Op donderdag 27 mei 2021 bestond Roodenburg precies 94 jaar; dit feit werd in kleine kring gevierd. Door de coronaversoepelingen kon er na vele maanden thuis zitten voor het eerst weer gewandeld worden door de wandelgroep van de vereniging.

Op het programma stond een wandeling naar Kasteel Endegeest, waarbij op de heenweg de Leidse Hout en het Hendrik Kraemerpark werden aangedaan. De terugweg voerde door het bos van Rhijngeest en de Kempenaerstraat.

Er werd gestart met 9 personen, waarbij Hans Tisseur als nieuwe wandelaar kon worden begroet. De groep is ondertussen aan het groeien. Joke Kleyn en Leny van der Meyde zullen binnenkort aansluiten, Aad La Lau, Jan Derogee en Rob Vijlbrief waren verhinderd. Wanneer iedereen present is, bestaat Wandelgroep Roodenburg uit 17 personen.

Na de wandeling werd er op het terras – en uit de wind – koffie gedronken en was er appeltaart, speciaal voor de gelegenheid gebakken door Mieke Tegelaar, appeltaart met slagroom. Een verjaardag behoor je immers te vieren met gebak!

 

Emmy Pret Paul  en Martine Rijsbergen sloten zich na de wandeling aan en omdat velen elkaar ruim een jaar niet hadden gesproken, was er veel te vertellen. Lopende langs het oude veld van Roodenburg werden er herinneringen opgehaald aan de gespeelde wedstrijden in de Leidse Hout en werd er gewezen op de nostalgische tribune. Die stond er 60 jaar geleden ook al.

Het doel van Wandelgroep Roodenburg is tweeledig: ervoor zorgen dat de mensen voldoende in beweging zijn en blijven, en het bevorderen van het onderlinge sociale contact. Meewandelen doet men op eigen risico. Je moet wel getraind zijn, want de te lopen afstanden variëren van 9 tot 12 kilometer. De tijdsduur 2-3 uur, waarbij onderweg koffie wordt gedronken.

De volgende wandeling vindt plaats op 10 juni aanstaande. Om 10.00 uur verzamelen en vertrekken vanaf station de Vink; die dag wordt de

LANDGOEDERENROUTE VOORSCHOTEN

gelopen. Ook meedoen? Stuur dan een e-mailbericht naar jlovink@casema.nl