De hervatting van de A-categorie lijkt bijna onmogelijk. Nu het kabinet dinsdag vermoedelijk bekend gaat maken dat de avondklok met drie weken wordt verlengd en er nog steeds niet in groepsverband getraind kan en mag worden, lijkt een hervatting van de competitie onmogelijk.

De KNVB stelde eerder dat de uiterste startdatum het weekend van 10 en 11 april is. De minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kan worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Nu het kabinet de maatregelen niet versoepeld is een hervatting onmogelijk.

Jeugd

Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kunnen trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van 2-3 weken. Alle jeugdteams (incl. O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen.

LAV

In afwachting van de persconferentie heeft LAV nog steeds het voornemen om de Sportiff LAV Cup uit te spelen (tweede deel april, mei, juni). Ook is LAV bereid te participeren in oefenduels/ wedstrijden in toernooivorm. Dit is echter afhankelijk van besluiten van de KNVB v.w.b. initiatieven. Het is nog even afwachten, maar de redactie van LAV stelt voor binnenkort overleg te hebben met de clubs inzake de Sportiff LAV Cup en meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here