Vandaag alweer deel 33 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 • Van de voorzitter van Kagia, Rene Bakker: ,,Wij blijven met spoed op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Zo hebben wij diverse functies vacant in de jeugdcommissie, sponsorcommissie, webcommissie en kledingcommissie. Daarnaast zijn nieuwe scheidsrechters natuurlijk ook altijd van harte welkom!”  Woon je in Lisserbroek of omgeving? Draag je Kagia een warm hart toe? Wat let je dan om contact op te nemen met de club.
 • Rene Bakker heeft ook een bericht voor alle jeugdleden: ,,Ik wens alle jeugdleden die dit jaar examen gaan doen op school alle succes toe. Nog even doorbijten en je stinkende best doen en het gaat vast lukken. Dat we maar weer veel vlaggen met schooltassen mogen zien hangen.”
 • Over de jeugd gesproken: ,,De jeugd van Sporting Leiden groeit erg hard! Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste jeugdtrainers voor het seizoen 2021-2022. De jeugdcommissie van Sporting Leiden vindt het erg belangrijk om onze jeugdtrainers op te leiden en te begeleiden bij het geven van trainingen. De jeugdtrainers bij Sporting Leiden krijgen van de vereniging de ruimte om zich te ontwikkelen tot bekwame voetbaltrainers. Zo is het mogelijk voor onze trainers om een opleiding te volgen en zo alle kneepjes van het trainersvak te leren.”
 • Voorschoten’97 blijft niet achter: ,,Zeer positieve ontwikkelingen binnen onze jeugdopleiding hebben gemaakt dat wij trots zijn te kunnen melden dat onze jeugdopleiding wederom gecertificeerd is als Regionale jeugdopleiding! En aan de trainersstaf voor de overige teams wordt ook steeds verder gewerkt! Maar liefst 10 (!) jeugdtrainers zullen, zodra de Corona maatregelen het toelaten, gaan starten met hun Juniorentrainers opleiding en de volgende groep voor de Pupillentrainers opleiding staat ook al op de planning.”
 • Open trainingen alom! Zin om een balletje te gaan trappen? Lijkt het tijd dat uw zoon of dochter kennis maakt met het edele voetbalspel? Informeer eens bij uw favoriete club wanneer er vrijblijvend meegetraind kan worden!
 • Voor de niet meer zo piepjonge jeugd met ambities: ,,Ook in het nieuwe seizoen 2021-2022 neemt Lugdunum met het nieuwe “selectie”-team Onder 23 deel op divisieniveau aan de landelijke competitie. Het Onder 23 team maakt het jonge talenten makkelijker om de sprong naar het senioren voetbal te maken. Ben jij een talentvolle voetballer tussen de 16 en 22 jaar die graag de uitdaging aangaat?’’
 • ,,Valken’68 werkt in de organisatie van dit gratis Oranjefestival samen met de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Om de verenigingen, rondom het komende EURO2020, te ondersteunen bij het werven van nieuwe leden bij de jongste jeugd, heeft de KNVB een speciale activiteit uitgewerkt voor de verenigingen. De verenigingen ontvangen hierin allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranje-hesjes en een uitgewerkt draaiboek van het Oranjefestival.” Veel meer informatie over dit feestelijke gebeuren, onder andere hoe je je kunt aanmelden, is op de website van de club te vinden.
 • Iedere amateurvoetbal kent deze ergernis: bal in de sloot. De reserve krijgt een por in zijn/haar zij: ,,Joh, haal jij ‘m ff uit de sloot”. Eigenlijk hoopt iedereen stiekem dat het slachtoffer op zijn minst een paar natte voeten haalt. Bij Voorschoten’97 is die hoop voortaan ijdel: er zijn luxe ballenhengels aangeschaft. Probleem opgelost.
 • ROAC meldt een afgelasting: ,, Helaas moeten we berichten dat vanwege de Corona beperkingen ook de JeugdOlympiade van 2021 definitief niet door kan gaan. Hopelijk kunnen wij in 2022 wel weer een JeugdOlympiade organiseren. De voorbereidingen daarop starten wij in oktober as. en vanaf dat moment kunnen we bepalen wie er nog mee kunnen/willen doen aan de JeugdOlympiade van 2022. Tot zolang zullen wij het betaalde geld voor deelname reserveren.”
 • De buurtsportcoach van De Boomhut en TAVV organiseren samen met veel plezier voor alle kinderen van 7 t/m 14 jaar uit Ter Aar op Hemelvaartsdag donderdag 13 mei een jeugd EK-voetbaltoernooi. Zelf samen te stellen vijftallen gaan op het mooie sportpark van TAVV op een kwart veld, met kleine doeltjes en zonder keeper als landenploegen met elkaar de strijd aan om Europees kampioen te worden. Elk team sluit het toernooi met een spannende wedstrijd in finalestijl af.
 • Valken’68: Afgelopen vrijdagmiddag werden gouden en zilveren diploma’s uitgereikt aan de voetballertjes die met succes aan de cursussen voetbaltechniek hebben deelgenomen. De trainers Selmo Kurbecovic en Roel Heemskerk kijken met plezier en voldoening terug op de prestaties en inzet van deze jeugdvoetballers.
 • Met ingang van het nieuwe seizoen is Nick Poot assistent trainer van Theo Ducaneaux bij het eerste zaterdagelftal van  Voorschoten 97. Hiermee volgt hij John van Veen op. Nick is in het bezit van het trainers diploma UEFA B. Nick Poot: ‘,,Een uitdaging, bij een mooie en grote club uit de regio, waar ik ontzettend veel zin in heb. Ik hoop op een leuk, coronavrij en vooral succesvol seizoen 2021-2022.”(zie ook elders eerdere berichtgeving vanuit RCL).
 • Op 1 en 2 juni staat de Nationale Voetbaldag centraal bij Sporting Leiden. Nadere informatie volgt.
 • Valken ’68 is op zoek naar een nieuwe trainer voor het tweede elftal voor het komende seizoen. De huidige trainer van het tweede team, Jan Ram, heeft aangegeven aan het einde van dit seizoen te stoppen met het trainerschap. Valken ’68 is op zoek naar een trainer die past bij Valken ’68, ambitieus is en oog heeft voor de jeugd.
 • De eerste EK pool ziet het leven in Hoogmade: ,,Misschien dat het nog niet echt leeft, maar over 5 weken staan de openingswedstrijd van het EK 2020/2021 op het programma. Na 7 jaar van afwezigheid is ons Nederlands Elftal ook weer eens van de partij, waardoor het extra leuk wordt! Dat laatste vinden wij een goede reden om weer een EK pool te organiseren. Een leuke manier om te kijken welke MMO‘er nu echt verstand van voetbal heeft. Binnenkort verschijnt er meer informatie via…..” Houd de website van MMO in de gaten.
 • De 37-jarige Moussa Kalisse is door de TC van SV Aarlanderveen benaderd om voor de Trots van de Polder te komen spelen. Mede door de goede band met Henk van Hof heeft hij besloten om zijn laatste jaren als voetballer bij SV Aarlanderveen door te brengen. Een greep uit zijn ambities is veel scoren en jeugdige selecties voorzien van de nodige knowhow.
 • De jeugd is de toekomst van het voetbal. Logisch dat clubs veel aandacht besteden aan de jonge generatie. Dat heeft u hierboven kunnen lezen. Ook in Lisserbroek volop aandacht voor de jonge voetballertjes: ,, Goed nieuws! Kagia organiseert dit jaar voor jullie het jeugdkamp. We gaan dit jaar naar groepsaccommodatie De Eiken Stek in Wekerom. Je kunt je via de link in de uitnodiging aanmelden voor het jeugdkamp. Tijdens het jeugdkamp zullen wij rekening moeten houden met een aantal Corona- maatregelen. In deze uitnodiging is een protocol opgenomen dat wij gebruiken. Wij beantwoorden graag jullie vragen over de organisatie van het jeugdkamp in Corona-tijd. Je kunt je opgeven voor de voorlichtingsavond via…..”
 • Binnenkort gaan er weer gesprekken plaatsvinden tussen LeidenAmateurVoetbal en Sporting Leiden aangaande het Leidsch VoetbalHistorie Toernooi. Door corona in de ijskast gezet, maar het zal er van komen! Later meer informatie.