I have a dream”, zei Martin Luther King in 1963. Die hebben wij van Lopend Vuurtje en leidenamateurvoetbal ook. De droom dat wij als liefhebber van het edele voetbalspel weer gewoon als vanouds aan een nieuw seizoen kunnen beginnen. Sommige dromen komen uit.