Leidenamateurvoetbal houdt zich, de naam zegt het al, bezig met amateurvoetbal. Helaas rolt er al tijden geen bal en na de persconferentie van vanavond moeten we vrezen voor het definitieve einde van de competitie seizoen 2020-2021. Immers, de versoepelingen zijn summier en trainen in groepsverband, de opmaat richting het spelen van wedstrijden, lijkt vooralsnog een utopie. Toch zullen wij content blijven leveren op de site, in de hoop dat het straks nog wel kan gaan om oefen-en toernooivoetbal als opstap naar het seizoen 2021-2022. Onze redactie sluit echter ook de ogen niet voor gebeurtenissen uit het betaalde en internationale voetbal. Op nu.nl viel het volgende bericht te lezen.

Tot nu toe zijn meer dan 6.500 arbeidsmigranten omgekomen bij de werkzaamheden voor het WK voetbal van 2022 in Qatar, meldt The Guardian dinsdag op basis van overheidsbronnen uit vijf Aziatische landen waar een deel van de arbeiders vandaan komt.

 De overleden migranten komen uit India, Pakistan, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka. Sinds 2010, toen werd begonnen met de bouw van stadions, zouden gemiddeld twaalf arbeiders per week om het leven zijn gekomen. Dat zijn er veel meer dan eerst werd gedacht.

Volgens The Guardian ligt het werkelijke aantal doden hoger, doordat niet van alle landen waar de arbeiders vandaan komen cijfers beschikbaar zijn; dat geldt voor onder meer de Filipijnen en Kenia.

Vanwege lange werkdagen in de hitte, gebrekkige veiligheidsmaatregelen en slechte woonomstandigheden is er al sinds kort na de toewijzing van het WK aan Qatar internationale kritiek op het evenement. De term “moderne slavernij” valt regelmatig.

Na de kritiek beloofde Qatar beterschap. Mensenrechtenorganisaties zien echter weinig verbetering.

Wat zou het een positief bericht zijn, en daar zijn we met zijn allen erg aan toe, vanuit Zeist. ,,De KNVB heeft besloten om af te zien van deelname met ons Oranje vanwege de gang van zaken in Qatar. We kunnen niet langer de handen voor de ogen houden. Dat deden we al te lang. Wij roepen andere voetbalbonden op ons besluit te omarmen en eveneens af te zien van deelname.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here