Sportclubs krijgen de komende periode wederom een tegenslag te verwerken. De sportclubs moeten niet-geteste en ongevaccineerden in de kantine gaan weigeren. De clubs dienen zelf te zorgen voor de controles. Zonder coronatoegangsbewijs kom je de kantine niet meer in.

De kantines zijn voor veel clubs de grootste bron van inkomsten. Voor teamsporten betekent dit dat (een deel) van de spelers de kantine niet meer in kan.  Per zaterdag 25 september wordt de 1,5 meter afgeschaft. Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) gewerkt alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.

Corona QR-code: ‘Voor sportclubs bijna niet te handhaven en zorgt voor tweespalt’

Voetbalverenigingen krijgen eind september wederom een nieuwe maatregel opgelegd. Waar eerst de kantines gesloten moesten worden worden de verenigingen nu geconfronteerd met het weigeren van leden in de kantine. Elk lid moet een geldige Corona QR-code hebben om de kantine in te mogen. Dit geldt voor leden vanaf 14 jaar.

De verenigingen, die veelal een tekort aan vrijwilligers hebben, moeten nu elke bezoeker aan de kantine gaan controleren. Op Twitter stelt onder meer Excelsior’20 dat het plan van het kabinet niet uitvoerbaar is.

Bron: onze vrienden van Voetbalrotterdam.nl

1 REACTIE

  1. Heel aardig bedacht allemaal van uit Den Haag. Maar is in mijn ogen onuitvoerbaar! Welke vrijwilligers gaan zich hier voor leden? En hoeveel heb je er de hele week wel niet nodig! De meeste sportkantines zijn zevendagen in de week open…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here